Bijzondere bedrijven in de schijnwerpers (deel 1)

Employer Brander, Hilversum

In dit eerste bijzondere bedrijven in de schijnwerpers artikel waarin ik een aantal bedrijven in de schijnwerpers plaats lezen we de unieke verhalen van onder andere: een reclamebureau uit Nijmegen, een communicatiebureau uit Aalten en een internetprovider uit Den Helder en nog een aantal bedrijven. Deze bedrijven zijn allen toppers in hun branche.

SEO in recruitment marketing Als werkgever wil je gezien worden in de arbeidsmarkt. Het talent stroomt namelijk niet bepaald naar binnen op het moment. Dat betekent dat je kandidaten wilt bereiken met jouw boodschap. Maar hoe doe je dat? Kandidaten oriënteren zich op een nieuwe baan via werken-bij-websites en vacatures. Meestal beginnen ze in Google, als ze tenminste actief zoeken. We weten dat veel kandidaten simpelweg zoeken op ‘vacature’ + ‘functienaam’.

Dat betekent dat het slim is om via die zoekwoorden vindbaar te zijn voor kandidaten. Wil je als slimme recruitment marketeer deze zoekwoorden goed inzetten, breid dan de mogelijke zoekwoorden uit met alle mogelijke functienamen. Zoals de verschillende mensen binnen de functie zichzelf in hun werk noemen. Dus een Software Developer noemt zich bijvoorbeeld ook Software Engineer of App Developer of Applicatie ontwikkelaar. En wat doe je vervolgens met deze zoekwoorden? Die geef je slimme plekken op je website en in je vacaturetekst. Natuurlijk ben je er niet met alleen deze stap. Maar het is een belangrijk onderdeel van recruitment marketing: denken vanuit de doelgroep en daarmee achterhalen hoe je doelgroep denkt en handelt.

Door daarop in te spelen bereik je ook echt de juiste mensen. Employer Brander is een bureau voor Employer Branding en Arbeidsmarktcommunicatie. We denken als marketeers en gaan dus bij al onze stappen uit van de wensen en behoeftes van de kandidaten. Alleen zo maak je als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt het verschil. SEO is voor ons een belangrijk onderdeel van ons werk. Daar komt veel bij kijken, van de snelheid van de website tot de leesbaarheid van de teksten.

Proxeus Reclamebureau, Nijmegen

Wij zijn sinds 2005 lokaal actief, maar we leveren ook diensten binnen de Benelux. Begin van de jaren hebben veel voor de horeca sector betekent. Ontwerpen van folders, menukaarten etc. Nu zijn wij uitgegroeid tot een Full Service reclamebureau die een complete oplossing kan bieden voor kleine en middelgrote bedrijven. Huisstijl ontwerpen, online marketing, webdesign en drukwerk. Wij houden de ontwikkelingen op het web scherp in de gaten en gaan daarin mee met het bieden van de beste mogelijkheden om te zorgen voor een succesvolle online marketing voor bedrijven.

Communicatie vinden we heel belangrijk en daarvoor gebruiken we het bekende platform WhatsApp. Door gebruik te maken van het platform WhatsApp zijn we onze klanten sneller van dienst. We kunnen dan voorbeelden van gemaakte werk sturen of vragen snel beantwoorden.

Naast Proxeus hebben wij ook eigen projecten opgezet. Eén er van is Wifim.nl Dit is een van de projecten die wij zelf hebben ontwikkeld in 2015 en in 2017 hebben verkocht. Momenteel wordt er in Turkije actief gebruik van gemaakt.

fanSte

Op fanSte.nl vind je allerlei tips en downloads op ICT gebied. De downloads zijn gratis en voorzien van de laatste versies. Ook vind je op de site een forum waar je zelf een vraag kunt stellen. Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje op fanSte.nl!

 Frappant, reclame en communicatiebureau, Aalten

Frappant is een fullservice marketing- en communicatiebureau. Sinds 1974 werken we vanuit het Achterhoekse Aalten voor klanten uit heel Nederland. Met onze pijlers Inzicht, Strategie, Creativiteit en Technologie maken wij merken sterker. Dat is geen hit en run werk, maar dat zijn langdurige partnerships waarin we samen met onze opdrachtgever werken aan hun doelen op lange en korte termijn.

Goed inzicht en goede strategie zijn daarbij onontbeerlijk. Door middel van onderzoek en de interpretatie van data zorgen we voor kennis van de status quo. Van onderbuik naar onderbouwing dus. Dat combineren we met de doelstellingen en daar baseren we onze strategieën op. Met gedegen strategische kennis en ervaring in huis zorgen we voor keuzes en focus. Dat kan bijvoorbeeld strategisch advies op organisatie, merk, marketing of campagne niveau zijn. Pas dan zetten we de beste creativiteit in en gebruiken we de juiste technologieën om in het hoofd en het hart van onze doelgroep te komen. Door zo'n échte samenwerking aan te gaan, naast onze klant te gaan staan en samen voor zijn succes te werken, zijn we zelf ook succesvol.

We kennen onze klanten door en door en kunnen ze daardoor scherp houden. Daarmee zijn we nog zoveel meer dan een reclamebureau dat mooie middelen maakt.

Cernet, Performance Internet Provider, Den Helder

Cernet is niet zomaar een traditionele telecomaanbieder. Cernet heeft klanten in zijn bestand van ZZP tot aan overheidsinstellingen. Op het moment heeft Cernet drie FTE werknemers gestationeerd bij de NS om ze te geven wat ons zo uniek maakt en dat is vrijheid op het netwerk, er is keuze voor leken en experts. Klanten kunnen met een internet pakket kiezen voor een levering met modem, maar ook zonder modem. Waarom? Wij zijn geen timmermannen, elke modem is open voor modificaties, en liever een eigen modem gebruiken, sluit aan en laat je gaan!

Wij leveren supersnel internet in groot formaat tegen een laag tarief. Maar wat zijn de secrets van Cernet? Cernet is één en al oor voor haar klanten met specifieke wensen. Wil je een BVDSL-verbinding maar vind je het maandelijks tarief te hoog? Niet doorvertellen hoor, maar onderhandelen is mogelijk.

Cernet heeft het afgelopen december aan klanten die drie jaar lang klant waren een bon verstuurd voor een diner voor vijf personen bij van der Valk. Cernet is een echt Geek bedrijf. We houden van: snel, stabiel en no-nonsens als het gaat om performance. Only the best at the web.

Ben je gereed voor actie of laat je liever je concullega's winnen?

Neem nu contact met mij op.

Contact
Doordat ik kantoor aan huis houd plaats ik vanwege privacyoverwegingen niet mijn privé-adres op mijn website.
Ik werk via een payroll constructie hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.
Vermelde bedragen zijn exclusief btw.
© Ekxo.nl 2014 - 2023
error: content is beschermd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram