Topical Authority is een term die steeds belangrijker wordt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Het verwijst naar de mate waarin een website of individu gezien wordt als een expert op een bepaald onderwerp, en het vermogen om hoogwaardige en nuttige informatie te verstrekken aan gebruikers. In dit artikel zullen we bespreken waarom Topical Authority belangrijk is, hoe je het kunt opbouwen en hoe het kan helpen om hoger te scoren in zoekmachines.

Waarom is Topical Authority belangrijk?

Topical Authority is belangrijk omdat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan websites die gezien worden als experts op een bepaald onderwerp. Dit betekent dat als je website een hoge mate van Topical Authority heeft, het waarschijnlijker is dat het hoger zal scoren in zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website en hogere conversieratio's. Bovendien kan Topical Authority ook helpen om het vertrouwen van gebruikers te winnen. Als jouw website wordt gezien als een betrouwbare bron van informatie op een bepaald onderwerp, zijn gebruikers eerder geneigd om terug te komen en aanbevelingen te doen aan anderen.

Hoe bouw je Topical Authority op?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om Topical Authority op te bouwen. Hieronder volgen enkele van de meest effectieve methoden:

1. Maak waardevolle inhoud
De basis van Topical Authority is het produceren van waardevolle inhoud. Dit betekent dat je hoogwaardige artikelen, blogposts en andere vormen van inhoud moet produceren die nuttig zijn voor jouw doelgroep. Het is belangrijk om de juiste trefwoorden te gebruiken en de inhoud goed te structureren met koppen en subkoppen.

2. Maak gebruik van interne links
Een andere manier om Topical Authority op te bouwen is door interne links te gebruiken. Dit betekent dat je links van de ene pagina op jouw website naar de andere plaatst. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen welke pagina's op jouw website relevant zijn voor welke zoekopdrachten en kan ook gebruikers helpen om gemakkelijker door jouw website te navigeren.

3. Maak gebruik van externe links
Naast interne links is het ook belangrijk om externe links te verkrijgen van andere websites. Dit betekent dat andere websites links naar jouw website plaatsen, wat kan helpen om jouw Topical Authority te verhogen. Het is belangrijk om links te krijgen van websites die zelf een hoge mate van autoriteit hebben en die relevant zijn voor jouw onderwerp.

4. Maak gebruik van sociale media
Sociale media kunnen ook helpen om jouw Topical Authority te verhogen. Door nuttige en waardevolle inhoud te delen op sociale media, kun je meer verkeer naar jouw website trekken en jouw inhoud onder de aandacht brengen van een groter publiek. Dit helpt om je website als een autoriteit te tonen.

5. Optimaliseer voor zoekmachines
Om Topical Authority op te bouwen, is het ook belangrijk om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat jouw website technisch in orde is, met een goede URL-structuur, metatags en andere elementen die zoekmachines helpen om jouw inhoud te begrijpen en te indexeren. Je moet ook de juiste trefwoorden gebruiken en zorgen voor een goede gebruikerservaring op jouw website.

6. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
Ten slotte is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Dit betekent dat je regelmatig onderzoek doet en nieuwe informatie verzamelt over jouw onderwerp. Dit kan helpen om jouw inhoud up-to-date te houden en jouw Topical Authority te versterken.

Conclusie
Topical Authority is een belangrijke factor geworden in zoekmachineoptimalisatie en kan helpen om jouw website hoger te laten scoren in zoekresultaten. Om Topical Authority op te bouwen, is het belangrijk om waardevolle inhoud te produceren, interne en externe links te gebruiken, sociale media te gebruiken, jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Door deze strategieën te volgen, kun je jouw Topical Authority versterken en meer organisch verkeer naar jouw website trekken.

Het opbouwen van Topical Authority kost tijd en inspanning, maar het kan een groot verschil maken voor de prestaties van jouw website. Door deze strategieën toe te passen en te blijven werken aan het verbeteren van jouw inhoud en expertise, kun je jouw Topical Authority versterken en jouw concurrenten in zoekresultaten overtreffen.

Topical authority is een term die in de SEO-wereld vaak wordt gebruikt, maar wat betekent het eigenlijk? In essentie gaat het om het opbouwen van autoriteit op een specifiek onderwerp. Dit kan helpen om je rangschikking in zoekmachines te verbeteren en meer verkeer naar je website te trekken. In dit artikel zullen we kijken naar enkele tips voor het opbouwen van topical authority in SEO.

Wat is Topical Authority?

Topical authority kan een belangrijk onderdeel zijn van een succesvolle SEO-strategie. Door autoriteit op te bouwen op een specifiek onderwerp, kun je je positie in zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar je website trekken. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je werken aan het opbouwen van topical authority en je online aanwezigheid versterken.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Topical Authority en Domain Authority?

 1. Topical authority verwijst naar de autoriteit die je hebt op een specifiek onderwerp, terwijl domain authority de autoriteit is die je website als geheel heeft.

Hoe meet ik mijn Topical Authority?

 1. Er zijn verschillende tools beschikbaar om je topical authority te meten, waaronder Google's E-A-T, Moz's Topical Authority en Ahrefs' Content Explorer.

Moet ik me richten op één specifiek onderwerp?

 1. Ja, het is belangrijk om je te richten op één specifiek onderwerp om autoriteit op te bouwen.

Hoe kan ik mijn content promoten?

 1. Je kunt je content promoten via sociale media, e-mailmarketing, gastbloggen en samenwerken met andere experts in je branche.

Is het belangrijk om te optimaliseren voor voice search?

 1. Ja, met de groei van voice search is het belangrijk om je content te optimaliseren voor deze zoekmethode.

Topical authority is een term die in de SEO-wereld steeds belangrijker wordt. Door autoriteit op te bouwen op een specifiek onderwerp, kun je je positie in zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar je website trekken. Maar hoe bouw je topical authority op? In dit artikel bespreken we enkele tips en praktische strategieën voor het opbouwen van topical authority in SEO.

Wat is Topical Authority?

Voordat we ingaan op hoe je topical authority kunt opbouwen, is het belangrijk om te begrijpen wat het precies is. Topical authority verwijst naar de mate waarin een website wordt gezien als een autoriteit op een bepaald onderwerp of thema. Het gaat niet alleen om de kwaliteit en relevantie van de content, maar ook om de autoriteit en geloofwaardigheid van de bron.

Definitie van Topical Authority

Topical authority wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder:

Het belang van Topical Authority

Het opbouwen van topical authority kan helpen om je positie in zoekmachines te verbeteren en meer verkeer naar je website te trekken. Zoekmachines proberen de meest relevante en betrouwbare resultaten te bieden aan gebruikers, en websites met een sterke topical authority worden gezien als meer betrouwbaar en relevant dan andere websites.

Verschil tussen Topical Authority en Domain Authority

Domain authority verwijst naar de autoriteit die een website als geheel heeft, terwijl topical authority specifiek betrekking heeft op de autoriteit van een website op een bepaald onderwerp of thema. Terwijl domain authority belangrijk blijft, wordt topical authority steeds belangrijker voor SEO.

Hoe bouw je Topical Authority op?

Nu we weten wat topical authority is en waarom het belangrijk is, laten we eens kijken hoe je het kunt opbouwen. Hier zijn enkele tips:

Kies het juiste onderwerp

Het kiezen van het juiste onderwerp is een van de belangrijkste aspecten van het opbouwen van topical authority. Kies een onderwerp waar je passie voor hebt en waarin je expertise hebt. Dit zal helpen om uitgebreide en relevante content te maken die je autoriteit op dat onderwerp versterkt.

Maak uitgebreide content

Om topical authority op te bouwen, is het belangrijk om uitgebreide en diepgaande content te maken over je gekozen onderwerp. Dit kan betekenen dat je lange artikelen schrijft, video's maakt of infographics creëert. Zorg ervoor dat je content relevant en actueel is, en dat het toegevoegde waarde biedt voor je publiek.

Optimaliseer voor zoekmachines

Hoewel topical authority niet alleen draait om zoekmachine-optimalisatie, is het nog steeds belangrijk om je content te optimaliseren voor zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden in je content en zorg ervoor dat je pagina's zijn geoptimaliseerd voor snelheid en mobiliteit.

Werk samen met andere experts

Het samenwerken met andere experts in je branche kan helpen om je topical authority te versterken. Dit kan betekenen dat je gastblogt op andere websites of dat je samenwerkt aan gezamenlijke projecten of evenementen. Door samen te werken met andere experts, kun je ook profiteren van hun kennis en ervaring en nieuwe ideeën opdoen.

Blijf up-to-date

Het is belangrijk om up-to-date te blijven over ontwikkelingen en trends binnen je gekozen onderwerp. Zorg ervoor dat je de laatste nieuwtjes volgt en nieuwe informatie toevoegt aan je content wanneer dat nodig is. Dit zal helpen om je content relevant en actueel te houden en je topical authority te versterken.

Tips voor het behouden van Topical Authority

Het opbouwen van topical authority is één ding, maar het behouden ervan is net zo belangrijk. Hier zijn enkele tips om je topical authority te behouden:

Conclusie

Het opbouwen van topical authority kan helpen om je positie in zoekmachines te verbeteren en meer verkeer naar je website te trekken. Door het kiezen van het juiste onderwerp, het maken van uitgebreide content, het optimaliseren voor zoekmachines, het promoten van je content, het samenwerken met andere experts en het up-to-date blijven, kun je je topical authority versterken. Vergeet niet dat het behouden van topical authority net zo belangrijk is als het opbouwen ervan, dus blijf werken aan het verbeteren van je content en het betrekken van je publiek.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen topical authority en domain authority?
Domain authority verwijst naar de autoriteit die een website als geheel heeft, terwijl topical authority specifiek betrekking heeft op de autoriteit van een website op een bepaald onderwerp of thema.

Waarom is topical authority belangrijk voor SEO?
Topical authority wordt gezien als een belangrijke factor bij het bepalen van de relevantie en betrouwbaarheid van zoekresultaten.

Hoe kies ik het juiste onderwerp voor mijn content?
Kies een onderwerp waar je passie voor hebt en waarin je expertise hebt.

Hoe kan ik mijn content optimaliseren voor zoekmachines?
Gebruik relevante zoekwoorden en zorg ervoor dat je pagina's zijn geoptimaliseerd voor snelheid en mobiliteit.

Hoe kan ik mijn topical authority behouden?
Houd je content up-to-date en relevant, blijf je publiek betrekken en blijf samenwerken met andere experts in je branche.

Als het gaat om het verbeteren van de zoekresultaten van je website, is het belangrijk om niet alleen te focussen op de technische aspecten van zoekmachine-optimalisatie (SEO), maar ook op de inhoudelijke aspecten, waaronder het opbouwen van autoriteit op een bepaald onderwerp. Dit wordt vaak aangeduid als "Topical Authority SEO" of "Autoriteit op onderwerp". In dit artikel zullen we bespreken wat Topical Authority SEO is, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt opbouwen voor je eigen website.

Inhoudsopgave:

Wat is Topical Authority SEO?

Waarom is Topical Authority SEO belangrijk?

Hoe bouw je Topical Authority SEO op?

Creëer kwalitatieve inhoud

Focus op een specifiek onderwerp

Optimaliseer je inhoud voor zoekwoorden

Linkbuilding

Social media en promotie

Blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen

Het belang van semantisch zoeken en entiteiten

Het meten van je Topical Authority SEO

Veelgestelde vragen (FAQs)

Conclusie

Wat is Topical Authority SEO?

Topical Authority SEO verwijst naar de mate waarin een website wordt beschouwd als een expert op een specifiek onderwerp of niche. Dit wordt bereikt door het creëren van hoogwaardige inhoud die gericht is op specifieke onderwerpen binnen het bredere onderwerpgebied. Wanneer zoekmachines zoals Google content crawlen, kijken ze naar de relevantie van die content voor specifieke zoekopdrachten en beoordelen ze de autoriteit van de website op dat specifieke onderwerp.

Waarom is Topical Authority SEO belangrijk?

Topical Authority SEO is belangrijk omdat het kan leiden tot hogere zoekresultaten voor specifieke zoekopdrachten en daarmee een hogere zichtbaarheid en verkeer naar je website kan genereren. Het is ook een manier om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij je publiek en om een ​​autoriteit te worden op je specifieke onderwerpgebied.

Hoe bouw je Topical Authority SEO op?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om Topical Authority SEO op te bouwen. Hieronder heb ik er een paar opgesomd.

Creëer kwalitatieve inhoud

Het creëren van kwalitatieve inhoud is de eerste en belangrijkste stap in het opbouwen van Topical Authority SEO. Zorg ervoor dat de inhoud die je maakt, van hoge kwaliteit is en gericht is op specifieke onderwerpen binnen je bredere onderwerpgebied.

Focus op een specifiek onderwerp

Wanneer je inhoud maakt, moet je concentreren op specifieke onderwerpen binnen je bredere onderwerpgebied. Door specifiek te zijn, kun je jouw inhoud relevanter maken voor bepaalde zoekopdrachten en je autoriteit op dat specifieke onderwerp vergroten.

Optimaliseer je inhoud voor zoekwoorden

Zorg ervoor dat je inhoud is geoptimaliseerd voor zoekwoorden die relevant zijn voor j specifieke onderwerp. Dit omvat het gebruik van gerelateerde zoekwoorden, evenals het opnemen van je belangrijkste zoekwoord in de titel, de koppen en de inhoud van je pagina. Let op dat je niet te veel zoekwoorden gebruikt, omdat dit als spammy kan worden beschouwd.

Linkbuilding

Het opbouwen van links naar je website vanaf andere relevante en betrouwbare websites kan ook bijdragen aan je Topical Authority SEO. Dit kan worden bereikt door middel van: gastbloggen, samenwerkingen met andere websites en sociale media-promotie.

Social media en promotie

Promotie van je inhoud via sociale media kan ook bijdragen aan je Topical Authority SEO. Het delen van je inhoud op platformen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook kan je bereik vergroten en je inhoud zichtbaarder maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in je specifieke onderwerp.

Blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in je specifieke onderwerpgebied. Door up-to-date te blijven en je inhoud regelmatig bij te werken, kun je jouw Topical Authority SEO verbeteren en ervoor zorgen dat je inhoud altijd relevant en actueel blijft.

Het belang van semantisch zoeken en entiteiten

Semantisch zoeken en entiteiten zijn belangrijk voor Topical Authority SEO omdat zoekmachines zoals Google steeds beter worden in het begrijpen van de betekenis en context van woorden en zinnen. Door het gebruik van entiteiten, die specifieke objecten of concepten vertegenwoordigen, kunnen zoekmachines je inhoud beter begrijpen en de relevantie ervan voor specifieke zoekopdrachten bepalen.

Het meten van uw Topical Authority SEO

Er zijn verschillende manieren om de Topical Authority SEO van je website te meten. Dit omvat het gebruik van tools zoals SEMrush en Ahrefs, die je inzicht geven in je zoekwoordposities en backlink-profiel. Je kunt ook gebruikmaken van Google Analytics om inzicht te krijgen in het verkeer naar je website en hoe gebruikers je inhoud vinden en gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat is het verschil tussen Topical Authority SEO en Domain Authority?

 1. Topical Authority SEO verwijst naar de mate waarin een website wordt beschouwd als een expert op een specifiek onderwerp of niche, terwijl Domain Authority verwijst naar de algemene autoriteit van een website op het internet als geheel.

Hoe lang duurt het om Topical Authority SEO op te bouwen?

 1. Het opbouwen van Topical Authority SEO kan enige tijd duren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de concurrentie op je specifieke onderwerpgebied en hoe goed je inhoud is.

Moet ik inhoud blijven toevoegen om mijn Topical Authority SEO te behouden?

 1. Ja, het is belangrijk om regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen en bestaande inhoud bij te werken om j Topical Authority SEO te behouden en te verbeteren.
 2. Moet ik me alleen concentreren op één onderwerp voor mijn Topical Authority SEO?

Hoewel het belangrijk is om te focussen op een specifiek onderwerp of niche voor je Topical Authority SEO, betekent dit niet dat je alleen op dat ene onderwerp moet concentreren. Je kunt gerelateerde onderwerpen behandelen en je expertise uitbreiden naar andere gebieden binnen je niche.

Zijn backlinks nog steeds belangrijk voor Topical Authority SEO?

 1. Ja, backlinks blijven een belangrijke factor voor Topical Authority SEO. Het is echter belangrijk om te zorgen voor kwalitatieve backlinks van betrouwbare en relevante websites.

Conclusie

Topical Authority SEO is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Door je website te positioneren als een autoriteit op je specifieke onderwerp, kun je jouw zoekresultaten verbeteren en meer relevant verkeer naar je website trekken. Door te focussen op kwalitatieve inhoud, zoekwoorden, linkbuilding, sociale media, semantisch zoeken en entiteiten, en door up-to-date te blijven, kun je de Topical Authority SEO verbeteren en een sterke online aanwezigheid opbouwen.

Vijf unieke FAQ's na de conclusie

Hoe kan ik mijn inhoud optimaliseren voor semantisch zoeken en entiteiten?

Het gebruik van gerelateerde zoekwoorden en het opnemen van entiteiten in je inhoud kan bijdragen aan de semantische relevantie en zoekmachine-optimalisatie van je inhoud.

Kan het gebruik van te veel zoekwoorden mijn Topical Authority SEO schaden?

Ja, overmatig gebruik van zoekwoorden kan als spammy worden beschouwd en kan je SEO-prestaties negatief beïnvloeden. Zorg voor een natuurlijk gebruik van zoekwoorden en concentreer je op kwalitatieve inhoud.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn inhoud relevant en actueel blijft?

Door up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen in je specifieke onderwerpgebied en je inhoud regelmatig bij te werken, kun je ervoor zorgen dat je inhoud altijd relevant en actueel blijft.

Hoe kan ik mijn backlink-profiel verbeteren?

Je kunt je backlink-profiel verbeteren door samen te werken met: relevante en betrouwbare websites, gastbloggen en sociale media-promotie.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van mijn Topical Authority SEO-strategie?

Het opbouwen van Topical Authority SEO kan enige tijd duren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de concurrentie op je specifieke onderwerpgebied en hoe goed je inhoud is. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je resultaten begint te zien.

Anyone trying to carve out a visible corner of the digital world for themselves knows that optimizing your content to appeal to search engines is critical. A huge part of SEO comes down to link building, or efforts to increase both the quantity and quality of inbound links. While the task may seem daunting, there are steps you can take to speed up the process.

Take Advantage of Link Building Tools

There is a wide variety of SEO link-building tools that can streamline your strategy. Options like Ahref, SEMrush, and Moz Pro can provide insights in terms of your current performance, guiding you in terms of what your next steps should be.

Clean Up Existing Links

It may not seem fair, but your site’s search performance can take a hit if too many disreputable sites link to it. Using tools like Google Search Console, you can disavow those links.

Research Your Competitors

By looking at your competitors and identifying the most common, high-quality sites that link to their content, you can begin to map out low-hanging fruit for outreach efforts in your SEO link building strategy. For a more efficient approach, resources like the Common Backlinks Tool can make the process much simpler.

Invest in Social Media

It is a generally accepted fact that strategic social media efforts can improve the standing of a brand, but these activities can also support the link building process. Twitter, in particular, provides significant opportunities. For instance, you might link to the same survey publication multiple times over with different copy each time, simply pulling out distinct insights for each iteration. This increases the odds of retweets, driving not only traffic and helping to accumulate brand authority, but augmenting the odds of your content being linked to by interested parties.

Foster Relationships with Influencers

If you want not only links from properties that search algorithms will like but that will direct the kind of traffic you crave your way, attempt to connect with influencers who have sway with your target audience. This will not only bolster the results for your SEO link-building strategy but help to elevate your own clout.

Publish Quality Content

At the end of the day, the most important ingredient in a successful SEO link building strategy is writing content that people want! If you say something worth hearing, the links are far more likely to increase in both quality and quantity.

In this article I will discuss the advantages of Microsoft Advertising and what it can do for your business.

Advantages of Microsoft Advertising

Microsoft provides seamless solutions to enhance the user experience with the latest technology. Microsoft Advertising can help in every aspect of your business. Providing a real-time presence in over 300 countries and 42 languages, Microsoft Advertising is totally different from any other advertising medium available. Microsoft Advertising is also becoming increasingly popular among young people who like the aesthetics of this technique and are more likely to make purchases based on them. These are some of the possible advantages of Microsoft Advertising: It can be done on premises or remotely, so it can be deployed wherever you need it. It is flexible and can easily be customized based on the needs of your organization.

Four Reasons to Choose Microsoft Advertising

Microsoft Advertising – four important facts you should know 1: Microsoft AdWords is the top choice of most small business owners, even big companies. AdWords is an award-winning platform of advertising that provides user-friendly campaign management tools, high-converting ads and real-time customer support. 2: Microsoft Advertising’s real-time campaign support helps you know which ads are performing well. It helps you analyze the performance and decide which ad to run next. 3: Microsoft Advertising’s display advertising tool is convenient and easier to use than its rival Google Ads. 4. Microsoft Advertising is easy to use and is backed by the best SEO and PPC professionals. 

When to Choose Microsoft Advertising

Microsoft Advertising is accessible on a monthly subscription. It is an ad campaign hosted by Microsoft that helps the business grow. This can help you to target a wider audience, lower your costs, improve your ROI, increase your sales and many more benefits. Advertising and marketing is one of the most important aspects of every business. It can help you gain increased profits, enhance customer experience and reach a wider audience. Unfortunately, getting this right is quite difficult. The success or failure of an advertising campaign usually depends on a lot of factors. You will have to consider everything from budget, timing, target audience, channels, demographics and many more.

Conclusion

After all said and done, if you are already using an advertising service, don't just stop there. Use Microsoft Advertising for your advertising campaigns. It will definitely help you in increasing your sales.

PPC stands for pay-per-click, a model of internet marketing where advertisers pay a fee each time their ads are clicked. In other words, you are buying visits to your site as opposed to “earning” those visitors via organic search. PPC advertising is one of the most effective digital marketing strategies to get your company in front of people looking for your products/services at the exact minute they’re searching. With the right pay-per-click advertising company and strategy, you can drive more website traffic, higher quality leads, and ultimately, more customers.

What are the benefits of PPC?

This is the best type of online advertising because you can earn money from advertising without investing money in any other form of internet marketing. This is because it is an economical and effective way of advertising your products or services online. 

Online reputation management is an effective way of increasing your brand’s online visibility. Often, the key drivers of website traffic are your reputation (or brand) and your business. So, why not put both to good use? The goal is to increase awareness and online visibility through a number of strategies such as website traffic, growing your social media following, and/or advertising your company to boost awareness.

What are the drawbacks of PPC?

Well, PPC advertising is a bit risky for two reasons. First, there is only a fraction of a penny difference in PPC advertising rates. A lot of businesses buy PPC campaigns expecting a lot more. However, many businesses fail to understand that you’re not buying traffic in and of itself; you’re buying traffic that is already looking to buy what you’re selling. Second, and more importantly, Google has taken a strong stance against click fraud. Click fraud is when a company sets up an ad that directs traffic from a competitor’s site. As a result, they are able to generate thousands, sometimes millions, of hits from your site – all without buying any ads from your site. 

How does PPC work?

It’s pretty simple, really. There are two types of ads a company can use for PPC: inbound or outbound. Inbound is the more cost-effective of the two: The cost of an outbound ad is typically a flat fee, but will vary depending on the market and device used. Some companies can pay less and others more. Outbound does require you to place the ad, but you don’t have to track or wait for someone to click on it. The ad is shown on your website and search results. The company will then collect any clicks within the appropriate time frame to set your next advertising campaign. It can take as little as 30 seconds or as much as five minutes. Outbound ads are much more expensive. In fact, outbound is the only type of PPC advertising that’s almost entirely commission based.

The basics of PPC

There are a few important things you need to know before you start with PPC advertising. Benefit 1: The first thing you need to know is how PPC advertising works. Essentially, you can pay for certain keywords to be included in your website’s content. Benefit 2: The second thing you need to know is that pay-per-click advertising is a powerful tool. It’s generally one of the most reliable digital marketing channels out there. There are, however, two types of PPC advertising companies: AdWords and Bing Ads. AdWords is used by Google, whereas Bing Ads is used mostly by ad companies like Yahoo and Microsoft.

Creating the campaign

In order to get started, you’ll need a place to advertise your website. Your website is the center of your online marketing efforts. Search Engine Optimization (SEO) is the only thing stopping your website from seeing page one on Google. You’ll also need to have good search traffic to support your campaign. This can be generated by organic search or paid search. When considering SEO for your website, first you need to be an authority and an expert. Make sure that your website has a clear and honest message that you will bring to life in a number of unique ways. Next, be sure to make the link between your website and paid search or organic search as strong as possible.

The ad content

Every PPC ad needs to look like it was written to stand out among the clutter of irrelevant advertisements, so a good starting point is to create content that speaks to your potential customers. However, first make sure that you have your targeted keywords in place and they have been tested, as some of your PPC campaigns may yield better results by using advertising agencies that specialize in optimizing PPC ad content. Once your ads have been optimized, you can start placing them in front of people via PPC ads. You will be amazed at the results you get from PPC ads, but you have to be a little bit smarter than usual when running them, as there are a few important rules that you need to abide by. All in all, the main thing that you have to remember is to be patient.

The landing page

Typically, a landing page is a page that shows your company’s products or services for sale to the customer. In order to make your website more profitable, you should create an online sales page that will allow your customers to buy your products and services. What’s more, you’ll need to attract potential customers to this page using many different marketing techniques. Some of the best methods include: Headlines, the “title tag” is one of the first things Google reads when you Google a keyword. Try using two phrases related to your topic (e.g. “review on coffee machine” and “how to buy coffee machine”). Headlines and meta description tag: should be at least 50 characters, maximum 100. The description should be no less than 200 characters.

The bid

The number of times you want to show your ad to a given audience is called the bid. It can vary from € 0.50.- cents per click to over € 100.- per click, but whatever the bid, it’s something you negotiate ahead of time with your PPC provider, and only after you’ve found one you trust. Once you’ve done your research on a particular PPC company, choose one that matches your business goals and is easy to work with. Once you have decided on which PPC provider to work with, you’ll need to select an ad campaign. In the online world, you’ll need a campaign to show visitors your ads. Once selected, select the keyword(s) and paid channel(s) you want to use for your campaign, and you can start advertising.

How to get started

As mentioned earlier, your goal with PPC advertising is to constantly “test and learn” how effective your website content is in driving traffic. Pay-per-click ads are the fastest way to learn if your advertising is paying off. A good way to start monitoring your campaigns is by keeping an eye on your account page. You’ll see how many impressions you have left. Additionally, you’ll see how much money you have in your account and how much you’ve made. You can also track different types of PPC ads you’ve used in your campaigns to see what type of content your ads are converting into leads. Then, you can use this information to build an even better audience with a targeted advertising strategy.

Conclusion

When it comes to doing online marketing for your business, you need to be sure you know how to design an online marketing strategy. With that in mind, here are a few of the best resources to help you get started with your own successful online marketing campaign.

SEO is een hot buzz woord en het zoeken naar geschikte SEO-bedrijven groeit sinds 2004 gestaag volgens Google Trends. Nu de marketing- en reclame budgetten worden verlaagd en de marketing euro’s slinken in het licht van de economische recessie, wil ik je de redenen uitleggen waarom je juist nu actief zou moeten investeren in SEO voor je bedrijf.

De plek die digital marketing inneemt in de dagelijkse bedrijfsvoering is groot. Maar de snelheid waarmee digital zich ontwikkelt, is lastig bij te houden en dat terwijl het toch een onmisbaar onderdeel van elk businessplan is.

Ik ga enkele redenen uiteenzetten waarom SEO één van de beste marketinginvesteringen is die je kunt doen in deze tijd van economische onzekerheid waar elke euro telt. 

Opgelet: Op het moment van schrijven april 2020 wijst alles op een komende economische recessie waarbij volledig economisch herstel mogelijk jaren op zich laat wachten. Door de actuele corona crisis zijn consumenten aan huis gekluisterd en verplaatst het winkelen van een winkel bezoeken naar online winkelen. De komende recessie zal een periode worden waarin het kaf van het koren wordt gescheiden. Het doen van de juiste investeringen dragen er in hoge mate aan bij dat je bij het koren blijft behoren. 

“Je grootste kostenpost is het geld dat je kunt verdienen maar niet doet.”

Het online zoekverkeer wordt niet negatief beïnvloed door actualiteiten

De verkoop kan dalen en conversieratio's kunnen haperen, maar zoekverkeer gaat nergens heen. Een recessie of crisis betekent niet dat mensen niet meer op internet zoeken. Google zoekopdrachten per gebruiker nemen nog steeds toe en zoekmachines zoals Google en Bing blijven bestaan.

Data toont dat investeren in SEO loont

Hoewel de gevolgen van een recessie negatief zijn, hebben we het geluk dat we data hebben om te laten zien wat bedrijven in het verleden hebben gedaan om de economische achteruitgang te bestrijden.

In de recessie van 1990 bijvoorbeeld, zagen bedrijven die hun marketingbudget hetzelfde hielden van voor de recessie tot na de recessie, een stijging van meer dan 10% in hun beurswaarde tegen de tijd dat de economie stabiliseerde in 1992 in vergelijking met bedrijven die hun marketingbudget verlaagde in deze periode.

Hoewel Google niet aanwezig was tijdens deze specifieke recessie, laat het zien dat het verminderen van je marketinginspanningen uiteindelijk je winst zal schaden. Nu digitale marketing de industrie de afgelopen decennia overheerst, mag SEO niet uit de gratie raken anders riskeer je uiteindelijk je winst.

Nu we door de uitbraak van het coronavirus / COVID-19 in een economische recessie terechtkomen, worstelen bedrijven over de hele wereld om te overleven. Slimme bedrijfseigenaren annuleren alle externe kosten om deze moeilijke tijden door te komen. Het kan verleidelijk zijn om je marketing budget te verlagen. Maar hier zijn vijf redenen waarom je meer dan ooit zou moeten investeren in SEO.

Bedrijven met topposities in Google doen goede zaken

Bedrijven die vanwege corona hun deuren sluiten, geannuleerde bestellingen en quarantaines betekenen dat mensen thuis blijven. Maar ze moeten nog steeds dingen kopen. Ze winkelen gewoon online in plaats van in fysieke winkels. Veel van deze aankopen beginnen op: Google, Bing of andere zoekmachines. Hoog in de zoekresultaten verschijnen was nog nooit zo belangrijk of lucratief en als meer mensen gedwongen worden om online te winkelen, zijn ze misschien ook bereid om pagina twee of drie van de zoekresultaten te bekijken. Dat betekent meer winst voor bedrijven die hun ranking in de zoekmachines op orde hebben. 

“75% van de gebruikers zoekt niet voorbij de eerste Google pagina.” 

SEO levert verkopen op

Geld is de levensader van je bedrijf. Zonder dit kun je jouw: werknemers, voorraden en rekeningen niet betalen. Degenen die cash hebben, of cashflow genereren, kunnen de economische neergang veel beter doorstaan ​​dan degenen die hun zaken niet op orde hebben. Het genereren van relevant zoekverkeer naar je website met SEO is één van de beste manieren om snel structureel omzet binnen te halen. Wanneer je in de hoogste zoekresultaten wordt weergegeven bereik je potentiële klanten wanneer ze in nood verkeren. Door je merk aan consumenten voor te stellen, zullen ze je aanbod aanschaffen wanneer ze een koopbeslissing nemen.

Hoog scoren in de zoekresultaten kan je: lokale, nationale of zelfs wereldwijde handel opleveren. Met een gedegen SEO-uitvoer kan je elke omzetdaling als gevolg van een economische recessie tegengaan.

Mijn SEO-service is recessie vriendelijk geprijsd en fiscaal aftrekbaar

Ondanks wat veel SEO bedrijven je willen vertellen, hoeft SEO niet duur te zijn. Het is een vorm van marketing waarvoor geen hoog advertentiebudget nodig is. Afhankelijk van je ervaring kun je zoveel of weinig uitbesteden als je wilt. Als je bekend bent met zoekmachine optimalisatie, kun je direct beginnen met het aanpassen van je website en bloggen! Maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, heb je misschien wat begeleiding nodig. 

SEO is duurzaam en toekomstbestendig

In tegenstelling tot pay-per-click-advertenties, die opdrogen zodra je stopt met investeren, zullen de vruchten van je SEO inspanningen jarenlang meegaan. Om hoog in de zoekresultaten te ranken, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je website perfect geoptimaliseerd is, dat je website waardevolle backlinks bezit en je potentiële bezoekers boeiende content biedt. Een enkele, goed gemaakte blogpost kan duizenden bezoekers van hoge kwaliteit maand na maand naar je website trekken zonder verdere investeringen. Dat is een hoge ROI!

“Je website is je beste werknemer, je beste werknemer verdient de beste SEO.”

SEO draagt in hoge mate bij aan de omzet en kan een faillissement voorkomen

Terwijl de economie vastloopt tijdens het coronavirus, is dit het beste moment om je euro’s te investeren in duurzame vormen van marketing zoals SEO. Als SEO goed wordt uitgevoerd, zal SEO tijdens een recessie bijdragen aan de winst van je bedrijf. Zodra de economie hersteld ben je jouw concullega’s die niet investeren - en daardoor mogelijk failliet gaan - tijdens de recessie voorbij gegaan.

Wanneer je investeert in SEO, toon je je klanten dat je bedrijf springlevend is. Met deze vorm van marketing kun je je website gebruiken om ontelbaar nieuwe klanten te bereiken. SEO inzetten tijdens een recessie moet worden beschouwd als een belangrijke bijdrage aan de winst en de continuïteit van je bedrijf, niet als een verlies.

Dit is hét moment om je online marketinginspanningen te starten of uit te breiden, laat mensen weten dat je er bent. Je website kan een waardevol hulpmiddel zijn om miljoenen potentiële klanten te bereiken. SEO is daarmee kosteneffectief. Als je jouw website negeert, toont het potentiële klanten dat je niet langer actief bent en zal niet alleen de huidige omzet en winst maar ook de toekomstige omzet en winst daaronder lijden.

Houd je online marketinginspanningen op peil. Wanneer de recessie eindigt, zal je veel sterker zijn dan concurrenten die hun marketinginspanningen in deze neergaande economie verminderen.

Ik hanteer geen maandelijks urenpakket

Ik ben een zelfstandig SEO specialist die sinds 2006 zijn SEO-vaardigheden gedreven ontwikkeld heeft. Wat ik in een uur doe daar heeft een collega SEO expert drie uur voor nodig omdat ik sinds 2006 vele SEO processen gestroomlijnd heb. Hypothetisch zou iemand maandelijks honderd uur aan SEO kunnen besteden en geen resultaten kunnen behalen. Volgens onderzoek blijkt dan ook dat slechts 37% van de SEO experts competent is. Het maandelijks aantal uren dat aan SEO besteed wordt is irrelevant. Ik hanteer daarom geen maandelijks urenpakket maar een vriendelijke maandelijkse compensatie voor de waarde die ik op effectieve creëer omdat ik sinds 2006 mijn skill set ontwikkeld heb. Indien je iemand per uur wenst te betalen kun je beter een employee aannemen.

Geen administratieve lasten en geen werkgevers verantwoordelijkheden

Ik werk via een payroll bureau dus de administratieve belasting van onze samenwerking blijft beperkt tot het voldoen van een acceptgiro en je bent bij wet gevrijwaard van werkgeversverplichtingen.

Het overcomplete local SEO pakket bestaat uit:

Uit onderzoek van het KVK blijkt dat het MKB circa vier uur per maand aan SEO besteed. Mijn vriendelijke geprijsde SEO service zonder contract bestaat uit minimaal één dagdeel SEO per maand tevens ben ik nagenoeg 24/7 te bereiken voor vragen en oplossingen op het gebied van digital marketing. Investeer nu in SEO dan pluk je daar op korte en lange termijn de vruchten van. 

“Een onderzoek van Digital Marketing Institute toont dat slechts 37% van de SEO experts competent is.”

De hoogte van de investering

De maandelijks investering voor mijn fiscaal aftrekbare SEO-service bedraagt slechts 390.- exclusief btw.

Dit is één van de laagste maandelijkse investeringen in de markt! Het kan simpelweg niet voordeliger zonder in te leveren op service en kwaliteit tevens hanteer ik geen contract en dit biedt je zekerheid. Enkel onethische SEO cowboys bieden lagere tarieven en deze charlatans bezorgen je veel (juridische en financiële) hoofdbrekens. 

In deze economische omstandigheden is een beurs analogie gepast

Zoekmachine rankings zijn als aandelen voor je bedrijf! Inzicht in beurshandel maakt je een betere ondernemer. De meest vermogende investeerders als Warren Buffett spelen het spel anders dan de middelmatige massa. Een bekende Warren Buffett quote luidt: “wees voorzichtig wanneer de massa hebzuchtig is en koopt en koop wanneer de rest afwachtend of bang is.” Juist nu is hét moment bij uitstek om te investeren in een voorsprong want de rest is afwachtend. Dit Adformatie blog (De link opent in een nieuw tabblad) van Fons van Dyck, professor merkstrategie aan de Vrije Universiteit Brussel bevestigd dit.

Bij mij ontvang je de beste koop

Ben je gereed om te floreren tijdens deze coronavirus-crisis en komende recessie? Ik bied een: complete, betaalbare en fiscaal aftrekbare SEO-oplossing zonder contract dat voordeliger is dan het aannemen van een deeltijd senior SEO specialist.

Wat mijn serviceverlening onderscheid van overige SEO bureaus is dat jouw wensen voorop staan en dat ik zaken benader als een teamgenoot. Ik ben dan ook altijd te vinden voor een gezellig gesprek op Facebook. Ik beschik over een uitgebreid zakelijk netwerk en een ruime expertise op het gebied van internet en digital marketing waar jij je voordeel mee kan doen.

Vergeet niet, je grootste kostenpost in deze economische omstandigheden is het geld dat je kunt verdienen maar niet doet. De bedrijven die juist nu slim investeren in SEO overleven de recessie en hebben een grote voorsprong zodra de economie aantrekt. Hoogwaardige SEO kan een faillissement voorkomen. Bij mij ontvang je de beste koop, de beste voorwaarden en een betrokken benadering.

Vul nu het onderstaand contactformulier in dan ontvang je een gratis local SEO audit ter waarde van € 147.- waarmee je website lokaal optimaal vindbaar wordt. Dit aanbod is geheel vrijblijvend, het verplicht je tot niets.

There is no form selected or the form was deleted.

Je gegevens zijn gegarandeerd 100% veilig, ik zal nooit spam versturen.

 

Voordat we in de materie duiken, laten we eerst de basis doornemen! Ben je gereed? 

Is SEO nieuw voor je? Ben je nieuwsgierig hoe het werkt en wat belangrijk is? Dan is dit artikel voor jou!

Wat is SEO? 

Search engine optimization (SEO) is de kunst en de wetenschap van het verbeteren van organische, niet-betaalde zoekresultaten in de zoekmachines. Hoe hoger een website rankt, hoe meer mensen het zien. 

De geschiedenis van SEO gaat terug tot het laatste decennium van de vorige eeuw toen zoekmachines hun intrede deden. Vandaag de dag is het een essentiële marketingstrategie en een eeuwig groeiende industrie. 

Als je SEO wilt leren moet je gereed zijn voor veel: technische, creatieve en analytische werkzaamheden. Er bestaan vele technieken, elk met hun eigen doel maar de essentie blijft hetzelfde: om tot de hoogst rankende websites in de zoekmachines te behoren.

Eenvoudig geformuleerd kan SEO als volgt gedefinieerd worden: de juiste website voor het juiste publiek.

Je website behoort gevuld te zijn met: waardevolle content, technisch in optimale staat te verkeren en je website moet natuurlijk waardevol genoeg zijn om naar te linken. 

Is SEO moeilijk?

Zoekmachines indexeren websites op basis van hun ranking algoritmes. Zijn deze algoritmes bekend? Ja en nee. 

Google gebruikt meer dan tweehonderd factoren in hun zoek algoritme om de positie van een website in hun zoekindex te bepalen. Sommige factoren zijn bekend en sommige factoren zijn geheim. 

Je hoeft al deze factoren uiteraard niet te kennen, maar het is wel belangrijk om de drie belangrijkste factoren te kennen.

 1. Content.
 2. Backlinks.
 3. Mobile-first user experience.

Goed uitgevoerde SEO activiteiten verbeteren de posities van je website in de zoekmachines. Hogere ranking betekent meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer conversies. Kortom; als je wilt slagen met een website heb je SEO nodig.

Sommige aspecten van SEO zijn gecompliceerd maar vaak is gezond verstand voldoende om de problemen die je tegenkomt op te lossen.

Hoe kan ik SEO leren? 

Zelfs minimale aanpassingen aan je website veranderen de manier waarop zoekmachines je website zien. In dit artikel bespreken we alle essentiële zaken zodat je voldoende kennis opdoet om je eigen weg te vinden in SEO. Om SEO te leren moet je veel studeren en oefenen maar gelukkig is er veel informatie online te vinden en kun je SEO cursussen volgen.

SEO vocabulair

White SEO versus grey hat SEO versus white hat SEO.

On-page SEO, technical SEO en off-page SEO.

White hat versus black hat SEO, de good guys die zich aan de regels houden en de cowboys. 

Degene die white hat SEO beoefenen houden zich aan de regels zoals die door Google bepaald zijn en die door conventies tot stand zijn gekomen. De personen die black hat SEO beoefenen treden de regels met voet en doen dit vaak voor financieel gewin. De SEO’s die grey hat SEO beoefenen bevinden zich tussen de white hats en de black hats in. Ze houden zich in beginsel veelal aan de regels maar passen ook weleens minder ethische praktijken toe. 

On-page SEO, technical SEO en off-page SEO zijn de drie hoofdelementen waaruit SEO bestaat. On-page SEO gaat over alle factoren die zich op een website bevinden zoals tekst en afbeeldingen. Technical SEO gaat in op de technische staat van een website, zoals hoe snel de website laadt en off-page SEO gaat over alle factoren die zich buiten een website bevinden zoals externe backlinks en social media.

Zoekmachines

Ik ga je uitleggen hoe zoekmachines werken. We nemen de basis van zoekmachines door. Laten we zoekmachines eens nader bekijken. 

Hoe werken zoekmachines zoals Google?

Zoekmachines bestaan in hoofdzaak uit drie onderdelen.

Het proces verloopt als volgt.

Spidering

Crawlen of spideren betekent dat zoekmachines je website scannen. Alle informatie die op een website staat kan gespiderd worden.

Spiders detecteren alle klikbare links op een website die naar andere websites verwijzen. Google spidert regelmatig alle websites op zoek naar nieuwe links.

Indexatie

Zodra de website gecrawld is vind het indexeren plaats. Google bepaald dan op welke zoekwoorden en posities je website getoond wordt.

Resultaten matchen

De zoekresultaten zijn belangrijk voor gebruikers. Zodra een gebruiker een zoekvraag uitvoert zoekt de zoekmachine in zijn index, die uit miljarden websites bestaat en toont relevante zoekresultaten. 

Ranking factoren

Google past meer dan tweehonderd ranking factoren toe in zijn algoritme. Je hoeft al deze ranking factoren niet te kennen maar het is raadzaam dat je bekend bent met de belangrijkste ranking factoren.

Een van de belangrijkste ranking factoren is het backlinkprofiel. Google waardeert je backlinkprofiel op basis van het aantal links en de kwaliteit van de individuele links. 

Een aantal andere belangrijke ranking factoren zijn:

Hoe mensen zoekmachines gebruiken

De essentie van SEO is om vriendelijk voor gebruikers en zoekmachines te zijn. De driehoek van: technical SEO, on-page SEO en off-page SEO behoort in evenwicht te zijn. Als je veel investeert in technical SEO maar de off-page SEO verwaarloosd zal je websites alsnog niet optimaal ranken.

Welke zoekopdrachten bestaan er?

Zoekopdrachten kunnen verdeeld worden in drie type zoekopdrachten.

Navigatie zoekopdrachten

Dit type zoekopdracht wordt gebruikt als gebruikers naar een merk zoeken, bijvoorbeeld Frankwatching om vervolgens door te kunnen klikken naar de homepage van Frankwatching.

Informatieve zoekopdracht

Deze zoekopdrachten worden gebruikt om informatie over een onderwerp te vinden. 

Transactionele zoekopdrachten

Dit type zoekopdracht voert men uit als men opzoek is naar een dienst of product om aan te schaffen. 

SERP updates

Het is geweldig om eerste ranken in de zoekmachines, nietwaar? Het internet verandert continu, elke dag verdwijnen websites en elke dag worden er nieuwe websites geïndexeerd door de zoekmachines. Hierdoor veranderen de organische resultaten op regelmatige basis.

Een andere belangrijke factor is dat zoekmachines hun zoekalgoritme op regelmatige basis updaten. Bedrijven als Google updaten hun zoekalgoritme met de intentie om de gebruiker de beste zoekresultaten te tonen.

Posities in de zoekmachines zijn nooit permanent. Als je vandaag een winnaar bent kan je morgen lager ranken dan je concurrentie en vica versa. 

SERP features

Eerste ranken in de zoekmachines is fijn maar tegenwoordig bestaat er de ‘position zero’ ofwel de ‘rich snippet’. De rich snippet wordt vaak getoond als de zoekopdracht uit een vraag bestaat. 

Dit zijn nog een aantal rich snippets:

On-page SEO en technical SEO

On-page SEO bestaat uit vele taken, lees hieronder meer.

Zoekmachine algoritmes worden alsmaar slimmer, vroeger was je website volproppen met zoekwoorden voldoende om hoog te ranken maar tegenwoordig is er meer nodig om hoge ranks te behalen. On-page SEO is het zichtbare deel voor je bezoekers.

Meta tags

Meta tags beschrijven waar je content over gaat. De meest belangrijke meta tags zijn: meta titles en meta descriptions.

Meta tags bepalen voor een belangrijk deel of een gebruiker je website bezoekt. Wees er zeker van dat je metatags duidelijk zijn voor Google en je bezoekers. 

Creëer SEO-vriendelijke URL’s

Creëer bondige URL’s die overeenkomen met je content en vermijd de automatisch gegenereerde URL’s.

Interne en externe links

Het creëren van externe links op je website zorgt ervoor dat de zoekmachines begrijpen welke zoekresultaten relevant zijn voor je content. Interne links zijn een geweldige methode om content en overige delen van je website te promoten. Interne links zorgen er ook voor dat de Google spiders de structuur van je website begrijpen.

Dit zijn de belangrijkste technische SEO elementen waar je op moet letten

HTTPS versus HTTP

In 2014 maakte Google wereldkundig dat ze veilige websites hoger ranken dan minder veilige websites. HTTPS-websites zijn veiliger dan HTTP-websites omdat de verbinding beveiligd is met een SSL-certificaat.

SEO en content

Zelfs perfect content heeft SEO nodig. SEO en content marketing vormen een droomhuwelijk, SEO en content versterken elkaar.

Content moet gelijktijdig geoptimaliseerd worden voor de zoekmachines en mensen, dit noemen we SEO copywriting.

Waarom zou ik content creëren?

Het antwoord is: content geeft je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden en uniek te zijn en content stuurt zaken als conversie.

Vertel de wereld hoe jij de zaken doet en deel interessante feiten en data. Experimenteer met content. Daag de mythes in je industrie uit.

Wat is de ideale lengte van een blog?

Diverse onderzoeken tonen aan dat uitvoerig content dat de diepte in gaat beter presteert in de zoekmachines. Hoewel er geen ideale lengte voor een blog bestaat wordt over het algemeen aangenomen dat voor een optimale ranking een blog uit minimaal duizend tot tweeduizend woorden behoort te bestaan.

Duplicate content

Zoekmachines willen hun gebruikers waardevol, uniek content tonen. Duplicate content ofwel content dat meermaals gepubliceerd is rankt dus veelal matig. Onder duplicate content behoren eveneens alle teksten op je website, dus ook de metatags van je webpagina’s en standaard productbeschrijvingen. Voorzie elke pagina van je website dus van honderd procent uniek content. Om de content op je website te beschermen kan het raadzaam zijn om een kopieer plugin te installeren zodat je bezoekers de teksten niet kunnen kopiëren.

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is een elementaire SEO taak. Ik ga je uitleggen hoe je zoekwoordonderzoek effectief kunt uitvoeren.

Content creëren zonder vooraf zoekwoordonderzoek te doen is niet slim. Zonder de juiste zoekwoorden rankt je content waarschijnlijk niet op de gewenste zoekwoorden.

Waar vind je zoekwoorden?

Ik begin altijd met een basis zoekwoord. Als ik SEO uitvoer voor een SEO bureau kan dat bijvoorbeeld ‘SEO’ zijn. Daarna ga ik naar Google en typ daar het basis zoekwoord in en ik kijk vervolgens welke zoeksuggesties Google voorstelt, tevens vul ik het basis zoekwoord aan met alle letters uit het alfabet, dus: SEO + a, SEO + b, SEO + c, et cetera. Google toont nu vele relevante zoekopdrachten die nagenoeg allen zoekverkeer genereren.

Andere platformen zijn eveneens een bron van geschikte zoekwoorden

Platformen zoals:

Langere zoekwoorden hebben veelal een lager zoekvolume dan korte zoekwoorden maar langere zoekwoorden die bestaan uit drie of meer woorden converteren veelal beter. Als je zoekwoord onderzoek verricht houd dan altijd de ‘commercial intent’ van het zoekwoord in je achterhoofd. Vraag jezelf af, zou een gebruiker dit zoekwoord gebruiken om een geschikte aankoop te vinden? 

Er zijn vier verschillende zoek intentie typen:

Navigatie: zoeken naar een specifieke website of merk.

Informatief: zoeken naar algemene informatie.

Transactioneel: gebruiker wil iets online kopen.

Commercieel: gebruiker doet het onderzoek vóór een aankoop.

Besluit daarom voordat je het zoekwoordonderzoek verricht welk doel je wilt bereiken met je zoekwoorden, wil je verkopen of informeren, et cetera. 

De basis van linkbuilding

Linkbuilding is één van de belangrijkste aspecten van SEO. Laten we gaan ontdekken hoe je een linkprofiel van hoge kwaliteit bouwt.

Linkbuilding is het proces van links verkrijgen op andere websites. Links zijn bedoeld voor de navigatie tussen websites. De zoekmachines indexeren de links dat de zoekmachines helpt om de webcontent te indexeren. 

Zoekmachines baseren de autoriteit van een website op de autoriteit dat via links wordt doorgegeven via externe bronnen. Daarom is het linkprofiel één van de belangrijkste ranking factoren.  

De verschillende soorten backlinks

Er zijn in het algemeen twee soorten backlinks.

Do-follow backlinks: deze links laten link juice door waardoor er autoriteit wordt doorgegeven aan de site waar de link naar verwijst.

No-follow backlinks: deze links laten geen link juice door naar de website waar de link naar verwijst. 

No-follow backlinks hebben dan ook weinig waarde voor SEO.

Sinds september 2019 bestaan er twee varianten op de no-follow links, namelijk: rel=”sponsored” en rel=”ugc” links. Hierdoor is het mogelijk dat Google in de toekomst de waarde van links anders gaat interpreteren.  

Ankertekst

De ankertekst is het zichtbare, klikbare tekst van een backlink, het helpt de crawlers te bepalen waar de gelinkte pagina over gaat. Zorg altijd voor een goede balans wat betreft de ankerteksten van je backlinks. Als al je backlinks dezelfde ankerteksten bevatten dan loop je een risico op een Google penalty voor het over-optimaliseren van je backlinkprofiel. Zorg dus voor een gevarieerd backlinkprofiel die bestaat uit gevarieerde ankerteksten. 

De kwaliteit van een backlink

In de beginjaren van Google telde het aantal backlinks maar dit was makkelijk te manipuleren. Vandaag de dag is de kwaliteit van een backlink van belang. Google baseert de kwaliteit van een backlink op de volgende factoren.

Hoe hoger de waardes zijn des te hoger de kwaliteit van de backlink is.

Backlinks behoren relevant te zijn

Backlinks die verwijzen naar een website behoren relevant te zijn, een backlink van een schoenenwinkel die naar een hondenfokker verwijst zal van weinig waarde zijn.

Blackhat linkbuilding technieken en Google penalties

Betaalde backlinks en PBN’s (Private Blog Networks) zijn blackhat manieren om backlinks te creëren, maar deze technieken worden door Google als ongewenst beschouwd. Google kan het patroon van je PBN-netwerk detecteren en je website bestraffen. Beter houd je jezelf verre van linkbuilding technieken als PBN’s en betaalde links.

SEO en (UX) user experience

SEO en UX zijn twee zijden van dezelfde medaille. Door je website gebruiksvriendelijk te maken bevorder je de conversie en je SEO.

SEO in het eerste decennium van 2000 was anders dan het nu is. Toen kwam je weg met je website vol plaatsen met zoekwoorden en spammerige links. Anno nu is Google veel slimmer en veroorzaken de oude technieken soms een penalty.

Google wil zijn gebruikers kwaliteit en waardevolle informatie voorzetten en UX draagt hier aan bij. 

Wat is user experience?

UX is elke ervaring die een consument met het bedrijf heeft. In dit artikel beperken we ons tot de ‘online’ UX. De gebruikerservaring die een website biedt. Het is aan te bevelen om buiten de de gestelde kaders te denken en een website te ontwikkelen die in elke behoefte van een consument voorziet. 

UX is een continu proces van verbeteringen doorvoeren. Het is een filosofie die een bedrijf hoort te omarmen.

Website UX omvat vele aspecten van SEO: het technisch aspect, content en het gebruiksgemak van een website. SEO en UX gaan hand in hand. 

Enkele elementen die belangrijk zijn voor een goede UX

Website navigatie: een duidelijke navigatie maakt het eenvoudig voor je bezoekers om te vinden waarna ze op zoek zijn. 

Laadsnelheid: een snel ladende website draagt in hoge mate bij aan de UX. Hoe sneller je website laadt, hoe beter de UX. Daarom is pagespeed een ranking factor. 

Geoptimaliseerd content: bevat je content de zoekwoorden waar je publiek naar zoekt? Beantwoord je content de vragen die je bezoekers hebben? Is je content duidelijk leesbaar en makkelijk te begrijpen? 

Geoptimaliseerde titels en meta-omschrijvingen

Je meta-omschrijvingen zijn het eerste wat een gebruiker ziet en de gebruiker bepaald aan de hand van je meta-beschrijvingen of ze je website bezoeken. Je meta-omschrijvingen helpen tevens Google met het juist indexeren van je website. Zorg er dus voor dat je relevante, unieke en doordachte meta-omschrijvingen toe past op elke pagina van je website. 

Hoe kan je UX en SEO meten?

Via Google Analytics geven gespecialiseerde rapporten inzichten. Engagement en gebruikersstatistieken in Google Analytics tonen hoe het met de UX van je website gesteld is. 

Bouncepercentage, pagina's per sessie en Gemiddelde sessieduur bieden een basis weergave van de gebruikersinteractie. 

Kortom: als je SEO wilt leren, lees dan veel over SEO, volg een SEO-cursus en oefen het dagelijks.

Deze local SEO gids bevat drieëndertig handvatten en een local SEO checklist voor lokale bedrijven die voorop willen lopen. Deze handvatten zijn in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Begrippen als goede content is beter dan slechte content, zouden niet de doorbraken moeten zijn die ze meestal zijn, toch vertel ik hier enkele basisconcepten en ik hoop dat ze je helpen om uitstekend lokaal te ranken. Onthoud dit: het succes van je bedrijf ligt in je eigen handen. 

Local SEO is hot bij lokale ondernemers, dat is logisch want hun klanten worden steeds mobieler en men doet alsmaar vaker aankopen op hun mobiel of men googled waar men uit eten wil. We zijn overal te bereiken en bedrijven die niet lokaal vindbaar zijn missen de boot. We kunnen Google overal raadplegen. Google biedt voor vele problemen direct een oplossing. Heb je trekt? Google dan het dichtstbijzijnde restaurant. Moet je reizen met het openbaar vervoer? Google dan wanneer je trein arriveert. Zoek je vertier google dan welk café populair is. Google staat centraal in ons leven en de helft van de zoekopdrachten is lokaal georiënteerd. 

Enkele van de vele voordelen van lokale SEO

Zoals je ziet, zijn er veel redenen om de lokale SEO-strategie van je bedrijf te verbeteren

Consumenten weten precies wat ze zoeken en lokale ondernemers kunnen hier slim op inspelen door er zorg voor te dragen dat ze uitstekend vindbaar zijn in de lokale Google zoekresultaten. 

Lokale zoekopdrachten leiden tot actie, consumenten die vinden wat ze zoeken bezoeken doen vaak nog dezelfde dag een aankoop. Voor lokale ondernemer is local SEO een grote kans die optimaal benut hoort te worden.

Als je wilt beginnen met local SEO en je wilt in die boot stappen, dan is het goed om te weten wat eraan vooraf ging. Of misschien zit je al in de spreekwoordelijke bootje en kun je meer leren over hoe het werkt en wat je kunt optimaliseren. Daarom vind je in dit artikel de 5 handvatten om goed aan de slag te gaan met local SEO.

Local SEO is een waardevolle investering in je bedrijf om je te helpen voorop te lopen heb ik hieronder negentien handvatten beschreven die een gedegen fundament bieden voor uitstekende resultaten in de lokale zoekresultaten. 

Herken het belang van zoekverkeer voor je bedrijf

SEO of zoekmachine-optimalisatie is een van de technieken om meer bezoekers naar je website te halen. Zonder een groot aantal mensen die je website bezoeken, kan je je site niet tonen aan potentiële klanten. Daarom moet je het belang van zoekverkeer kennen, zodat je de nodige stappen in SEO kunt nemen.

Kies je domeinnaam zorgvuldig

Het is erg belangrijk dat de domeinnaam van je site gerelateerd is aan het onderwerp. Het is zelfs het beste als de titel van de site dezelfde is als de domeinnaam, zodat mensen deze gemakkelijk kunnen onthouden en opnieuw en opnieuw kunnen bezoeken. Daarom moet je wat tijd besteden aan het bedenken van mogelijke domeinnamen.

Stel het hoofdzoekwoord van je website vast

Een van de allereerste dingen die je moet doen om succesvol te zijn in online marketing, is het vaststellen van het belangrijkste sleutelwoord van je site. Als je dat kunt, kun je er gebruik van maken en je webpagina’s ermee optimaliseren. Indien mogelijk kun je er ook gebruik van maken voor je domeinnaam.

Gebruik een zoekwoord tool

Het gebruik van een tool om de zoekwoorden van je site te bepalen zou een lange weg gaan, wat betreft het gebruik van SEO als een van de technieken om meer websiteverkeer te genereren. Er zijn veel hulpprogramma's voor zoekwoorden waar je vandaag van kunt profiteren. Welk type tool je ook wilt gebruiken, zorg ervoor dat het effectief is, zodat je er geen tijd aan verspilt.

Maak gebruik van suggestie tools voor domeinnamen

Er zijn tegenwoordig veel tools voor het suggereren van domeinnamen beschikbaar op internet. Het enige dat je hoeft te doen om ze te vinden, is gebruik te maken van je zoekmachine. Om gebruik te maken van zo'n online tool, hoef je alleen maar de trefwoorden in te voeren die gerelateerd zijn aan het onderwerp van je website. Door deze tools te gebruiken, kun je kiezen uit een groot aantal domeinnamen.

De content van je website is erg belangrijk

Als je wilt dat meer mensen je site regelmatig bezoeken, moet je ervoor zorgen dat de content van zeer hoge kwaliteit is. Het is het beste als je exclusieve content maakt. Daarom moet je vandaag beginnen met het schrijven van artikelen voor je site. Schrijf de artikelen met behulp van waardevolle informatie en onderzoek, zodat mensen het kunnen waarderen en het delen op social media.

Bedenk een gedenkwaardige domeinnaam

Als het gaat om het kiezen van de domeinnaam van je site, moet je deze zo memorabel mogelijk maken. Om dat mogelijk te maken, moet je een domeinnaam hebben die pakkend en kort is. Wanneer je domeinnaam in staat is om de aandacht van mensen te trekken, dan zullen ze geen moeilijkheden ondervinden om het te onthouden.

Voeg meer hoogwaardig content toe aan je website

Je moet er rekening mee houden dat je mensen moet overtuigen om je producten en diensten te kunnen kopen. Je kunt weten of iemand bijna van overtuigd is wanneer hij je site van tijd tot tijd bezoekt. Om een ​​persoon je site te laten bezoeken, moet je hem goede redenen geven om je site te bezoeken en een daarvan is door de site te voorzien van nieuwe en actuele content.

Vergeet de zoekwoorden in je afbeeldingsbestanden niet

Wanneer je afbeeldingen op je website uploadt die betrekking hebben op je producten en diensten, vergeet dan niet om hiervoor ook zoekwoorden te gebruiken. Sommige mensen worden gemakkelijk aangetrokken door bepaalde afbeeldingen. Als je je afbeeldingen optimaliseert met belangrijke zoekwoorden, kunnen meer mensen je website en producten vinden.

Lokaliseer je beste concurrenten en analyseer hen

Het kennen van je concurrenten is één van de beste dingen om te doen om hen voor te zijn, of op zijn minst gelijk te zijn aan hun prestaties. Om dat te bereiken, moet je er eerst onderzoek naar doen. Identificeer ze en probeer de strategieën te controleren die ze toepassen. Hiervoor zijn vele bruikbare software tools ontwikkeld. 

Bepaal je beste zoekwoorden

Doe je onderzoek om te bepalen welke zoekwoorden je het meeste zoekverkeer bezorgen. Dit geeft je een voorsprong op je concurrenten wat betreft het aantrekken van meer potentiële klanten naar je website. Zodra je de beste zoekwoorden hebt geïdentificeerd, optimaliseert je je site ermee, evenals je blogs, zodat je de voordelen kunt maximaliseren die je eraan kunt ontlenen.

Bepaal of je website kan worden doorzocht door verschillende zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat mensen je site kunnen vinden wanneer ze naar gerelateerde informatie zoeken, moet je website door zoekmachines kunnen worden doorzocht. Om dit te bereiken, moet je onderzoeken hoe je dit voor elkaar krijgt. Zorg er daarnaast voor dat bepaalde bestanden die je op je website hebt geplaatst, niet verhinderen dat je site wordt geïndexeerd. Indien je website vele afbeeldingen toont loont het om de afbeeldingen van je website of webshop extern te hosten, hierdoor optimaliseer je de laadsnelheid van je website.

Haal het meeste uit je tags

Om ervoor te zorgen dat je website kan profiteren van je tags of title tags, moet je zoekwoorden gebruiken. Afgezien van dat, kun je ook het geografisch gebied waar je diensten aanbiedt in je title tag vermelden, als je een specifiek gebied bestrijkt. Bovendien moet je ook gebruik maken van de meest waardevolle zoekwoorden aan het begin van je title tag.

Titels opstellen voor de pagina's van je website

Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat elke pagina op je website is voorzien van een titel. Bovendien moeten de titels kort en pakkend zijn, zodat ze boeiender zijn en makkelijk te onthouden. Zorg er bovendien voor dat de titels op elke pagina van je site uniek zijn.

Gebruik synoniemen in je teksten

Wanneer je blogs schrijft voor je website of voor een externe partij, moet je synoniemen gebruiken, vooral als het gaat om de gewenste zoekwoorden. Wanneer je synoniemen gebruikt, wordt de flow van het blog natuurlijker. Bovendien maakt het de blogs ook interessanter en aangenamer om te lezen voor je potentiële klanten.

Vergeet de links niet

Wanneer je je blogs naar verschillende website voor plaatsing verzendt, vergeet dan niet om links op te nemen. Deze links moeten de lezers van je blog naar je website leiden, wanneer zij erop te klikken. In de meeste gevallen zijn de links onderaan je blogs opgenomen.

Maak je artikelen: uniek, makkelijk te lezen en boeiend

Bij het schrijven van artikelen voor je website en het publiceren van je blogs, moet je ervoor zorgen dat je blogs unieke content bevatten. Wanneer een artikel uniek is, is er een betere kans dat een persoon het volledig leest omdat het hem waardevolle informatie oplevert. 

Bezoek websites die je kunnen helpen je online prestaties te bepalen

Er zijn vandaag vele bedrijven die je kunnen helpen de huidige prestaties van je site te controleren en te verbeteren. De data die je hieraan kunt ontlenen zijn bijvoorbeeld de: zoekmachine posities van je site, de algemene populariteit en inkomende backlinks. 

Let erop dat je gewenste zoekwoorden niet te veel toepast op je website

Hoewel het gebruik van zoekwoorden één van de manieren is om je site te promoten, moet je oppassen dat je dit niet overdrijft. Als er te veel verwijzingen zijn naar de zoekwoorden die je voor je webpagina gebruikt, wordt dit meestal niet gewaardeerd door Google. Wanneer dit toch gebeurt, zien zoekmachines, zoals Google, je website als een spam site, wat niet goed is voor je ranking in Google.

Profiteer van organisch verkeer

Organisch verkeer is gratis, daarom is het slim als je jezelf concentreert op het bereiken van wensbare zoekmachine posities. Organisch verkeer kan worden verkregen als je de juiste stappen zet bij het toepassen van SEO. Afgezien van dat, kun je het ook bereiken als je website goede content biedt. Concentreer je dus op het creëren van waardevolle content omdat je site hierdoor meer zoekverkeer kan genereren.

Zorg ervoor dat navigeren op je website makkelijk is

Het opzetten van webpagina’s die gemakkelijk te navigeren zijn, komt niet alleen bezoekers ten goede. Het kan ook jou, de eigenaar van de website, ten goede komen, omdat je site hierdoor meer zoekverkeer kan genereren. Hoe eenvoudiger het is voor bezoekers om te navigeren, hoe gemakkelijker het is voor zoekmachines om je pagina’s te indexeren en te verkennen.

Gebruik user generated content

Het creëren van uniek content voor vele lokale webpagina’s kan best een uitdaging zijn. In plaats van zelf content te creëren, kun je ook bezoekers unieke content laten schrijven.Vraag aan klanten of ze een beoordeling voor je webpagina willen schrijven en plaats de beoordeling op de lokale pagina in ruil voor bijvoorbeeld een korting of een cadeaubon. Klant beoordelingen verhogen eveneens de autoriteit van je website. 

Lokale SEO tips om op Google Maps te heersen 

In augustus 2015 heeft Google de grootste veranderingen aangebracht in de lokale zoekgeschiedenis, wat resulteerde in een enorm verschil met wat gebruikers en SEO-experts de hele tijd hadden meegemaakt. 

Toen dit gebeurde, merkten zowel gebruikers als SEO-enthousiastelingen voor het eerst dat tijdens het zoeken naar een lokaal bedrijf, het lokaal resultaat de drie belangrijkste zoekresultaten zou tonen in plaats van zeven wat eerder het geval was. De Google-kaart die naast de zoekresultaten werd weergegeven, was echter ongewijzigd.

Wat SEO-enthousiastelingen het 7-pack noemen, werd daarom vervangen door de "3-pack" om een ​​gebruiksvriendelijke ervaring te bieden.

Het doel van Google is altijd geweest om de gebruikers te laten genieten van een gemakkelijk navigeerbare ervaring. Daarom kwamen deze veranderingen voor de meesten van ons niet als een verrassing. Het leek in plaats daarvan een logisch gevolg om de gebruikerservaring van de zoekmachine te verbeteren.

Hoe zit het met de eigenaars van bedrijven en instellingen, met name degenen die meestal vierde tot zevende gerankt waren op de lokale zoekopdrachten van Google? Natuurlijk voelden de meesten van hen nogal teleurgesteld omdat het hen een kans op zichtbaarheid ontzegde.

Maar de veranderingen waren permanent en ondernemers moesten zich snel aanpassen als ze wilden dat Google Search voor hen werkte. En dat was niet de enige verandering. Andere wijzigingen die met het "3-pack" model zijn gekomen

Als je nu op een van de 3-pack-opties klikt, krijg je een 20-pack met veel meer details, inclusief adressen en telefoonnummers.

Beoordelingen en recensies spelen een nog grotere rol en zijn belangrijke zoekgegevens. Lokale, betaalde advertenties zijn geïntroduceerd voor diegenen die diensten zoeken die ze lokaal kunnen huren. Afstand en locatie ranking parameters zijn sterk verbeterd

Strategieën die zich richten op SEO-doelstellingen voor de lange termijn en aandacht besteden aan het creëren van een betere klantervaring, werken het beste. Dus hoe moet je je lokale SEO-plan veranderen om succesvol te zijn?

Volg deze tips en je zal heersen in Google Maps

Tip 1: Zorg ervoor dat je een fysiek adres hebt in de woonplaats waar je vermeld wilt worden

Het is van fundamenteel belang om ervoor te zorgen dat je een fysiek adres hebt voor het gebied dat je lokaal wilt optimaliseren. Bovendien moet het specifieke adres waar je locatie zich bevindt zich binnen, of zo dicht mogelijk bij het gebied, bevinden dat je target.

Tip 2: Gebruik Google My Business (GMB) op de juiste manier

Google heeft het belang van GMB verhoogd, wat betekent dat alle bedrijfsinformatie die je eraan toevoegt, wordt weerspiegeld in Google Zoeken en Google Maps. Dit is bedoeld om het voor klanten gemakkelijk te maken je te vinden, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Zorg er bij het creëren of verder ontwikkelen van je GMB voor lokale SEO voor dat:

Tip 3: Zorg ervoor dat de NAP (adres- en contactgegevens) op je website overeenkomt met de NAP op GMB. Afgezien van je fysieke adres, moet de NAP (naam, adres en telefoonnummer) consistent zijn met de werkelijke naam van je bedrijf en dit moet overal consistent zijn waar deze gegevens getoond worden.

Tip 4: Zorg ervoor dat je website een kaart naar je locatie heeft

Naast het hebben van contactgegevens voor je website, is het erg belangrijk dat je een echte kaart op je website hebt om je precieze locatie te tonen. De code om een ​​kaart toe te voegen aan je locatie kan worden toegevoegd aan de contactpagina op je website.

Bovendien is sommige van de onderstaande informatie ook erg handig om op uw website te hebben, en met name op de webpagina met contactpersonen:

Tip 5: Zorg ervoor dat verschillende bedrijfslocaties elk een eigen webpagina hebben

Als je bedrijf meerdere vestigingen of locaties heeft, is het belangrijk om afzonderlijke webpagina's te maken die geoptimaliseerd zijn voor elke specifieke locatie.

Tip 6: Geef elk product en dienst zijn eigen afzonderlijke webpagina

Als je verschillende producten of services aanbiedt, zorg er dan voor dat elke dienst of product een eigen webpagina heeft met relevante, specifieke details. Deze verschillende pagina's kunnen worden gekoppeld vanaf een enkele pagina die alle producten of services samenvat.

Tip 7: Zorg voor local citations 

Local citations creëren in belangrijke internationale en regionale bedrijfsregisters zoals Yelp, is van vitaal belang voor lokale SEO. Citations kunnen helpen bij het opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid en nog belangrijker, het genereren van waardevol zoekverkeer naar je website.

Wanneer je local citations creëert, zorg er dan voor dat:

Tip 8: Zorg ervoor dat je website unieke content bezit

Om te voorkomen dat je een penalty krijgt van Google, moet je ervoor zorgen dat al je webpagina's unieke content bevatten. Bovendien zijn de: bounce rate, click-through rate en time on site belangrijker dan ooit tevoren en je moet ervoor zorgen dat je content biedt die je lezers boeien.

Dit betekent ook dat je website aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en veelzijdig moet zijn om comfortabel te kunnen worden gebruikt op verschillende apparaten met verschillende schermresoluties.

Bovendien speelt reguliere organische SEO nog steeds een cruciale rol in de lokale ranking van Google. Je online bedrijfsstrategie moet zich dus blijven concentreren op goede organische SEO.

Tip 9: Maximaliseer je reviews 

Google neemt bedrijfsreviews serieus, omdat mensen die op zoek zijn naar gepersonaliseerde informatie reviews controleren om inzicht te krijgen in wat het bedrijf biedt.

Hoewel er veel discussie is over de beste manier om reviews te krijgen, kan het geen kwaad om je klanten aan te moedigen om reviews over je bedrijf te schrijven. Door hoge kwaliteitsnormen te handhaven en je klanten meer te geven dan ze verwachten, krijgt je je beoordelingen gemakkelijk.

Zorg ervoor dat de beoordelingen die je krijgt afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder traditionele reviews van derden en reviews zoals Google Local Guides, Yelp en dergelijke.

Tip 10: Optimaliseer je inkomende links

Om gezag en een goede reputatie als een lokaal bedrijf te ontwikkelen, moet je bedrijf worden erkend door andere bedrijven in je lokale omgeving. Links van andere lokale websites naar je website kunnen daarom uitermate nuttig zijn.

Lokale bedrijven kunnen op verschillende manieren links verkrijgen. Je kunt een webinar of meetup sponsoren, een community-evenement organiseren, donaties doen, iets promoten waar je van houdt, en relaties opbouwen met prominente mensen.

Zorg er bij het verder ontwikkelen van je lokale linkbuilding voor dat je:

Tip 11: Gebruik zoekwoorden effectief

Zorg ervoor dat je relevante en actuele zoekwoorden voor producten of diensten gebruikt in je GMB-bedrijfsprofiel, in recensies, in de content van je website en in het domein. Het verdient de voorkeur dat deze zoekwoorden locatie gebaseerd zijn.

Als je je lokale SEO-strategie wijzigt, richt je dan op een langetermijnstrategie en niet alleen op snelle winsten.

De lokale SEO-checklist: helpt je om een geweldige local SEO strategie succesvol uit te voeren

Tegenwoordig begrijpt elk bedrijf het belang van zoekmachine optimalisatie. Maar sommige mensen zijn nog niet bekend met de noodzaak van lokale SEO. Lokale SEO is essentieel voor elk bedrijf, maar vooral voor MKB-bedrijven die zich moeten onderscheiden van hun lokale concurrenten.

Hieronder vind je de lokale SEO-checklist die je kunt gebruiken om je bereik te vergroten en je verkoop te verbeteren.

De lokale SEO-checklist, door deze checklist te volgen, ben je goed op weg om een ​​geweldige lokale SEO-strategie voor je bedrijf te implementeren.

Bepaal welke zoekwoorden je wilt targeten. De eerste stap bij het verbeteren van je lokale SEO-strategie is om te beslissen op welke zoekwoorden je wilt targeten en waarvoor je wilt ranken in Google

Denk na over de soorten zoektermen die potentiële klanten zullen typen om een dienst of product te vinden dat je aanbiedt. Doe wat zoekwoordonderzoek en zoek uit welke zinnen mensen meestal gebruiken bij het zoeken naar producten en diensten die vergelijkbaar zijn met die van jou.

Het is ook belangrijk om te zoeken naar informatieve zoekopdrachten en een manier te vinden om je bedrijf te laten verschijnen als antwoord op veelgestelde vragen die relevant zijn voor je branche.

Er zijn veel gratis tools die je hierbij kunnen helpen, waaronder de extensie Keywords Everywhere voor Google Chrome. Maak gebruik van deze tools en gebruik ze om gegevens te verzamelen over het soort mensen dat zoekt naar wat u te bieden heeft.

Optimaliseer je website voor die zoekwoorden

Nadat je je hoofd zoekwoorden hebt geïdentificeerd, is het tijd om je website voor hen te optimaliseren. Zoek uit welke pagina's op je website zich richten op specifieke woordgroepen of woordgroepen.

Zorg ervoor dat je een SEO-plug-in installeert om ervoor te zorgen dat je je zoekwoorden vaak genoeg gebruikt, maar let op je zoekwoorden niet te vaak te gebruiken.

Vergeet niet om strategisch te zijn over hoe je je hoofd zoekwoorden gebruikt. Hieronder volgen enkele tips die je hierbij kunnen helpen:

Maak unieke lokale pagina's voor alle producten en diensten

Schrijf originele content om vragen te beantwoorden en terug te linken naar verkooppagina's.

Gebruik je zoekwoord of zin op belangrijke locaties zoals: URL's, meta-beschrijvingen, titels, kopteksten en alt-teksten.

Zorg er ten slotte voor dat je zoekwoorden op een natuurlijke manier toepast. Zorg ervoor dat het gebruik van zoekwoorden altijd natuurlijk is want anders zal Google je straffen.

Wacht niet op inkomende backlinks

Wacht niet tot mensen je site bezoeken maar ga erop uit. Er zijn veel manieren waarop je kunt beginnen met creëren van backlinks voor je website, waaronder: 

Maak gebruik van social media voor het creëren van backlinks

Zorg ervoor dat je bedrijfsvermelding op sites als Yelp up-to-date is en dat het account een link naar je website bevat. 

Zorg ervoor dat websites naar je site verwijzen wanneer ze je merk vermelden.

Je kunt ook contact opnemen met blogs en andere websites om te vragen naar mogelijkheden voor het plaatsen van gastblogs.

Update je Google Mijn Bedrijf profiel 

Elk bedrijf heeft toegang tot een gratis Google Mijn Bedrijf-pagina. Begin met het verifiëren van die pagina als je dat nog niet hebt gedaan.

Ga dan aan de slag om het te optimaliseren. Voeg foto's van je bedrijf en je personeel toe en vergeet niet zoekwoorden op te nemen bij het hernoemen van deze afbeeldingen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle informatie op deze pagina correct is. Controleer nogmaals je: naam, adres, e-mailadres, openingstijden, telefoonnummer en website-URL om ervoor te zorgen dat alles up-to-date is.

Vraag om Google reviews, hoe Google reviews te krijgen

Google reviews maken een groot verschil in de positie van je bedrijf in de zoekresultaten. De eenvoudigste manier om meer reviews te krijgen, is gewoon om klanten te vragen een review voor je te schrijven. Herinner klanten eraan een beoordeling achter te laten wanneer zij in je winkel winkelen. Je kunt beoordelingen ook stimuleren door korting te geven op een specifiek product of een specifieke service.

Plaats regelmatig uniek content van hoge kwaliteit

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je regelmatig hoogwaardig, uniek content deelt die vragen van mensen beantwoordt. Consistente blogposts, minstens één per maand, helpen je zoekmachine ranking te verbeteren en je klanten waardevolle informatie te geven.

Volg nauwgezet je resultaten

Er zijn veel gratis tools die je helpen te zien hoe je website presteert en hoe je het kunt verbeteren. Besteed speciale aandacht aan deze statistieken en gebruik deze informatie om je online aanwezigheid te laten groeien.

Zorg voor een optimaal presterende mobiele versie van je website

Veel mensen voeren lokale zoekopdrachten uit vanaf een mobiel apparaat. Als je hen van dienst wilt zijn en hen naar je bedrijf wilt trekken, is een snelladende, gemakkelijk te navigeren mobiele site een must.

Zorg ervoor dat mensen je mobiele site voor je testen om te controleren of deze optimaal presteert. Besteed aandacht aan de feedback die ze hebben over zaken als laadsnelheid en gebruiksgemak, want een goede mobiele site kan je ranking in Google aanzienlijk verhogen en conversies verbeteren.

Ben je op zoek naar local SEO advies?

Je hebt de lokale SEO-checklist om je te helpen de online aanwezigheid van je bedrijf te optimaliseren. Maar ben je op zoek naar wat meer gepersonaliseerd local SEO advies?

Neem dan vandaag nog contact met mij op via de contactpagina voor een gratis local SEO audit die je lokale ranking verbeterd.

Vergeet niet om een enthousiaste reactie onder dit artikel te plaatsen! 

Het internet heeft de manier waarop we winkelen veranderd. Websites spelen een centrale rol in het werven van klanten. Een bedrijfswebsite werft meer potentiële klanten op een dagelijkse basis dan een sales team zou kunnen.

Vandaag de dag, gebruiken kopers het internet om onderzoek te doen, te vergelijken en producten en diensten te kopen. Veel informatie is vrij beschikbaar en kopers gebruiken hun: mobiele telefoons, tablets en desktops tijdens hun onderzoek. Aankoopbeslissingen kunnen worden gemaakt op impuls of na dagen en weken, maar toegang tot informatie is een constante factor in de wereld van vandaag.

Het internet bevat een schat aan informatie en tools die de klant ondersteunt in zijn reis naar de beste aankoop. In de huidige markt heeft de klant het voor het zeggen.

Zaken als: search, social media, e-mail, sms, blogs en websites fungeren als centra van invloed. Volgens gegevens van HubSpot, een marketing en analytics software bedrijf, voert 78% van de consumenten online product onderzoek uit. Dit onderzoeksgedrag heeft grote invloed op e-commerce en online transacties, aangezien 64% van de smartphone eigenaren met behulp van hun smartphones online winkelen.

Yep, je website is elke maand werknemer van de maand

Hoewel ik mezelf bewust dat sommige bedrijven succesvol geworden zijn zonder een website is het geen excuus om geen website te hebben want een website biedt vele voordelen.

Je website verschijnt altijd op tijd op het werk

Stel je een werknemer voor die elke dag werkt, nooit te laat is op het werk en zichzelf nooit ziek meldt of een dag vrij wil hebben. Je website staat altijd gereed.

Je website doet 24/7/365 marketing voor je bedrijf. Je website haalt kwaliteit leads binnen en regelt vaak de verkoop en dit alles kost slechts centen per uur.

Je website verhoogt je autoriteit en invloed

Wil je een voordeel ten opzichte van je concurrenten hebben dan kan een betere site vaak helpen. Als je een geweldige website creëert, die gemakkelijk kan worden gevonden in Google door klanten die zoeken wat je te bieden hebt, terwijl je concurrent romantisch vasthoudt aan de traditionele marketingmethoden, haal jij de business binnen die je concurrent op tafel laat liggen.  

Je website gebruiken om waarde voor je klant te creëren in de vorm van content marketing kan je eveneens helpen om nieuwe klanten te werven. Je kunt de bezoekers van je website eveneens een voorstel voorleggen om zaken met je te doen.  

Je website verkoopt 24/7 zonder vakantie te nemen

Het is jammer dat je niet je beste verkoper tegenover een potentiële klant kunt hebben zitten op het moment dat deze denkt om iets van je te kopen. Je website is altijd open en beschikbaar, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Het maakt niet uit wat het weer doet of het vakantie is. Je website staat altijd klaar om je nieuwe klant te ontvangen.

Je website levert altijd de juiste pitch

Hoe beter een verkoper is, hoe meer consistent ze de voordelen van je product of dienst zullen uitleggen aan anderen. Zelfs de beste verkopers zijn echter niet perfect en zullen dus weleens een foutje maken. Je website kan elke keer een perfecte pitch leveren, ervan uitgaand dat je website van uitstekende copywriting en visuals is voorzien.

Je website kan dingen die verkopers niet kunnen

Het is moeilijk voor een verkoper om op afroep een multimedia presentatie te houden en te refereren naar alle feiten en casussen tijdens het verkoopproces of om een uitgebreide verzameling van de nieuwste testimonials van tevreden kopers in enkele seconden te tonen. Je website kan al deze dingen voor vele prospects tegelijk doen zonder enige moeite.

Je website kan veel prospects verwerken

Aangezien we het over vele prospects hebben, een groot probleem waar zelfs superster niveau verkopers hinder van ondervinden is dat hun tijd en aandacht beperkt is. Als ze overweldigd worden omdat je marketing succesvol is dan moet je opnieuw beginnen met werven en inhuren. Dat is een proces dat tijdrovend en duur kan zijn. Je website wordt steeds efficiënter naarmate er meer en meer mensen gebruik van maken. Het kost je niets extra’s om veel bezoekers te hebben, maar de ROI wordt alsmaar beter.

Je website is de perfecte teamspeler

Terwijl verkopers soms een beetje gevoelig reageren op het delen van leads en commissies heeft je website er geen moeite mee om een teamspeler zijn. Als je wilt dat je website een verkoop sluit is dat prima; Indien je liever wilt dat je website informatie verspreid en leads verzamelt voordat ze door worden gegeven aan een ander lid van je sales team, dan is dat eveneens prima.

Als het er op aan komt regelt je website een aantal sales taken waar een echt persoon moeite mee zou hebben. Je website is altijd beschikbaar, heeft meer mogelijkheden en is efficiënter, et cetera. Dus als de website van je bedrijf zijn taken niet naar behoren uitvoert is nu het moment om jezelf af te vragen wat er verbeterd moet worden.

Je website is de meest kundige verkoper van je bedrijf en een 24/7 kassa

Je website is je meest deskundige verkoper. Niet alleen kan je website consumenten details over je bedrijf geven, maar je website kan deze kennis weergeven op de door jou gekozen manier. Door middel van testen en perfectionering, zal je website je meest geïnformeerde verkoper worden. In aanvulling, je website is geweldig in het maken van sales. Niet alleen kan je site informatie wereldkundig maken, maar je website kan eveneens betalingen accepteren.

Je bedrijfswebsite is georganiseerd en uitstekend in multitasking

Je website is je meest georganiseerde werknemer en alle informatie is keurig gearchiveerd. De kennis op je website is digitaal georganiseerd, waardoor er geen sprake is van rommel in je kantoor, zoals flyers en brochures die overal verspreid liggen. Daarnaast zal je website op elk moment communiceren met honderden, zelfs duizenden klanten over meerdere zaken. Je website zal alle processen gestroomlijnd uitvoeren, terwijl je website je klanten bijstaat in hun behoeften.

Hier is hoe je over je website moet denken

Je weet inmiddels dat je website de beste werknemer ooit is. Deze werknemer zal 24 uur per dag, 365 dagen per jaar werken, nooit slapen en nooit een dag vrij willen en nooit om een salarisverhoging vragen! Het primaire doel van deze werknemer is om je bedrijf te promoten aan je potentiële klanten en je invloed in de markt 24/7 te vergroten. Deze werknemer is beschikbaar vanaf elke plek in de wereld en kan gelijktijdig oplossingen en de juiste kennis bieden aan vele mensen over de hele wereld. Het beste van dit alles is dat je website dit nagenoeg gratis doet. Er zijn vrijwel geen kosten, behalve de kosten voor: hosting, webdesign en een domeinnaam. Je website geeft je potentiële klanten de juiste aandacht waardoor je zaak gedijt.

Hoogwaardige SEO is de brandstof voor je beste werknemer

Hoogwaardige SEO is de brandstof van deze belangrijke voordelen, want hoe meer bezoekers je website dagelijks ontvangt hoe groter de genoemde voordelen worden en hoe meer jij ervan profiteert. Besteed je SEO zorgeloos en risicoloos aan mij uit. Het samenwerken met mij komt met veel voordelen, zoals: een zeer concurrerend tarief zonder vervelende contracten. Mijn huidige klanten zijn laaiend enthousiast over mijn dienstverlening, neem daarom nu vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.

Elk bedrijf kan online te maken krijgen met een een slechte reputatie. Wat kan helpen, is het inzetten van ‘omgekeerde SEO’ in online reputatiemanagement.

Iedereen krijgt weleens te maken met kritiek en kan een slechte reputatie krijgen. Het vervelende is dat je meestal niet weet dat je een slechte reputatie hebt, totdat je de nadelen ervan ondervindt. Het kan gaan om: negatieve feedback, kritiek, een wraakzuchtige ex die zijn of haar verhaal doet online of een boze ex-werknemer die kritiek uit op je bedrijf. Een negatieve reputatie kan werkelijk iedereen krijgen.

Gelukkig zijn er veel manieren om een negatieve reputatie te repareren. Zeker online. Het belangrijkste is dat je weet wat je met negatieve reviews aan moet. Wat je kunt inzetten is zogenaamde ‘omgekeerde SEO’. Dit is een methode die SEO-specialisten toepassen in online reputation management, afgekort ‘ORM’. Het doel: negatieve zoekmachineresultaten ‘ongedaan’ maken.

Wat is online reputation management SEO?

Online reputation management betekent grip krijgen op de online conversatie. ORM zorgt ervoor dat mensen de juiste materie vinden als ze online naar jou of je bedrijf zoeken.

Omgekeerde SEO begrijpen

Omgekeerde SEO is het verbergen van kritiek en slechte feedback door content met hogere rankings in Google. Met content en socialmediaprofielen druk je de kritiek en negatieve feedback omlaag in de Google SERP’s, zodat ze niet als topresultaten worden getoond en minder zichtbaar zijn.

De beste manier voor omgekeerde SEO is geweldige content creëren. Daarmee rankt datgene dat je wil verbergen lager in Google. Een groot deel van de consumenten zoekt niet voorbij de eerste zoekresultatenpagina. Het is een stevige klus, maar het is erg bevredigend als geweldige content negatieve reviews omlaag drukt en de zoekmachineresultaten een geweldige indruk maken.

Een andere methode voor omgekeerde SEO is veel socialmediaprofielen maken die je volledig invult en aankleedt en die je voorziet van linkbuilding. Voorzie de links van een ankertekst die relevant is voor het zoekwoord waarop je de omgekeerde SEO wil uitvoeren.

Omgekeerde SEO en online reputation management zijn twee verschillende zaken, maar samen creëren ze het doel dat je wil bereiken: een uitstekende online reputatie.

Als iemand iets negatiefs over je schrijft kan dat serieuze, langdurige gevolgen voor je hebben, zowel professioneel en privé. Vooral als je er je niet bewust van bent. Het is belangrijk om overzicht te hebben van hetgeen over je gepubliceerd wordt. Zo kun je, en als het nodig is, maatregelen nemen om negatieve zoekmachineresultaten naar de achtergrond te plaatsen of indien mogelijk jezelf te ‘ontgoogelen’ met het Google vergeet-mij-formulier.

Welke methoden kun je toepassen?

Laten we eens kijken welke stappen je moet zetten. Voordat je actie onderneemt, moet je de huidige situatie beoordelen. Het is vrij eenvoudig om te zoeken. Zoek je (bedrijfs-)naam op verschillende zoekmachines en stel vervolgens met Google Alerts in op je naam. Op deze manier weet je wanneer er vermeldingen van jezelf of je merk op het internet worden gepubliceerd.

Als je dingen vindt die je niet op het internet wil weergeven, is het belangrijk om te onthouden of je ze hebt geplaatst. Bijvoorbeeld foto’s die je in een privé-account had moeten bewaren.

Als je controle hebt over deze berichten, kun je ze gewoon verwijderen. Heb je niets te maken met deze berichten, dan kun je de Google Removal Tool gebruiken zodat de pagina’s niet in resultaatpagina’s van Google verschijnen. Verschijnt negatieve informatie over je bedrijf op bepaalde blogs of websites, dan kun je geen Google-tools gebruiken voor het verwijderen van de content uit de SERP’s. Je kunt deze opties alleen gebruiken als die website in strijd is met bepaalde wetten.

Als je de negatieve vermeldingen niet volledig kunt verwijderen, is de enige oplossing om zoveel mogelijk positieve content te creëren. Daardoor zullen de negatieve resultaten alsmaar lager in de ranking worden geduwd en worden de topposities ingenomen door positieve content die je over jezelf of je bedrijf creëert. Sociale netwerken spelen een belangrijke rol in dit proces van het veranderen van je online reputatie.

Crawlrobots van Google

Je hebt een domeinnaam nodig die bij voorkeur je naam bevat. Het idee is om de Google-crawlrobots te vertellen dat de pagina over jou gaat. Maak één of meerdere websites die bij voorkeur je naam in het domein bevatten, en voorzie deze websites van nuttige en positieve informatie over jezelf. De kans bestaat dat de sites hoger in de zoekresultaten komen.

Probeer de beste strategieën om links naar je pagina aan te trekken. Vergeet de links op social media niet. Positieve vermeldingen in social media helpen op de lange termijn en zo kun je een duidelijk beeld creëren van het merk dat je promoot.

Nieuwe content publiceren

Een andere goede methode die je kunt toepassen is om vaak nieuwe en positieve content te publiceren. Om ervoor te zorgen dat de content die je maakt en publiceert door zoveel mogelijk mensen gezien wordt, is het goed om de berichten ook via social media te verspreiden.

Doe actief mee en blijf in contact met mensen in je online community. Post op blogs en forums in hetzelfde gebied, geef positieve feedback aan anderen. Als je online met andere mensen communiceert, zullen de interacties helpen bij het opbouwen van je online reputatie.

Registreer je op websites waar je artikelen en persberichten kunt publiceren. Je kunt wekelijks artikelen publiceren over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Controleer regelmatig of je publicaties in de zoekmachines verschijnen en bouw links naar je persberichten en artikelen.

Waarschijnlijk één van de beste tips is om te vermijden dat je vertrouwelijke, negatieve of beschamende informatie met anderen deelt, dat zijn namelijk dingen die zich later tegen je kunnen keren. Dingen die gezien kunnen worden door mensen die ze niet geacht worden te zien. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Kwaliteitlinks creëren naar je socialmedia-accounts zoals LinkedIn, Twitter en Facebook zorgt ervoor dat de socialmedia-accounts hoog in Google verschijnen en negatieve vermeldingen omlaag worden gedrukt. Het is niet moeilijk om vijftien socialmedia-accounts aan te maken en te voorzien van nuttige informatie en vervolgens links voor deze accounts te creëren zodat ze hoog in Google verschijnen als mensen je (bedrijfs-)naam googelen.

Maak het van meeste van een negatieve review

Eén van de beste tools voor online reputation management is Qeryz. Met deze customer feedback-tool kun je de interactie met je klanten aangaan. De tool stelt je klanten een aantal vragen die ze in minder dan een halve minuut kunnen beantwoorden. Feedback is één van de meest krachtige tools in het SEO-arsenaal om negatieve reviews te voorkomen en je website en business te verbeteren. Een vergelijkbare tool is MARE Survey. Het is een geschikte tool voor pop-up surveys op je website.

Weten wat klanten aan je website waarderen is goed. Maar weten wat je klanten niet waarderen aan je website is eveneens belangrijk. Hierdoor weet je wat je kunt verbeteren aan je website. Hierdoor ben je weer een stap dichterbij perfecte SEO.

Andere goede tools en methoden voor online reputation management

Hoelang duurt het voordat het gewenste resultaat bereikt is?

Hoe lang het duurt voordat je je gewenste resultaat bereikt, is moeilijk te zeggen. Veel variabelen spelen een rol. Bijvoorbeeld: hoe sterk is de pagina waarop de negatieve review staat? Doorgaans duurt het drie maanden tot achttien maanden voordat het gewenste resultaat bereikt is.

Maar het beste online reputation management-advies is: preventie! Het is veel makkelijker om te luisteren naar de feedback van je klanten dan het oplossen van negatieve reviews. Door tools als Qeryz en MARE Survey in te zetten, wordt je website ook nog eens beter. Het toont je bezoekers dat je hen serieus neemt en dat maakt een groot verschil.

Gewapend met kennis

Wanneer je online reputatieschade opdoet, is dat een nare zaak. Maar gewapend met de kennis in dit artikel ben je in staat elk online reputatieprobleem op te lossen!

Wil je meer consumenten verleiden om je horecazaak te bezoeken door je ranking op Google te verhogen? Dan is dit de gids die je moet lezen! Met 60% van de consumenten op zoek naar cafés en restaurants online is het noodzakelijk dat je jouw horeca SEO strategie optimaliseert. Aangezien 75% van de klikken naar de eerste vijf Google zoekresultaten gaan is het voor een horecabedrijf absoluut noodzakelijk dat je in de organische Google top vijf en de Google Local 3-Pack vermeld bent.

Local SEO is de meeste voordelige online marketing, veel voordeliger dan de klikfraude gevoelige Google Ads. Consumenten die een horecazaak in hun omgeving zoeken waarderen de Google topresultaten het meest. Local SEO draagt in hoge mate aan de continuïteit van je zaak, want SEO bepaald wie zaken mag doen in de online Kalverstraat en wie genoegen moet nemen met een online achterafstraatje.

Wat is horeca SEO?

SEO (Search Engine Optimization) is één van de beste marketingstrategieën, afgezien van het hebben van een mobiel/online bestelsysteem voor een horecazaak. Horeca SEO kan worden beschouwd als het optimaliseren van de website van je: restaurant, social media en de algemene digitale aanwezigheid door het toevoegen van relevante content aan je website, zoals: menu’s, agenda’s en blog posts en ervoor te zorgen dat de informatie over je horecabedrijf consistent is, zoals je adres en telefoonnummer op lokale bedrijfsgidsen, zodat Google weet dat je relevant bent.

Disclaimer: Voorbeelden die in deze blog worden gebruikt, zijn van horecazaken uit mijn omgeving. Geen van deze voorbeelden zijn mijn klanten.

Bepaal je horeca SEO strategie en zoekwoorden

Bij het implementeren van een horeca SEO strategie, is het allereerste wat je wilt doen duidelijk te definiëren tot welke doelgroep en geografische locatie(s) je de strategie richt. Door het definiëren van de targeting van je doelgroep en geografische locatie(s), krijg je inzicht in wat potentiële klanten zouden typen in Google bij het zoeken naar je zaak en hoe je jouw SEO strategie en content zich rond deze potentiële klanten aanpast.

Zodra je je targeting hebt bepaald, kan je onderzoek doen naar zoekwoorden die zijn gecentreerd rond je potentiële klanten om je Google zoekresultaten te maximaliseren. Voor horecazaken zijn er over het algemeen drie trefwoorden groepen: breed, niche specifiek en merkgerelateerd.

Brede horeca trefwoorden

Een voorbeeld van een brede zoekwoorden groepering voor een café is gewoon ‘café bij mij in de buurt’ of ‘café in Amsterdam’. Afhankelijk van de geografische locatie waar je grand café zich bevindt, moet je er rekening mee houden hoe concurrerend je brede trefwoord is. Er zijn honderden ‘cafés in Amsterdam’ omdat het een enorme stad is, dus door het gebruik van een breed trefwoord in die stad zou je meer concurrentie ondervinden in tegenstelling tot als je grand café in Kleindorp gevestigd is.

Horeca niche zoekwoorden

Een voorbeeld van een niche specifieke zoekwoorden groepering voor een restaurant is ‘vegetarisch restaurant’ of ‘Thais restaurant in Nijmegen’. Door niche specifiek te zijn vernauw je de targeting naar de niche van je restaurant en zal je waarschijnlijk minder concurrentie ondervinden. Soms kan niche specifieke targeting lastig zijn, bijvoorbeeld als je een Thais restaurant in Den haag hebt, gebruikt je niche specifieke trefwoorden zoals "Thais restaurant in Den haag’ of ‘Asian restaurant in Den haag? De ‘Asian restaurant in Den Haag’ kan meer concurrentie hebben, maar de beste manier om te bepalen welke niche specifieke zoekwoorden je moet gebruiken voor je restaurant is om gewoon te kijken naar sites zoals Yelp om de categorieën en criteria die zij gebruiken voor je gebied te zien. Of gebruik gewoon de Google zoekresultaten zoals hieronder weergegeven met een voorbeeld van een niche specifiek zoekwoord zoeken inbegrepen.

 Merk gerelateerde trefwoorden

Een voorbeeld van een merkgebonden zoekwoord voor een restaurant is gewoon de naam. Ga er niet van uit dat je naar de top van de Google ranking voor je merknaam stijgt, want er zijn twee veel voorkomende problemen die je kunt tegenkomen.

Het eerste probleem is dat er soms twee horecabedrijven dezelfde naam hebben, maar zich in verschillende provincies bevinden. Als één horecazaak zijn SEO strategie maximaliseert terwijl de andere horecazaak dat helemaal niet doet, is het niet waarschijnlijk dat de tweede horecabedrijf boven de eerste horecazaak vermeld wordt omdat de lokale zoekcriteria precedent neemt op Google, kan dat horecabedrijf een hogere ranking krijgen op de zoekresultaten. Het tweede probleem is dat lokale directory's en de social media pagina's van een restaurant hoger kunnen scoren dan hun eigenlijke website. Hoewel sommigen misschien niet van mening zijn dat het een slechte zaak als hun social media pagina hun website overtreft. Je website moet dan meer waarde bieden dan je social media pagina’s zodat het zoekverkeer op je website uitkomt en niet op je social media pagina’s.

Hulpmiddel voor het onderzoeken van de zoekwoorden van je horecazaak

Er zijn verschillende SEO tools om je te helpen de positie van je zoekwoorden in de gaten te houden en aanbevelingen te geven over niet alleen andere zoekwoorden waarop je moet richten, maar ook hoe je jouw ranking kunt verbeteren. Een van de beste tools is de Google Keyword Planner. Hier is hoe je deze tool kunt gebruiken voor je zoekwoord onderzoek:

Log in of meld je aan voor een Google AdWords Account en bezoek Google Keyword Planner op het dashboard.

Voer je doel trefwoorden in, bijvoorbeeld ‘Grand café in Nijmegen’.

Klik op ‘Keyword’ en je krijgt een tabel te zien die je zoekwoorden en hun respectievelijke zoekvolumes tonen samen met andere waardevolle data.

Door zoekwoorden te onderzoeken, krijg je informatie uit de eerste hand over je: doelgroep, het zoekvolume van het trefwoord en de informatie die klanten willen weten en hoe ze het willen weten. Dit is cruciaal als je content en koppen wilt schrijven op je website die goed scoren in de zoekresultaten van Google.

Optimaliseer je horeca website en content voor conversies

Wat heeft het voor zin om zoekverkeer naar de website van je horecazaak te brengen als de website niet geoptimaliseerd is? Het is als naar een bakker gaan die geen brood heeft. Als horecabedrijf moet je je website optimaliseren. Hier is een lijst van wat elke horeca website zou moeten hebben.

Horeca merk verhaal

Wat maakt jouw horecazaak uniek? Is het een familiebedrijf dat al tientallen jaren bestaat? Komen je ingrediënten van de lokale boeren in je regio, dus is het altijd vers en biologisch? Zorg ervoor dat je jouw merkverhaal verteld op je website, zodat je jezelf onderscheidt in het oog van de klant. Je merkverhaal moet op je startpagina worden geplaatst en als je er een video van maakt is het nog beter!

Zijn je bedrijfsadres en telefoonnummer duidelijk zichtbaar en voorzien van een Google Map?

Je doelgroep moet in staat zijn om je adres makkelijk op je website te vinden. Dus, overweeg om het op je homepage op de meest zichtbare plaats te plaatsen voorzien van een Google Map zodat bezoekers je zaak snel weten te vinden. Door dit te doen zullen de conversies sterk vermeerderen.

Openingstijden

Ook je openingstijden zijn van cruciaal belang. Bent je dagelijks geopend? Wat voor soort maaltijden serveer je voor ontbijt, lunch et cetera? Het is een concurrentievoordeel, want het kan het verschil zijn tussen een klant die voor een restaurant kiest in plaats van een ander, simpelweg omdat je langer open bent dan je concurrent.

Optimaliseer het menu van je website

Nieuwe potentiële klanten zullen eerst het menu controleren voordat ze je restaurant bezoeken. Het is dus van essentieel belang dat gebruikers het menu op je website gemakkelijk kunnen vinden. Vergeet niet om de lunch en seizoensgebonden aanbiedingen die je wilt promoten van verleidelijke foto’s te voorzien. Dat motiveert een potentiële klant om je zaak te bezoeken. Je kunt kwalitatief hoogwaardig menu’s aanbieden, maar als de foto's van je menu’s op je website korrelig zijn dan haken potentiële klanten af.

Zorg er ook voor dat je menu niet in PDF formaat is. De tekst op PDF's is niet leesbaar voor zoekmachine crawlers die niet alleen je ranking verlagen, maar tevens niet toestaan dat je menu door Google wordt geïndexeerd. Mobiele apparaten hebben het moeilijk met het weergeven van PDF en gebruikers die op mobiele apparaten zijn zullen moeten scrollen om naar je menu te kijken, waardoor je conversies afnemen.

Zorg ervoor dat je menu lang van vorm is en op één pagina geplaatst is die geen extra klikken nodig heeft. Het is sneller en handiger voor mobiele gebruikers in plaats van te klikken en naar extra pagina's te gaan. Biedt consumenten tevens een optie om je menu te downloaden.

Hoe maak je een reservering

Zorg ervoor dat je website informatie bevat over hoe potentiële klanten met één druk op de knop een reservering kunnen maken, vooral op mobiele telefoons. Als je potentiële klanten je menu en locatie controleren en tevreden waren met wat ze zagen, zullen ze waarschijnlijk meteen boeken zonder de pagina te verlaten. Maak het gemakkelijk voor hen, hoe meer barrières je voor een potentiële klant plaatst, hoe groter de kans dat ze niet zullen converteren.

Online bestellen App

Met 79% van de millennials die voedsel hebben besteld via een online app, is het noodzakelijk dat je als horecabedrijf dat de mogelijkheid tot online bestellen biedt dat de mogelijkheid tot bestellen eenvoudig vanaf de homepage bereikbaar is. De reden hiervoor is dat 67% van de mensen die een online bestelling bij een restaurant hebben geplaatst, vaker dat restaurant bezoeken dan degenen die geen bestelling hebben geplaatst. Door je online bestel app gemakkelijk toegankelijk te maken, zet je meer transacties en zoekverkeer om, omdat het voor mobiele gebruikers gemakkelijk is om met één druk op de knop voedsel te bestellen.

Voeg kwalitatieve foto's van het interieur toe op je website

Voeg opvallende foto's van het interieur van je restaurant of café toe. De meeste potentiële klanten zullen beslissen of ze hun tijd in je restaurant of café willen doorbrengen door te kijken naar het interieur en de sfeer. Dus, overweeg om er het beste van te maken, naar een restaurant of kroeg gaan is voor de meeste mensen een sociaal uitje, dus zorg ervoor dat ze een uur of twee in je zaak willen doorbrengen.

Maak de aanmelding voor je e-maillijst makkelijk toegankelijk

Als horeca ondernemer is je e-mail lijst een troef die je in staat stelt om voortdurend met je klanten te communiceren, of het nu gaat om nieuwe evenementen die je organiseert of om gerechten die je serveert. Door je e-mail inschrijving gemakkelijk toegankelijk te maken, kunnen klanten die geïnteresseerd zijn in je restaurant of café zich gemakkelijk aanmelden, zodat ze op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen.

Een manier om je klanten aan te zetten tot inschrijving op je e-maillijst is om ze te stimuleren met bijvoorbeeld een korting.

Wees zeker dat je website mobiel vriendelijk is

De meeste van je gebruikers zijn op zoek naar een café of restaurant op hun mobiele apparaat. Het gebruik van mobiele bestel toepassingen, het internet en sms-berichten is goed voor bijna 1,9 miljard bezoeken aan foodservices en is dit jaar met 18% toegenomen. Het is dus van vitaal belang dat je een mobile responsive website hebt voor een verbeterde gebruikerservaring. Uit onderzoek blijkt dat er in de Verenigde Staten meer restaurants worden gezocht op mobiele apparaten dan op desktops. Het is dus van cruciaal belang dat je website er goed uitziet en goed functioneert op elk mobiel apparaat, of het nu een kleine iPhone of een tablet met groot scherm is.

Google rangschikt mobiel vriendelijke websites zelfs hoger in hun zoekresultaten. Als je jouw ranking wilt verbeteren, zorg er dan voor dat je een mobielvriendelijke website hebt. Gebruik Google's Mobile Friendly Test tool om te bepalen of je website mobielvriendelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is je URL in te voeren en op ‘analyse’ te klikken.

De resultaten geven je een lijst van de problemen bij het laden van de pagina's, zoals pagina's waar robots.txt en fouten hebben voorkomen dat Google bot de pagina kon doorzoeken.

Optimaliseer de snelheid van de website van je horecazaak

De meeste gebruikers die je website bezoeken zullen dat vanaf hun mobiel doen en daarom moeten je pagina's snel geladen worden. Google straft nu websites met langzaam pagina's, omdat dat niet alleen voor een slechte gebruikerservaring zorgt, maar ook voor een hogere bounce rate.

De meeste horeca websites hebben een lage laadsnelheid vanwege hun afbeeldingen. Zorg ervoor dat je de afbeeldingen optimaliseert voordat je ze op je website uploadt. Tools zoals Optimizilla kunnen de bestandsgrootte van je foto's verkleinen zonder de kwaliteit van je foto's worden beïnvloed.

Zorg ervoor dat je website veilig is

Als je website een e-mail sign-up, catering, of online bestellen app heeft, verzamel je waarschijnlijk persoonlijke informatie. Om bezoekers op je website te beschermen moet je ervoor zorgen dat deze SSL-beveiligd is. Door je website te beveiligen, zorg je ervoor dat informatie die op je website is opgeslagen, zoals persoonlijke informatie, wordt beschermd tegen bedreigingen van buitenaf, zoals hackers die informatie proberen te stelen. Bovendien identificeert Google met ingang van juli 2018 websites die niet beveiligd zijn, wat ook van invloed kan zijn op de ranking in de zoekmachine. Hieronder vind je een voorbeeld van een horecabedrijf waarvan de website SSL beveiligd is:

Installeer Google Analytics op je website

Je moet ervoor zorgen dat alles wat je doet voordelen voor je biedt. Er zijn veel tools die je kunt gebruiken om de SEO inspanningen van je website te monitoren en te analyseren.

Ten eerste moet je Google Analytics installeren op de website van je zaak. Google Analytics helpt je bij het bepalen van het aantal bezoekers dat je website krijgt en waar ze vandaan komen. Meer organische bezoeken betekent dat je SEO strategie werkt.

Een andere tool die je moet installeren is Google Search Console, omdat je hiermee je zichtbaarheid op Google kunt vergroten door je website aan de index van Google toe te voegen. Om te zien of je website goed geïndexeerd is op Google, typ je gewoon: Site: "je website URL" in de Google zoekbalk zoals hieronder weergegeven:

Optimaliseer je lokale SEO met "Google My Business" en andere lokale aanbiedingen

Het is absoluut noodzakelijk dat je je lokale SEO inspanningen als horecabedrijf maximaliseert.

Horecabedrijven zijn meer afhankelijk van lokaal zoeken dan welk ander type bedrijf dan ook. Google geeft lokale bedrijven prioriteit wanneer een gebruiker een lokale zoekopdracht uitvoert. Zo is het absoluut belangrijk voor je lokale horeca SEO. Volgens Bright Local gebruikt 97% van de consumenten het internet om te zoeken naar lokale bedrijven. Er zijn veel lokale directory's waar je zaak vermeld kan worden. Word vindbaar in de lokale zoekopdrachten door je zaak toe te voegen aan de meest relevante platformen, de belangrijkste voor Google search ranking voor restaurants is "Google Mijn Bedrijf".

Google Mijn Bedrijf voor restaurants

Het opnemen van je restaurant op "Google Mijn Bedrijf" is één van de eerste dingen die je moet doen om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Het eerste wat je zal zien zijn de lokale restaurant zoekresultaten op Google en de Google Maps met restaurant locaties, zoals hieronder te zien.

Google Mijn Bedrijf biedt de beste en meest veelzijdige functies voor je restaurant, inclusief:

Snelle URL's

Met Google Mijn Bedrijf kun je je eigen URL's toevoegen voor specifieke acties, zoals het bekijken van het menu of het reserveren van een tafel. Snelkoppelingen helpen je klanten niet alleen om snel de juiste informatie te vinden, maar bieden je ook vermeldingen in de lokale zoekresultaten. Ze verbeteren ook je conversiepercentages, omdat klanten direct vanuit je advertentie een tafel kunnen reserveren. Google werkt samen met OpenTable om deze implementatie op je Google Mijn Bedrijf nog gemakkelijker te maken.

V en A

Met de V(vraag) en A (antwoord) functie ka je vragen over je bedrijf stellen en beantwoorden. Het is noodzakelijk dat je alleen vragen stelt en beantwoordt die nuttig kunnen zijn voor je gebruikers. Belangrijker is dat je de vragen van je klanten in de gaten houdt en ze als eerste beantwoordt wanneer ze op je bedrijfsvermelding verschijnen.

Google berichten

Met Google Posts kan je berichten van maximaal 300 woorden met foto's toevoegen en er naartoe linken met oproepen naar acties als: ‘aanbieding’, ‘korting’, ‘meld aan’, ‘reserveer’ en ‘ontdek meer’. Je kunt deze berichten gebruiken om je specials te adverteren, evenementen te promoten of nieuws over je restaurant te publiceren. Dit maakt het nog makkelijker voor je om klanten om te converteren, want als ze een aanbieding willen wisselen of iets willen kopen is het met een klik op de knop.

Populaire uren

Google houdt ook bij hoe druk een restaurant in realtime is. Hierdoor kunnen klanten weten wat voor soort verkeer er elke dag van de week in je restaurant te verwachten is.

Verhoog de beoordelingen en beoordelingen van je restaurant

Meer dan 60% van de gasten vertrouwt recensies als hulpmiddel bij het kiezen van een restaurant. Moedig klanten aan om een recensie achter te laten. Zorg ervoor dat je reageert op al je online beoordelingen, of het nu negatief of positief is. Het is belangrijk dat je goede recensies op je website laat zien, omdat dit je zal helpen om je positie ten opzichte van concurrenten te verbeteren bij lokale zoekopdrachten in Google.

Als je horecazaak slechte online beoordelingen heeft, krijg je meer positieve beoordelingen met een actie zoals het aanbieden van een vijf euro cadeaubon voor je horecazaak elke keer dat iemand je een 5-sterren beoordeling geeft op Google. Hoge sterrenwaarderingen en positieve beoordelingen betekenen een hogere click through rate naar je website en dus meer zoekverkeer naar je zaak vanwege je hogere positie in de lokale zoekopdrachten op Google.

Voeg uw restaurant toe aan de top relevante en lokale aanbiedingen

Elke verwijzing van je horecazaak op een lokale online bedrijvenlijst wordt een citation genoemd. Door je zaak toe te voegen aan lokale en relevante lijsten, verhoog je jouw kredietwaardigheid en vertrouwen bij de zoekmachines. Yelp en Trip Advisor zijn belangrijke locatie voor local citations. Hoe meer citaten die op het web verschijnen, hoe hoger de autoriteit die je website zal ontvangen, wat zal resulteren in een hogere ranking, vooral op lokale zoekresultaten.

NAP (naam, adres, telefoonnummer) Consistentie op lijsten en mappen

Zorg ervoor dat al je online local citations consistent zijn. De meeste zoekmachines zoals Google houden niet van inconsistente citations en die hebben dan ook een negatieve invloed op je Google ranking. Je wilt er dus zeker van zijn dat al je belangrijke informatie wordt bijgewerkt en overal hetzelfde is. Zorg ervoor dat je dezelfde bedrijfsnaam, contactgegevens en adresgegevens op het web gebruikt, ook op social mediaplatforms, directory's en andere zakelijke aanbiedingen die je mogelijk hebt. Potentiële klanten zouden geïrriteerd raken als ze naar je oude locatie reden.

Lokale links

Gemeenschappen houden ervan wanneer lokale bedrijven teruggeven. Als horecazaak kun je gratis catering doen voor jeugdvoetbalwedstrijden, netwerkgroepen hosten of zelfs een gratis lunch aanbieden aan een basisschool. Niet alleen komt dit de gemeenschap ten goede en bouwt het lokale bewustzijn voor je horecazaak op, maar het biedt je ook de mogelijkheid om op hoog gezaghebbende lokale websites te staan als de (lokale) media toevallig de verhalen oppikken.

On-page SEO op pagina's voor restaurants

Ervan uitgaand dat je weet welke zoekwoorden je wilt targeten, moet je de on-page SEO van je website perfectioneren om je prestaties op de zoekresultaten van Google te maximaliseren. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen:

Optimaliseer uw titel tags

Title tags hebben een enorme impact op de prestaties en zoekresultaten van de website van je horecazaak. Als horecazaak zorg je ervoor dat al je title-tags beschrijvend en uniek zijn en afgestemd op je hoofd zoekwoorden, zodat Google je website gemakkelijker kan vinden. Gebruik niet herhaaldelijk dezelfde trefwoorden en title tags want Google zal je straffen in de zoekresultaten met een lagere ranking

Optimaliseer je meta beschrijvingen

Hoewel Google ze niet analyseert op zoekresultaten, is de meta beschrijving wat gebruikers lijkt te overtuigen om naar de website van je zaak te komen. Een goede meta beschrijving moet in 160 karakters uitleggen waar het in je zaak om draait. Je meta beschrijving bepaalt of een potentiële klant je restaurant of café boven een ander kiest. Zorg er altijd voor dat je het zo informatief mogelijk maakt door een aantal van je zoekwoorden te markeren. Zelfs als je je metabeschrijving niet instelt, vult Google deze voor je in door de tekst die als eerste op je homepage wordt getoond te tonen als meta beschrijving.

Hier is nog een ander voorbeeld, maar hun meta beschrijving:

Gebruik Schema opmaak (gestructureerde gegevensmarkering)

Schema markup is een vorm van micro-data op je website die Google helpt te begrijpen wat de content is op een webpagina. Als je bijvoorbeeld een schema op je menu pagina hebt geïmplementeerd, kan je menu pagina verschijnen in de zoekresultaten van Google. Hoe beter je gestructureerde data-opmaak is geoptimaliseerd, hoe meer Google je beloont met zoekverkeer naar je website. Schema geeft gebruikers meer relevante informatie op een georganiseerde manier. Gebruik de Google Structured Data Markup Helper om het schema op de website van je zaak te implementeren.

Daarnaast kan je sterrenclassificaties in de zoekresultaten laten zien met behulp van je gestructureerde data-opmaak. Dit geeft je gebruikers een dwingende reden om op je website te klikken ten opzichte van de site van je concurrenten.

Een must voor restaurants is de implementatie van de bibliotheek vol schema's op maat gemaakt voor restaurants op Schema.org/Restaurant.

Begrijp dat de implementatie van schema markup een geavanceerd niveau van SEO is en om deze gegevens op je website te implementeren is een ervaren ontwikkelaar of een website platform nodig dat de essentiële plugins of ingebouwde opties heeft. Overweeg het inhuren van een freelancer als je niemand in huis hebt om dit te bereiken. Hoe sneller je dit voor elkaar krijgt, hoe sneller je je concurrenten voor bent.

Trefwoorden toevoegen aan je alt tekst

Alternatieve tekst helpt zoekmachines om de content van een afbeelding te beschrijven en je afbeelding  in de juiste context te plaatsen. Een goede lokale SEO strategie is het implementeren van je zoekwoord in de beschrijving van je afbeeldingen. Als een potentiële klant naar je zoekwoord zoekt en een kwaliteitsbeeld van het eten in je horecazaak tegenkomt op een Google zoekresultaat, kunnen ze nog meer geneigd zijn om je zaak te bezoeken en dat beeld zal terug linken naar je website. Neem de eer voor je werk!

Bied uniek content, zoals een blog

Het produceren van uniek content op je website draagt niet alleen bij aan een goede gebruikerservaring, maar vertelt de zoekmachines ook dat je site relevant en gezaghebbend is. Als horecazaak moet je een blog hebben waarin je uniek content kunt bespreken en creëren die je klanten interesseert. Enkele voorbeelden van uniek content die je kunt creëren kan omvatten, het proces van het maken van een van je specialiteiten, de voordelen voor de gezondheid van bepaalde voedingsmiddelen dat je restaurant biedt en zelfs over andere lokale bedrijven in je regio.

Door het maken van deze unieke content geeft je je website een kans om backlinks naar deze blog posts van andere websites te krijgen. Een van de eerste determinanten van zoekmachine ranking is de backlink profiel van een website, hoe meer backlinks over het algemeen, de hoger de ranking.

Off-Pagina SEO voor restaurants

Off-page SEO kan worden omschreven als de autoriteit die je website heeft. De twee belangrijkste factoren waarmee Google rekening houdt als het gaat om off-page SEO is een backlink profiel en social media.

Link building voor restaurants en cafés

Zoals eerder besproken, hoe relevanter je backlink profiel is, hoe hoger je in de zoekmachines komt te staan. Een backlink is wanneer een externe website naar je website linkt. Als Google en andere zoekmachines zien dat relevante en kwalitatief hoogstaande websites naar je site linken, dan vestig je autoriteit en vertrouwen bij de zoekmachines. Het bouwen van backlinks kan tijdrovend zijn, maar hier zijn enkele manieren waarop je ze kunt verkrijgen:

Creëer boeiende content

Boeiende content is een magneet voor backlinks. Als je content maakt dat informatief of onderhoudend is voor gebruikers, zullen ze je content meer dan waarschijnlijk delen, wat de backlinks naar je website natuurlijk zal stimuleren. Lezers houden ervan om content te delen met anderen, vooral als het hun problemen oplost.

Bloggers en influencers bereiken via e-mail

Onderzoek de grootste influencers en bloggers in de horecabranche en je omgeving. Een voorbeeld hiervan zijn je lokale fijnproevers die blogs hebben en op zoek zijn naar restaurants en overige horecazaken om te promoten, wat een kans zou kunnen zijn om een backlink of aanbeveling te ontvangen. Vergeet niet, geef eerst iets van waarde bij het contacteren van influencers en bloggers. Niemand wil linken naar content dat niet waardevol is of iemand die niet naar hen linkt.

Gastblog op andere websites

Als je outreach moeilijk vindt kun je relaties met relevante blogs bevorderen door je content op hun website te plaatsen, met een link naar je website. Dit helpt niet alleen beide partijen, maar het ontwikkelt ook relaties.

Social media voor horeca

Hoewel er geen definitieve correlatie bestaat tussen social media en hoe het in verband wordt gebracht met je SEO, kan het alleen maar gunstig zijn om je social media profielen te optimaliseren. Je social media is de directe uitlaatklep die dagelijks met je klanten in contact staat, terwijl je buzz in je markt creëert en je volgers naar je website worden geleid.

De twee belangrijkste social media platforms die een horecabedrijf moet optimaliseren zijn Facebook en Instagram.

Zorg er bovendien voor dat alle social media profielen van je zaak je bedrijfsadres tonen, samen met de: bedrijfsnaam, een menu, uren, populaire uren en een URL naar je site. Vergeet niet om deze citations consistent te houden op alle platformen, omdat deze platformen op een natuurlijke manier naar de website van je restaurant leiden.

Gebruik je social media profielen om je doelgroep over je zaak te laten praten en je content te laten delen. Creëer: relevante, interessante en uniek content en stimuleer je lezers om deze te delen en te liken. Dit kan je helpen om organisch te groeien en meer volgers en fans te werven, terwijl je positie op de Google zoekresultaten verbeterd vanwege het aantal social signals dat je genereert, wat in de ogen van Google als autoriteit en betrouwbaar wordt gezien.

Conclusie

Ik weet dat je druk bezig bent met het runnen van je zaak, want het kost meer dan alleen maar lekker eten en drinken om nieuwe klanten naar je zaak te trekken. Nu dat je een idee hebt over hoe je aan de slag kunt gaan met SEO voor je zaak kun je beginnen met het implementeren van de strategieën die je in dit artikel hebt geleerd. Het kost tijd voordat zoekmachine optimalisatie resultaten oplevert, hoe eerder je begint, hoe beter je zaak zal zijn op de lange termijn.

Ik weet dat je als horecaondernemer erg druk bezig bent met een veelheid aan dingen. Als je het aantal bezoekers van je website exponentieel wilt zien groeien, neem dan vandaag nog contact met mij op, want horeca SEO is mijn expertise.

Bezoek de homepage.

Wil je vrijblijvend ontdekken welke Google zoekwoorden je dagelijks een volle zaak opleveren? Neem dan nu contact met me op via de contactpagina.

Employer Brander, Hilversum

In dit eerste bijzondere bedrijven in de schijnwerpers artikel waarin ik een aantal bedrijven in de schijnwerpers plaats lezen we de unieke verhalen van onder andere: een reclamebureau uit Nijmegen, een communicatiebureau uit Aalten en een internetprovider uit Den Helder en nog een aantal bedrijven. Deze bedrijven zijn allen toppers in hun branche.

SEO in recruitment marketing Als werkgever wil je gezien worden in de arbeidsmarkt. Het talent stroomt namelijk niet bepaald naar binnen op het moment. Dat betekent dat je kandidaten wilt bereiken met jouw boodschap. Maar hoe doe je dat? Kandidaten oriënteren zich op een nieuwe baan via werken-bij-websites en vacatures. Meestal beginnen ze in Google, als ze tenminste actief zoeken. We weten dat veel kandidaten simpelweg zoeken op ‘vacature’ + ‘functienaam’.

Dat betekent dat het slim is om via die zoekwoorden vindbaar te zijn voor kandidaten. Wil je als slimme recruitment marketeer deze zoekwoorden goed inzetten, breid dan de mogelijke zoekwoorden uit met alle mogelijke functienamen. Zoals de verschillende mensen binnen de functie zichzelf in hun werk noemen. Dus een Software Developer noemt zich bijvoorbeeld ook Software Engineer of App Developer of Applicatie ontwikkelaar. En wat doe je vervolgens met deze zoekwoorden? Die geef je slimme plekken op je website en in je vacaturetekst. Natuurlijk ben je er niet met alleen deze stap. Maar het is een belangrijk onderdeel van recruitment marketing: denken vanuit de doelgroep en daarmee achterhalen hoe je doelgroep denkt en handelt.

Door daarop in te spelen bereik je ook echt de juiste mensen. Employer Brander is een bureau voor Employer Branding en Arbeidsmarktcommunicatie. We denken als marketeers en gaan dus bij al onze stappen uit van de wensen en behoeftes van de kandidaten. Alleen zo maak je als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt het verschil. SEO is voor ons een belangrijk onderdeel van ons werk. Daar komt veel bij kijken, van de snelheid van de website tot de leesbaarheid van de teksten.

Proxeus Reclamebureau, Nijmegen

Wij zijn sinds 2005 lokaal actief, maar we leveren ook diensten binnen de Benelux. Begin van de jaren hebben veel voor de horeca sector betekent. Ontwerpen van folders, menukaarten etc. Nu zijn wij uitgegroeid tot een Full Service reclamebureau die een complete oplossing kan bieden voor kleine en middelgrote bedrijven. Huisstijl ontwerpen, online marketing, webdesign en drukwerk. Wij houden de ontwikkelingen op het web scherp in de gaten en gaan daarin mee met het bieden van de beste mogelijkheden om te zorgen voor een succesvolle online marketing voor bedrijven.

Communicatie vinden we heel belangrijk en daarvoor gebruiken we het bekende platform WhatsApp. Door gebruik te maken van het platform WhatsApp zijn we onze klanten sneller van dienst. We kunnen dan voorbeelden van gemaakte werk sturen of vragen snel beantwoorden.

Naast Proxeus hebben wij ook eigen projecten opgezet. Eén er van is Wifim.nl Dit is een van de projecten die wij zelf hebben ontwikkeld in 2015 en in 2017 hebben verkocht. Momenteel wordt er in Turkije actief gebruik van gemaakt.

fanSte

Op fanSte.nl vind je allerlei tips en downloads op ICT gebied. De downloads zijn gratis en voorzien van de laatste versies. Ook vind je op de site een forum waar je zelf een vraag kunt stellen. Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje op fanSte.nl!

 Frappant, reclame en communicatiebureau, Aalten

Frappant is een fullservice marketing- en communicatiebureau. Sinds 1974 werken we vanuit het Achterhoekse Aalten voor klanten uit heel Nederland. Met onze pijlers Inzicht, Strategie, Creativiteit en Technologie maken wij merken sterker. Dat is geen hit en run werk, maar dat zijn langdurige partnerships waarin we samen met onze opdrachtgever werken aan hun doelen op lange en korte termijn.

Goed inzicht en goede strategie zijn daarbij onontbeerlijk. Door middel van onderzoek en de interpretatie van data zorgen we voor kennis van de status quo. Van onderbuik naar onderbouwing dus. Dat combineren we met de doelstellingen en daar baseren we onze strategieën op. Met gedegen strategische kennis en ervaring in huis zorgen we voor keuzes en focus. Dat kan bijvoorbeeld strategisch advies op organisatie, merk, marketing of campagne niveau zijn. Pas dan zetten we de beste creativiteit in en gebruiken we de juiste technologieën om in het hoofd en het hart van onze doelgroep te komen. Door zo'n échte samenwerking aan te gaan, naast onze klant te gaan staan en samen voor zijn succes te werken, zijn we zelf ook succesvol.

We kennen onze klanten door en door en kunnen ze daardoor scherp houden. Daarmee zijn we nog zoveel meer dan een reclamebureau dat mooie middelen maakt.

Cernet, Performance Internet Provider, Den Helder

Cernet is niet zomaar een traditionele telecomaanbieder. Cernet heeft klanten in zijn bestand van ZZP tot aan overheidsinstellingen. Op het moment heeft Cernet drie FTE werknemers gestationeerd bij de NS om ze te geven wat ons zo uniek maakt en dat is vrijheid op het netwerk, er is keuze voor leken en experts. Klanten kunnen met een internet pakket kiezen voor een levering met modem, maar ook zonder modem. Waarom? Wij zijn geen timmermannen, elke modem is open voor modificaties, en liever een eigen modem gebruiken, sluit aan en laat je gaan!

Wij leveren supersnel internet in groot formaat tegen een laag tarief. Maar wat zijn de secrets van Cernet? Cernet is één en al oor voor haar klanten met specifieke wensen. Wil je een BVDSL-verbinding maar vind je het maandelijks tarief te hoog? Niet doorvertellen hoor, maar onderhandelen is mogelijk.

Cernet heeft het afgelopen december aan klanten die drie jaar lang klant waren een bon verstuurd voor een diner voor vijf personen bij van der Valk. Cernet is een echt Geek bedrijf. We houden van: snel, stabiel en no-nonsens als het gaat om performance. Only the best at the web.

Door de komst van het mobiele tijdperk is het heel makkelijk snel iets op je telefoon op te zoeken. Op zoek naar een restaurant of garage? Google weet voor jou het dichtstbijzijnde bedrijf te vinden! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf gezien wordt in deze lokale zoekresultaten? In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je een perfecte, lokaalgerichte, SEO-tekst schrijft voor jouw website.

Vind de juiste zoekwoorden

Allereerst is het belangrijk dat je erachter komt waar jouw potentiële klant op zoekt. Om hierachter te komen maak je eerst voor jezelf een lijst met zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden.

Zodra je een goed gevulde lijst met zoekwoorden hebt, controleer je de zoekwoorden op het zoekvolume (=aantal mensen dat op bepaald zoekwoord zoekt per maand). Dit kun je controleren met een gratis tool van Google Chrome, genaamd: www.keywordseverywhere.com. Vervolgens zet je deze zoekvolumes bij het bijhorende zoekwoord in je lijst.

De zoekwoorden met de hoogste zoekvolumes, zijn belangrijk! Deze zoekwoorden heb je later nodig om in je titel, meta description en tekst te verwerken.

Onderscheid jouw bedrijf van concurrentie

Om bovenaan te komen in de zoekresultaten is het essentieel dat je een tekst schrijft die onderscheidend, positief en uniek is ten opzichte van concurrenten. Je gaat kijken naar de USP’s die je concurrenten gebruiken. Komt een USP/zoekwoord vaak voor? Dan weet je dat je dit woord juist niet moet gebruiken.

Bedenk voor jouw bedrijf onderscheidende en unieke USP’s, deze heb je later nodig om een sterke SEO-titel en meta description te schrijven

De perfecte SEO-titel

In de SEO-titel verwerk je jouw USP’s en de plaatsnaam die je wilt bereiken. Het aantal karakters wat je kan gebruiken is op een mobiele telefoon tot 50 en op de desktop tot 55. Let daar dus op.

De doorslaggevende meta description

Onder de SEO-titel bevindt zich de meta description. Daar heb je meer ruimte om te schrijven, tot maximaal 150 karakters. Hierin beschrijf je meer punten die de consument kan overhalen op jouw pagina te klikken. Denk aan goede bereikbaarheid, garantie etc.

Een Pakkend artikel

Nadat je de SEO-titel en de meta description hebt beschreven, bedenk je de opbouw van de tekst voor je artikel. Bedenk wat je allemaal op je pagina wilt hebben. Denk hierbij aan het wat en waarom, dus wat je verkoopt en waarom de consument naar jou toe moet komen.

De inhoud van een artikel ziet er als volgt uit:

Drie tips om je pagina nog lokaler te maken

 1. Post reviews en testimonials waar de plaatsnaam in zit.
 2. Bezoekers van je website aanspreken met hun naam. Bijvoorbeeld Amsterdammers. Zo creëer je een lokaal gevoel bij bezoekers.
 3. Geslaagde projecten promoten op de website. Bijvoorbeeld: een klant is geslaagd in jouw winkel. Hiervan (met toestemming) een foto maken en deze foto op de site plaatsen met daaronder: “Weer iemand geslaagd voor een auto in onze winkel in Amsterdam!” (Mocht je geen fysieke winkel hebben in een stad, maar je wilt wel mensen uit deze stad bereiken, dan kan dat ook door geslaagde projecten uit die stad tonen.)

Maak jouw pagina(‘s) duidelijk voor Google

Tot slot is het verstandig naar alles te linken wat stad en omgeving gerelateerd is, denk aan een andere locatie of dienst. Op deze manier creëer je een heel netwerk voor Google, zodat Google precies snapt waar hij welke bezoeker heen moet sturen.

Waarom linkbuilding zo belangrijk is

Maar niet alleen met een lokale SEO-tekst zal je hoger in Google komen. Er zijn meerdere manieren die ervoor zullen zorgen dat jouw pagina hoger in Google zal komen, een van die manieren is door middel van backlinks.

Een backlink is een aanklikbare link op een pagina die verwijst naar een pagina van een andere website. Hoe meer backlinks vanuit een andere websites naar jouw pagina verwijzen, hoe hoger jouw pagina in de zoekresultaten zal komen, dit wordt linkbuilding genoemd. Linkbuilding bepaalt daarom ook voor een groot deel of jouw content hoog in Google komt of niet.

Benieuwd naar hoe linkbuilding in elkaar zit en welke verschillende soorten strategieën er zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina:103 Linkbuilding Strategieën.

Het kost over het algemeen even wat tijd om je pagina helemaal local-proof te maken, maar het is het zeker waard. Op deze manier maak je een website waar een concurrent niet meer tegenop kan.

Succes!

Wat is de beste plaats om een lijk te verbergen? Pagina twee van Google! Want daar komt toch niemand. Dus hoe zorg je ervoor dat je content hoog rankt in Google op competitieve zoekwoorden? Door het maken van een topic cluster.

In de B2C-sector, maar vooral ook in de B2B-sector, haal je klanten binnen door te ontdekken waar ze in Google naar zoeken en antwoord te geven op de vragen die ze hebben. En om je content hoog te laten ranken in Google zul je de structuur van die content moeten verbeteren.

Topic clusters, soms ook wel content clusters genoemd, zijn het perfecte antwoord voor de samenhang van content op je website. Het door mij ontwikkelde DOALP-contentmarketing-framework kan je helpen zulke clusters te maken.

In dit artikel bespreek ik belangrijke aspecten van contentmarketing die zorgen voor organische groei:

 1. Doelen: hoe je doelen zet voor diverse soorten content.
 2. Onderzoek: hoe je strategisch zoekwoordonderzoek doet.
 3. Autoriteit: hoe je je content structuur geeft voor maximale autoriteit in Google.
 4. Linkbuilding: hoe je eenvoudig links naar je content bouwt.
 5. Promotie: hoe je succesvol je content promoot.

1. Ontwikkel duidelijke contentmarketingstrategiedoelen

We willen een contentmarketingstrategie ontwikkelen waarmee we consistent organische groei realiseren. Maar dan moeten we wel weten wat we willen bereiken.

Doelen kunnen zijn:

Met één soort content is het lastig om alle doelen te halen, elk doel vraagt om andere content. Voor een hogere domeinautoriteit maken we bijvoorbeeld viral content. Willen we meer zoekverkeer, dan zorgen we voor content die inspireert. Is het doel meer conversies? Dan gaan we voor how-to informatie.

2. Onderzoek welke zoekwoorden waardevol zijn en creëer je framework

Het maken van content zonder eerst een zoekwoordonderzoek uit te voeren is een gemiste kans. Maar tegelijkertijd is een zoekwoordonderzoek niet zaligmakend, want Google hoeft je content niet per se te ranken op de door jou gewenste zoekwoorden.

Het verschil tussen high-intent zoekwoorden en low-intent zoekwoorden

Voordat ik uitleg hoe je het content- en zoekwoordonderzoek kunt uitvoeren, maken we eerste onderscheid tussen 2 soorten pagina’s waar je traffic voor wilt genereren.

Wat zijn verkopende pagina’s?

Opleiding Contentmarketing: bereik je doelgroep beter

In 6 trainingsdagen van 4 experts alles leren over Contentmarketing? Het kan!

Met verkopende pagina’s bedoel ik converterende pagina’s. Pagina’s die geoptimaliseerd zijn voor high-intent gebaseerde zoekopdrachten. Dit zijn pagina’s die een oplossing bieden voor een probleem, dus voor een hoge koopintentie en geoptimaliseerd voor verkopende zoekwoorden. Verkopende pagina’s zijn meestal pagina’s voor mensen die weten dat ze een probleem hebben en de oplossing voor hun probleem kennen.

Een voorbeeld van een high-intent zoekwoord is bijvoorbeeld: ‘SEO-software kopen’. Als iemand zoekt op ‘SEO-software kopen’ dan is de kans groot dat hij ook echt SEO-software wil aanschaffen.

Afbeelding: een voorbeeld van een high-intent zoekactie

Het is uiteraard lastig om voor dit soort zoekwoorden uitstekend te ranken vanwege de competitie en de commerciële aard van deze zoekwoorden. Ook is men meestal niet geneigd te linken naar dit soort pagina’s, waardoor het moeilijk is om backlinks voor dit type pagina’s te werven.

Wat zijn informatieve pagina’s?

Informatieve pagina’s zijn pagina’s die geoptimaliseerd zijn voor informatieve zoekwoorden. Het zijn meestal pagina’s voor mensen die weten dat ze een probleem hebben, maar niet weten dat er een passende oplossing is.

Met informatieve zoekopdrachten is je publiek niet altijd bereid om een aankoop te doen, maar hopen ze iets te leren over hun probleem. Deze zoekwoorden hiervoor zijn vaak minder competitief dan verkopende zoekwoorden.

Zo zijn blogpagina’s een voorbeeld van informatieve pagina’s. We richten ons dan ook op blogpagina’s voor onze informatieve zoekwoorden.

Afbeelding: een voorbeeld van een low-intent zoekactie

Een uitleg van het contentorganisatiesysteem

Je website en blog bestaan vast uit één of meerdere hoofdonderwerpen. Dit zijn vaak algemene onderwerpen die relevant voor je bedrijf zijn. Binnen die onderwerpen vind je subcategorieën. Neem de categorie ‘marketing’, die kan worden onverdeeld in subcategorieën als: digital marketing, SEO, SEA, et cetera. De subcategorieën kunnen nog verder uitgesplitst worden: digital marketing voor blogs, linkbuilding en SEA-teksten.

Door de hoofdcategorieën onder te verdelen in specifiekere subcategorieën ontstaan er veel contentopties en wordt het makkelijk om long tail-zoekwoorden te onderzoeken.

Long tail-zoekwoorden converteren veel beter dan short tail-zoekwoorden ondanks dat het zoekvolume op long tail-zoekwoorden lager is.

Door het hoofdonderwerp onder te verdelen in specifieke subcategorieën begrijpen we de diepte van het onderwerp en kunnen we beter identificeren waar consumenten naar zoeken.

Dit proces kan tijdrovend zijn maar het resultaat zijn waardevolle long tail-zoekwoorden die voor de nodige traffic en conversies zorgen. Het is dan ook een onmisbaar onderdeel van het framework.

Creëer je eigen DOALP-contentorganisatiesysteem

De categorieën van het systeem zijn:

De long tail-pagina en subcategoriepagina zijn hetzelfde als de categoriepagina. Je kunt de categoriepagina dus eenvoudig dupliceren.

Op de subcategoriepagina herhaal je de bovenstaande punten maar dan voor geschikte subcategorieën. Op de ‘long tail’-pagina bepaal je de long tail-zoekwoorden die je gaat gebruiken en vul je deze in de kolom ‘zoekterm’ in. Je vult op de long tail-pagina ook het maandelijks zoekvolume en de competitieniveau in.

Afbeelding: voorbeeld van een categoriepagina

Maak voldoende content om sneller en hoger te ranken

Contentautoriteit is een proces. Door met een ‘topic cluster’ te werken kun je die autoriteit in Google krijgen. Als je content tot een bepaalde categorie behoort, dan zullen bezoekers en Google je website als een autoriteit gaan beschouwen. Het is belangrijk consequent content voor het onderwerp te schrijven. Als je over andere onderwerpen publiceert, zullen Google en bezoekers je website waarschijnlijk niet als een autoriteit beschouwen.

De structuur van de content cluster-strategie

Uiteindelijk creëer je met het produceren van content een web van onderling gerelateerde onderwerpen op je website. Hoe meer content je maakt, hoe complexer en uitvoeriger de content clusters kunnen worden. De data op het categorieblad van de DOALP-contentorganisatiesysteem vormt de leidraad voor het ‘pillar-artikel’ dat je gaat maken.

3. De pillar page, de webpagina waar het om gaat!

Je pillar page staat centraal in je content cluster. Het is de pagina waar de subcategorieën naar linken. Een pillar page is een pagina op je website over een bepaald hoofdonderwerp, opgedeeld in korte stukken informatie over subtopics die aansluiten bij het hoofdonderwerp. Vanaf je pillar page moet het makkelijk zijn om andere pagina’s op je website te bezoeken.

In plaats van één artikel over je hoofdonderwerp te schrijven, schrijf je voor meerdere relevante subcategorieën die je uiteindelijk allemaal linkt naar je pillar-pagina.

De structuur van een content cluster lijkt op de structuur van een mindmap. Centraal staat je pillar page en daaromheen de subcategorieën die allemaal linken naar je pillar page. Voor elke topic cluster schrijf je 15 tot 30 posts die linken naar die belangrijke pagina.

Maar dit alles is uiteraard zinloos als je content niet wordt gelezen, dus daarom ook aandacht voor linkbuilding en promotie.

4. Kwaliteit-backlinks naar je content

Backlinks van hoge kwaliteit zijn een belangrijke ranking factor in Google en om de linkbuilding te schalen heb je een systeem nodig. Door het schalen van je linkbuilding krijg je consequent backlinks.

Het juiste gereedschap om linkbuilding-mogelijkheden te ontdekken

Handmatig outreach uitvoeren is zeer arbeidsintensief en daarom niet effectief. Voor cold outreach heb je dus een tool nodig. Er zijn vele geweldige tools om uit te kiezen en Reply.io is er één van. Reply.io is een betaalbaar alternatief voor Pitchbox. Om te voorkomen dat je jezelf schuldig maakt aan het versturen van spam en je mogelijk beboet wordt raad ik je aan om je in te lezen in de laatste wetgeving.

5. Promoot je content op YouTube voor veel: likes, shares en bezoekers

Overweeg om een YouTube-video te maken waarin jij of een collega vertelt over je content. Die video’s genereren traffic op YouTube en ook via Google. Beschouw de video als een inleiding waarin je vertelt wat de content voor je bezoeker kan betekenen. Bezoekers vinden het vaak leuk om ‘het gezicht van de makers’ te zien en in de video kun je ook je overige content promoten en je bezoekers vragen of ze je content delen.

Je bent op zoek naar lokale horeca SEO, lokale online marketing, voor je horecabedrijf in de regio Amsterdam? Ekxo.nl maakt voor jou een lokale horeca zoekmachine optimalisatie strategie op maat.

Voor horecabedrijfseigenaren in de regio Amsterdam is (lokale) online zichtbaarheid van belang. Google heeft hier een oplossing voor door elke regio van lokale zoekresultaten te voorzien. Dit houdt in dat de zoekresultaten voor bijvoorbeeld ‘restaurant in Amsterdam’ andere resultaten tonen dan zoekopdrachten in andere woonplaatsen. Ik kan je helpen met local SEO

Belangrijk: In de SEO industrie zijn er helaas veel oneerlijke, malafide spelers die ondernemers luchtkastelen verkopen. Bonafide, eerlijke (local) SEO aanbieders als ik worden daarom helaas soms ten onrechte gewantrouwd. Om je vertrouwen te winnen hanteer ik geen vervelende contracten, kan je op aanvraag mijn Ekxo rankings portfolio altijd vooraf inzien en is mijn service concurrerend geprijsd.

Waarom is lokale horeca SEO belangrijk voor je restaurant of café?

Meer dan de helft van de zoekopdrachten op Google worden uitgevoerd met een lokale zoekintentie. Dit betekent dat één op de twee mensen in Google zoeken naar lokale producten of diensten. Als je website niet geoptimaliseerd is voor local search dan loop je veel klanten mis.

Neem nu contact met mij op voor hoogwaardige local horeca SEO voor WordPress website eigenaren in de regio Amsterdam zonder een vervelend contract.

SEO is onmisbaar voor horeca ondernemers. SEO levert maar liefst drie keer zoveel klanten op. Bron: onderzoek Argeweb. Leads afkomstig van (local) SEO sluiten het vaakst tevens is het de meest voordelige vorm van digital marketing.

Ik besteed grote zorg aan alle elementen die bijdragen aan uitstekende ranking in Google. Zijn jouw webpagina’s op de juiste manier geoptimaliseerd en is jouw content volgens Google van goede kwaliteit?

Mijn service biedt het volgende

SEO een definitie

Zoekmachine optimalisatie, in het Engels 'search engine optimization' genoemd, afgekort S.E.O. is een onderdeel van zoekmachinemarketing.

Het kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om webpagina's lokaal hoog te laten ranken in de lokale organische zoekresultaten.

De noodzaak van lokale zoekmachine optimalisatie

Nog steeds klikken gebruikers van zoekmachines overwegend op de ‘organische’ zoekresultaten. Goed vindbaar zijn in de organische zoekmachine zoekresultaten van zoekmachines is dan ook erg belangrijk.

Wat kan ik voor je betekenen?

SEO consultancy: We starten elk (local) horeca SEO traject met realistische doelstellingen. Haal maximaal rendement uit je inspanningen door gebruik te maken van mijn kennis.

Website optimalisatie: Hoe zorg je voor een betere vindbaarheid van je website in regio Amsterdam? Nadat ik mijn (local) horeca SEO audit heb afgerond hebben we alle inzichten in huis voor het bereiken van optimale vindbaarheid!

Content creatie: (Local) SEO copywriting, Ik ontwikkel overtuigende en relevante content voor je website dat wordt gewaardeerd door je doelgroep.

Ik maak je website uitstekend vindbaar in de regio Amsterdam. Mijn aanpak is altijd succesvol. Alles begint bij het analyseren van de juiste zoekwoorden en een geoptimaliseerde website.

Door ons te richten op woorden die veel zoekvolume hebben en realistisch haalbaar zijn, zorg ik voor snel resultaat.

Mijn vijf stappen aanpak voor local horeca SEO in Amsterdam met een hoge ROI

Stap één: website optimalisatie

Zoekmachines werken met spiders die continu het internet afzoeken en alle websites proberen te vinden en te interpreteren. Een algoritme met ruim tweehonderd variabelen beoordeeld wat de positie van jouw website in de zoekmachine behoort te zijn. Om de spiders succesvol jouw site te laten interpreteren moet je website in optimale technische staat verkeren.

Ik voer een local SEO audit uit en ik voorzie je van een local SEO audit rapport met alle aandachtspunten. Waarna ik er zorg voor draag dat je website in een optimale technische staat verkeert zodat de zoekmachine spiders je site makkelijk kunnen spideren.

Hierbij besteed ik het in bijzonder aandacht aan: laadsnelheid en mobile SEO. Dit zijn twee zeer belangrijke variabelen in het algoritme van Google.Ik kijk of de techniek van de website geschikt is voor mobile search.

Stap twee: trefwoord analyse

Op welke trefwoorden wil je dat je website gevonden wordt en zijn de trefwoorden relevant voor je doelgroep? Zijn dit trefwoorden die een onderscheidend vermogen bieden tegenover je concurrentie? Ik voer een uitvoerig trefwoordanalyse uit en ik presenteer een doordacht trefwoord analyse rapport.

Stap drie: lokale website optimalisatie voor optimale vindbaarheid in de regio Amsterdam

Ik zorg er voor dat je horeca website zoekmachine- en gebruiksvriendelijk is en daardoor optimaal vindbaar is waardoor consumenten je site graag bezoeken en de gewenste acties uitvoeren.

Stap vier: doordachte content optimalisatie

Zodra de meest effectieve trefwoorden bekend zijn en je website geoptimaliseerd is, staat het fundament gereed voor content optimalisatie. Ik optimaliseer je: content, teksten, afbeeldingen, video's tevens creëer ik topic clusters waardoor je content optimaal rankt. Hierdoor weten zoekmachines je site correct te indexeren en wordt je website getoond op de voor jou relevante zoekwoorden en weet je doelgroep je website te vinden.

Stap vijf: local linkbuilding, backlinks afkomstig uit Amsterdam en omgeving

Lokale linkbuilding dus links afkomstig uit de regio Amsterdam toont Google dat je een betrouwbare lokale onderneming bent en dit beloond Google met een hoge positie in de lokale zoekresultaten. We gaan voor een top positie in de Google 3-Pack!

Belangrijk: Doordat ik vooralsnog kantoor aan huis houd plaats ik in verband met mijn privacy niet mijn privé adres op mijn website. Ik laat mijzelf verlonen via een payrollbedrijf hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.

Wil je vrijblijvend ontdekken welke Google zoekwoorden je dagelijks een volle zaak opleveren? Neem dan nu contact met me op via de contactpagina.

 

 

Ik ben de SEO specialist voor horeca ondernemers in de regio Nijmegen en de rest van Nederland. Voor horeca ondernemers is online zichtbaarheid van belang. Google heeft hier een oplossing voor door elke regio van anderen zoekresultaten te voorzien. Dit houdt in dat de zoekresultaten voor bijvoorbeeld ‘restaurant Nijmegen’ andere resultaten tonen dan vergelijkbare zoekopdrachten in andere steden.

Belangrijk: In de SEO industrie zijn er helaas veel oneerlijke, malafide spelers die ondernemers luchtkastelen verkopen. Bonafide, eerlijke SEO aanbieders als ik worden daarom helaas soms ten onrechte gewantrouwd. Om je vertrouwen te winnen hanteer ik geen vervelende contracten, kan je op aanvraag mijn Ekxo ranking portfolio altijd vooraf inzien en is mijn service concurrerend geprijsd. 

Waarom is local SEO belangrijk voor de horeca?

Meer dan de helft van de zoekopdrachten op Google worden uitgevoerd met een lokale zoekintentie. Dit betekent dat één op de twee mensen in Google zoeken naar lokale producten of diensten. Als je website niet geoptimaliseerd is voor local search dan loop je veel klanten mis.

SEO is onmisbaar voor horeca ondernemers. SEO levert maar liefst drie keer zoveel klanten op. Bron: onderzoek Argeweb. Leads afkomstig van SEO sluiten het vaakst tevens is SEO de meest voordelige vorm van digital marketing. Ik besteed grote zorg aan alle elementen die bijdragen aan uitstekende ranking in Google.  

Wat krijg je als je met Ekxo werkt  

SEO een definitie  

Zoekmachine optimalisatie, in het Engels ‘search engine optimization’ genoemd, afgekort SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing.

Het kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om webpagina’s optimaal  te laten ranken in de lokale organische zoekresultaten van bijvoorbeeld Google en Yahoo.

De noodzaak van SEO

Nog steeds klikken gebruikers van zoekmachines overwegend op de ‘organische’ zoekresultaten en niet op betaalde Google advertenties. Uitstekend vindbaar zijn in de organische zoekmachine zoekresultaten van zoekmachines is dan ook erg belangrijk.  

Wat kan ik voor jou betekenen?  

SEO advisering: We starten elk SEO traject met realistische doelstellingen. Haal meer rendement uit je budget door gebruik te maken van mijn expertise.    

Website optimalisatie: Hoe zorg je voor een betere vindbaarheid van je website? Nadat ik mijn SEO audit heb afgerond hebben we alle inzichten in huis voor het bereiken van optimale vindbaarheid!

Content creatie: SEO copywriting, Ik creëer overtuigende content voor je website dat wordt gewaardeerd door je doelgroep.   

Ik maak je website optimaal vindbaar. Alles begint bij het analyseren van de juiste zoekwoorden en een geoptimaliseerde website en daarna het creëren van een topic cluster.

Mijn vijf stappen aanpak voor SEO met een hoog rendement

Stap 1: website optimalisatie en technical SEO.

Zoekmachines werken met spiders die het internet afzoeken en alle websites proberen te vinden en te interpreteren. Een algoritme met minimaal tweehonderd variabelen beoordeeld wat de positie van jouw website in de zoekmachine hoort te zijn. Om de spiders succesvol jouw site te laten interpreteren moet je website in optimale technische staat verkeren.   

Ik voer een een audit uit en ik voorzie je van een audit rapport met alle aandachtspunten. Waarna ik er zorg dat je website in een optimale technische staat verkeert zodat de zoekmachine spiders je site makkelijk kunnen spideren.   

Hierbij besteed ik in het bijzonder aandacht aan: laadsnelheid en mobile SEO. Dit zijn twee zeer belangrijke variabelen in het algoritme van Google.

Stap 2: zoekwoord analyse  

Op welke zoekwoorden wil je dat je website gevonden wordt en zijn de zoekwoorden relevant voor je doelgroep? Zijn dit zoekwoorden die een onderscheidend vermogen bieden tegenover je concurrentie? Ik voer een uitvoerig zoekwoordanalyse uit en ik presenteer een trefwoord analyse rapport.  

Stap 3: website optimalisatie   

Ik zorg er voor dat je website zoekmachine- en gebruiksvriendelijk is waardoor consumenten je site graag bezoeken en de gewenste acties uitvoeren.

Stap 4: doordachte content optimalisatie en het creëren van topic clusters  

Zodra de meest rendabele zoekwoorden bekend zijn en je website geoptimaliseerd is, staat het fundament gereed voor content optimalisatie. Ik optimaliseer je: content, ik creëer topic clusters, teksten, afbeeldingen, video’s, etc. Hierdoor weten zoekmachines je site juist te indexeren en wordt je website getoond op de voor jou relevante zoekwoorden en weet je doelgroep je website te vinden.  

Stap 5: linkbuilding  

Linkbuilding toont Google dat je een betrouwbare onderneming bent en dit beloond Google met een hoge positie in de zoekresultaten. We gaan voor top posities in de Google!

Welke zoekwoorden leveren je de meeste klanten op?

Wil je vrijblijvend ontdekken welke Google zoekwoorden je dagelijks een volle zaak opleveren? Neem dan nu contact met me op via de contactpagina.

Bezoek de homepage.

Belangrijk: Doordat ik (vooralsnog) kantoor aan huis houd plaats ik in verband met mijn privacy niet mijn privé adres op mijn website. Ik laat mijzelf verlonen via een payrollbedrijf hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.

WordPress is een geweldig CMS dat je een enorme hoeveelheid controle geeft over je website, maar het zal je website niet vanzelf naar de eerste lokale Google pagina brengen. Laadtijd is een belangrijke ranking factor en met onderstaande tips en technieken wordt jouw WordPress website supersnel.

De basis

Zorg voor een goede vooral snelle hosting provider voor je website die ervoor zorgt dat je website goed presteert. Google wil dat websites het goed doen op mobiele apparaten, omdat de overgrote meerderheid van de zoekopdrachten op het web nu afkomstig zijn van smartphones en tablets.

Dit betekent dat als Google doorgaat met het genereren van de enorme hoeveelheid inkomsten uit hun belangrijkste inkomsten, search, ze website eigenaren zullen moeten overtuigen om van website prestaties een prioriteit te maken. Hoewel Google het Android OS heeft, rekenen ze geen kosten aan voor het gebruik ervan, wat betekent dat search nog steeds hun prioriteit is.

Gebruik een VPS voor je website als je kunt en zorg ervoor dat je de server zo optimaliseert dat deze goed presteert onder zware belasting. Idealiter moet je op zoek gaan naar een datacenter in de buurt van je locatie, omdat dit de latentie zal verminderen vanaf de locatie waar de persoon zoekt tot het punt waar het verzoek door de server ontvangen wordt en beantwoord wordt.

Kies een goed geprogrammeerde WordPress thema dat efficiënt is in de manier waarop het met code omgaat. Je wilt geen thema dat veel zware en dus trage javascript-bestanden en css-bestanden aanroept.

Minimaliseer het gebruik van plugins. Het is bekend dat het gebruik van te veel plugins de efficiëntie van je website zal verminderen.

Gebruik cache plugins en plugins voor database- en afbeelding optimalisatie die je helpen je doel van een goed presterende website te bereiken.

Hier is een lijst van een aantal echt geweldige local SEO tools voor een WordPress website.

Yoast: Deze plugin moet je hebben, het is een must have

Het helpt je op zoveel fronten. Één van de beste en meest gebruikte functies van de Yoast plugin is de mogelijkheid om "focus keywords" in te stellen. je kunt ook een voorbeeld van de zoekmachine snippet van je blog post bewerken. Je kunt je title tag en meta beschrijvingen aanpassen met gerichte zoekwoorden om de SEO boost van je berichten te maximaliseren.

Het All-In-One-SEO Pack is een alternatief voor SEO van Yoast.

Google Analytics

Het heeft eigenlijk niets met een WordPress website te maken. Maar elke website moet wel een Google Analytics account hebben. Hoe zie je anders hoeveel bezoekers je website ontvangt en hoe zij met je website omgaan.

Het stellen van "conversiedoelen" is een belangrijk aspect van de groei van je bedrijf. Google Analytics is daar uitstekend geschikt voor.

Pingdom - website monitoring makkelijk gemaakt

Weinig mensen richten hun aandacht erop, maar de laadsnelheid van je website is op dit moment één van de belangrijkste ranking factoren. De Pingdom site loading speed tool zal je helpen om de laadtijd te analyseren. Time To First Byte is eveneens onmisbaar om te controleren of je website aan de vereiste laadtijd voldoet.

Als algemene regel, moet je website binnen twee seconden laden. Als het langer dan twee seconden duurt, moet je er iets aan doen.

WP Super Cache

Het is een kleine maar zeer essentiële WordPress plugin.

Google Keyword Planners

Je moet je website richten op de juiste trefwoorden om je website te laten groeien.

De Google Keyword Planner is een gratis tool die je helpt bij het vinden van de zoekwoorden die gerelateerd zijn aan je bedrijf.

Pro Tip: Zoek op trefwoorden met een hoog zoekvolume maar weinig concurrentie. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Dus je zal je moeten richten op longtail zoekwoorden voor meer zoekverkeer, gemakkelijkere zoekmachine rankings en betere conversies. Keyword Finder (kwfinder.com) is een geweldige tool voor het vinden van waardevolle longtail zoekwoorden en toont het zoekvolume en de concurrentie.

EWWW Image Optimizer

Wat heeft afbeelding optimalisatie te maken met SEO tools?

In theorie maken grote afbeeldingen het laden van je website langzamer dan wenselijk is. Een beeld optimalisatie plugin kan je afbeeldingen voor het web optimaliseren en de laadsnelheid verbeteren.

Als gevolg hiervan laadt je website sneller en daarmee beter in Google en andere zoekmachines.

Pro tip! Upload je afbeeldingen naar Google Foto’s en klik rechtsboven de foto voor een deelbare link en plak de link in het invoerveld van CTRLQ.org (https://ctrlq.org/google/photos/) waarna je een ‘image embedded code’ kunt kopiëren die je op je WordPress pagina kunt plaatsen. Met deze techniek laadt je WordPress website veel sneller omdat de foto’s worden gehost op Google Foto’s en niet in je hosting account.  


Stap 1. Klik in Google Foto's op het icoontje met de drie cirkels om een deelbare link te kunnen kopiëren via de optie 'link maken' onderaan het venster dat verschijnt.


De link lijkt op de bovenstaande link. Kopieer de link.


Ga naar https://ctrlq.org/google/photos/ en plak de link in het witte invoerveld bovenaan de pagina en klik op generate code. De pagina scrolt nu vanzelf naar beneden waar je de bovenstaande twee velden ziet. Kopieer de code die onder 'Image Embed Code' vermeld staat.


Kopieer de image embed code in het tekstgedeelte van je WordPress pagina en klaar is kees. De afbeeldingen op je website worden nu gehost door Google Foto's en hierdoor laadt je website sneller.

Een andere pro tip is het gebruik van CDN’s

Wat zijn CDN’s (Content Delivery Networks)? CDN’s zijn een (wereldwijd) netwerk van servers. De CDN server die het dichtst gelokaliseerd is bij de gebruiker toont je website. Hierdoor zal de laadtijd afnemen omdat er simpelweg minder afstand is tussen de server die je website toont en de gebruiker. Een nadeel van CDN’s is dat ze enkel geschikt zijn voor internationale websites.

Als je enkel de Nederlandse markt bediend zal je niet veel profijt ervaren van een CDN. Je kan dan beter kiezen voor je website verhuizen naar een snellere Nederlandse webhoster en een goede caching plugin installeren. Domeinwinkel.nl biedt snelle WordPress hosting.

Mocht je van plan zijn een CDN voor je internationale website of webwinkel aan te schaffen verdiep je dan eerst in de materie en vraag advies.

Gebruikt HTTP/2

HTTP/2 is de laatste techniek die het laden van een website via een beveiligde verbinding nog sneller maakt. Een met SSL beveiligde website over HTTP/2 is sneller en veiliger dan een website zonder SSL. Om HTTP/2 toe te passen moet HTTP/2 worden aangeboden bij je webhost. Vraag jouw webhost of ze HTTP/2 aanbieden.

SEO Toolbox van SEOSiteCheckup.com

Het is geen SEO tool of plugin voor een WordPress website. Maar het is een uitstekend geheim wapen om in je arsenaal te hebben.

Wat doet het?

Het stelt je in staat om je website te analyseren vanuit het SEO perspectief en stelt verbeteringen voor op basis van die analyse.

Met deze tool kun je de laadsnelheid van je website zien, de backlinks die je ontvangt, de hoeveelheid en kwaliteit van die backlinks, de meta titels en nog veel meer. De rapporten zijn gedetailleerd.

Opmerking: Alle SEO inspanningen zullen alleen helpen als je kwalitatief hoogwaardige content op je website hebt. Zorg er dus voor dat het creëren van echt bruikbare en kwalitatief hoogstaande content voor je publiek de nummer één prioriteit heeft. SEO kan later worden verzorgd.

 

Lokale SEO is een effectieve manier om je lokale bedrijf online lokaal te promoten. Het helpt bedrijven om hun producten en diensten te promoten aan lokale klanten op het exacte moment dat ze online naar hen op zoek zijn. Dit wordt bereikt door middel van een verscheidenheid aan methoden, waarvan sommige sterk verschillen van wat er wordt beoefend in de standaard SEO.

Wat is een local search?

Laten we eerst eens kijken naar de verschillen tussen een standaard zoekopdracht en wat bekend staat als een lokale zoekopdracht.

Volgens Google heeft 47% van de zoekopdrachten een lokale zoekintentie.

Voor dit soort zoekopdrachten, die meestal een locatie omvatten begrijpen zoekmachines dat wat de consument wil zijn Google vermeldingen op basis van locatie en dat is dus precies wat ze bieden in de lokale zoekmachine resultaten pagina's.

Wat zijn lokale zoekmachineresultaten?

Wat lokale bedrijven het meest nodig hebben om het zoekverkeer naar hun websites of door hun deuren te verbeteren is online zichtbaarheid op wat bekend staat als de 'Google 3-Pack'. Dit is het blok van drie bedrijfsoverzichten die onder de kaart verschijnen in de resultaten die worden weergegeven na een Google zoekopdracht met lokale zoekintentie.

Je zult merken dat er hier veel anders is dan de standaard organische resultaten, zoals: openingstijden, beoordelingen en zelfs foto's. Hoewel Google slim genoeg is om deze informatie direct van je website te halen is dat niet waar deze elementen vandaan komen.

Alles wat in het lokale pakket wordt weergegeven, komt van het Google Mijn Bedrijf bedrijfsprofiel, een cruciaal onderdeel van local SEO dat steeds belangrijker wordt naarmate Google meer zoekopdrachten direct in de SERPs probeert te vervullen.

Je GMB profiel kan een groot aantal informatie bevatten die je zelf hebt ingediend, zoals: diensten die je aanbiedt, contactgegevens, bedrijfsomschrijving, categorie en openingstijden, maar het is belangrijk om op te merken dat functies zoals GMB attributen, GMB Vraag en Antwoorden en Google Reviews bijna volledig worden gegenereerd door consumenten.

Een belangrijke factor voor succes met lokale SEO is ervoor te zorgen dat je GMB profiel zo up-to-date en accuraat mogelijk is , zodat het een hogere kans heeft om in de Local 3-Pack te verschijnen en betrouwbaar, aantrekkelijk en aantrekkelijk genoeg is om een doorklik te garanderen.

Wat zijn local citations?

Een local citation is elke online vermelding waar je bedrijf met een volledig NAW verschijnt. Meestal is dit een online directory.

Local citations zijn bijzonder belangrijk voor lokale SEO het toont Google dat je website en de informatie in je GMB profiel betrouwbaar en up-to-date zijn.

We hebben een aantal van de belangrijkste local SEO elementen besproken die helpen om succes te bereiken in lokale SEO. Hieronder een aantal belangrijke local SEO ranking factors 

Je website optimaliseren voor lokale SEO

Het 'lokaal optimaliseren' van je website betekent dat je jouw stad, provincie of regio op een natuurlijke manier op je website plaatst. Voor bedrijven met meerdere locaties kan dit betekenen dat er aparte pagina's moeten worden gemaakt.

Je Google Mijn Bedrijf vermelding claimen 

Het claimen van je Google Mijn Bedrijf pagina is een belangrijke stap om je bedrijf te helpen bij het weergeven van belangrijke Google services, zoals lokale zoekresultaten en Google Maps.

Het beheer van reviews

Authentieke reviews zijn van cruciaal belang om de kwaliteit van je diensten of services te laten zien en om rankings signalen naar de zoekmachines te sturen dat je website en service vertrouwd en nuttig zijn. De hoeveelheid beoordelingen die je ontvangt, de algemene kwaliteit van de beoordelingen en de autoriteit van de beoordelingssites zelf zijn allemaal belangrijke factoren voor lokale zoekresultaten.

Verkrijgen van kwalitatieve, relevante (lokale) backlinks

Natuurlijk verkregen (lokale) backlinks van gerenommeerde websites helpen zoekmachines om je site te herkennen als een betrouwbare bron van informatie en versterkt het 'prominente' aspect van het lokale zoekalgoritme. Links van lokale kranten, bloggers en bedrijfsverenigingen, evenals local citations, kunnen allemaal helpen om de zichtbaarheid van je zoekopdracht te verbeteren.

Zes redenen waarom lokale SEO diensten je kunnen helpen nieuwe klanten aan te trekken

Lokale klanten wenden zich tot het internet om lokale bedrijven te vinden, op de desktop en op mobiel. Het tijdperk van het gedrukte telefoonboek is voorbij. Nu steeds meer mensen zich tot het internet wenden om informatie over lokale bedrijven te vinden.    

Lokale zoekmarketing is zeer doelgericht en duurzaam

De belangrijkste reden waarom mensen lokaal zoeken is om een bedrijf te vinden. De tweede meest voorkomende reden is het vinden van een product of dienst. Veel lokale zoekers zijn op zoek naar een specifieke bedrijfsnaam, maar veel mensen die zoeken hebben geen specifiek bedrijf in gedachten wanneer ze hun jacht beginnen.

Door gebruik te maken van lokale zoek tactieken kun je jouw bedrijf beter positioneren en promoten wat je te bieden hebt aan lokale klanten wanneer zij op zoek zijn naar jouw type bedrijf. Er is geen betere tijd om in contact te komen met een potentiële klant dan wanneer zij je echt nodig hebben.

Lokaal zoeken heeft de hoogste conversie niveaus van alle lokale reclamekanalen 

Online bedrijfsgidsen tonen een: bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en soms aanvullende informatie. Lokale directories domineren de eerste pagina van veel lokale zoekresultaten. Lokale directory marketing heeft een hogere conversie ratio dan andere meer traditionele reclame opties, tot wel vijftig procent conversie op sommige bedrijfsgidsen. Dat betekent dat door het nauwkeurig vermelden van je bedrijf op kwalitatieve online directory sites je eenvoudig meer leads kunt werven.

Mobiel internet groeit

Steeds meer klanten gebruiken mobiele telefoons of tablets om de beste lokale bedrijven te vinden terwijl ze onderweg zijn. In feite is de mobiele digitale media tijd nu hoger (52%) in vergelijking met desktop gebruik (48%). Lokale SEO heeft betrekking op zowel pc en mobiel internet, wat betekent dat je nooit een potentiële klant mist.

Lokale SEO resulteert in een groot rendement op investering

In tegenstelling tot traditionele print reclame, is er bij lokale SEO weinig exposure verspild. Je bereikt potentiële klanten wanneer ze je nodig hebben. Dit maakt lokale SEO zowel efficiënt als kosteneffectief.

86% van de consumenten vertrouwt zowel op online bedrijfsbeoordelingen als op persoonlijke aanbevelingen

Mond-tot-mondreclame is een belangrijke factor in het succes van veel lokale bedrijven. Verhoog dus de online reputatie van je bedrijf, vraag vertrouwde klanten om een positieve beoordeling over je bedrijf online achter te laten.

Lokale klanten vertrouwen op het internet om informatie over je bedrijf te vinden

Tegenwoordig zijn mensen afhankelijk van het internet om informatie te vinden over alle soorten producten en diensten, of ze nu gebruik maken van traditionele zoekmethoden of, zoals steeds vaker het geval is, het zoeken met spraakgestuurde zoekopdrachten om lokale bedrijven te vinden. Als je bedrijf niet wordt gevonden op de lokale zoekresultaten, zal je nieuwe klanten mislopen.

Het implementeren van een verscheidenheid aan lokale SEO strategieën voor je bedrijf kan je helpen om op de internetkaart te verschijnen!

Laat je bedrijf groeien met behulp van lokale SEO

Nu is de tijd om te profiteren van lokale SEO diensten en je bedrijfsgroei te stimuleren voordat je concurrenten het doen. Alle lokale bedrijven, van: loodgieters en administrateurs tot bloemisten en accountants kunnen hun bedrijf verbeteren en meer geld verdienen door middel van lokale SEO. Dus begin vandaag nog met local SEO!

 

Het digitale landschap is de afgelopen jaren sterk veranderd, maar SEO blijft een effectieve en belangrijke digitale marketingstrategie. Hoewel er veel voordelen aan een goede SEO strategie zitten, heb ik de top tien geschetst om je te helpen begrijpen waarom je bedrijf SEO nodig heeft.

SEO zal zeker de algemene doorzoekbaarheid en zichtbaarheid van een website verbeteren, maar wat heeft zoekmachine optimalisatie nog meer te bieden? Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO biedt een aantal voordelen voor ondernemers en dat is wat ik hieronder zal bespreken.

Organisch webverkeer is de beste vorm van webverkeer en de voordeligste vorm van webverkeer

Zoals digitale marketeers weten, heeft Google een aanzienlijk groter aandeel van de zoekmarkt in handen dan concurrenten als: Yahoo, Bing, Baidu, Yandex, DuckDuckGo en vele anderen.

Er zijn meer dan twee miljard mensen online. 94% van de online activiteiten start op een zoekmachine. Er zijn 42.000 zoekopdrachten per seconde en 3,7 miljard zoekopdrachten per dag.

Er zijn miljoenen mogelijkheden voor je bedrijf om gevonden te worden op zoekmachines. Een van de belangrijkste voordelen van SEO is dat je klanten dagelijks gebruik maken van zoekmachines.

Top posities op de zoekmachine resultaat pagina's (SERP’s) ontvangen een meerderheid van de vertoningen en klikken, zodat ranken in deze topposities kan resulteren in een aanzienlijke toename van het zoekverkeer voor je website.

SEO richt zich ook op het creëren van informatieve en trefwoord relevante title tags en meta beschrijvingen, die in de resultaat pagina's verschijnen. Het hebben van geoptimaliseerde tags en beschrijvingen helpt om de click-through rate (CTR) te verhogen, wat ook de toename van gekwalificeerd web verkeer bevordert.

SEO bouwt langdurig vertrouwen en geloofwaardigheid

Consumenten hebben meer kans om een merk te vertrouwen wanneer het op de eerste plaatsen verschijnt wanneer ze zoeken naar een term in plaats van merken die geen goede aanwezigheid op het web hebben.

Mensen vertrouwen op Google. Ze gebruiken het elke dag om te vinden wat ze zoeken. Door hoog te scoren op zoekmachines, zal je bedrijf vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij je publiek. De eerste website op de Google resultatenpagina ontvangt 33% van de klikken.

Conversies buiten beschouwing gelaten, zal SEO ook je merkwaarde opbouwen. Met andere woorden, SEO zal mensen helpen zich bewust te worden van je merk. Bewustwording is belangrijk omdat je website bezoekers niet altijd klaar zijn om te kopen. Echter, door zich bewust te zijn van je aanbod, kunnen ze in de nabije toekomst kopen.

Je klanten gebruiken zoekmachines om onderzoek te doen. Zij gebruiken hun bevindingen om hen te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over de beschikbare opties. Hoge SEO rankings stellen je in staat om potentiële klanten op te leiden. Dit bouwt indirect vertrouwen op, maar helpt hen vooral om een weloverwogen beslissing te nemen.

SEO is goed voor social media

Een webpagina met een hoge ranking zal ook meer aandacht krijgen in de sociale media. De relatie tussen SEO en social media is bidirectioneel.

Social media populariteit is goed voor SEO doeleinden en SEO brengt meer social media zichtbaarheid.

In eenvoudige woorden, zoekopdrachten zijn meer kans om: likes en tweets te vergaren wanneer een pagina wordt gevonden op de eerste posities van de zoekmachine resultaten dan een pagina die niet beschikt over goede rankings.

SEO is een voordelige lange termijn strategie

SEO kan een merkbare impact hebben in het eerste jaar dat actie wordt ondernomen en veel van die acties zullen een impact hebben die jaren duurt.

Het is het beste om de trends en veranderingen op de voet te volgen. Maar zelfs een site die nog geen enorme hoeveelheid SEO aanbevelingen heeft gehad, zal verbeteren ten opzichte van de basis SEO best practices die worden gebruikt op een website met een degelijke gebruikerservaring.

SEO biedt een betere ROI (Return on Investment) dan betaalde advertenties

Veel bedrijven zullen Return on Investment (ROI) willen zien en SEO is in staat om dat te bieden.

SEO is relatief voordelig en de uitbetaling zal waarschijnlijk worden beschouwd in termen van de voordelen van SEO voor een merk en de omzet die SEO genereert.

SEO is een echte bedrijfsinvestering. Goede SEO implementatie zal jaren voordelen bieden.

SEO biedt traceerbare en kwantificeerbare resultaten, ongeacht of je een e-commerce of niet-commerciële site bezit. Een SEO bureau is in staat om bijna elk aspect van hun ingezette SEO strategie te volgen, zoals stijgingen in rankings, verkeer en conversies.

SEO is een van de meest kosteneffectieve marketing strategieën omdat het zich richt op gebruikers die actief op zoek zijn naar je producten en diensten online. De inkomende aard van SEO helpt bedrijven geld te besparen in tegenstelling tot uitgaande strategieën zoals cold-calling.

Merkbekendheid is een belangrijk voordeel

Naarmate het webverkeer op een site toeneemt, zullen gebruikers eerder vertrouwd raken met je merk. Naarmate gebruikers zich meer bewust worden van het merk, beginnen ze het te vertrouwen en associëren met bepaalde zoekwoorden vanwege SEO.

Maar het vaststellen van die autoriteit zal meer doen voor een merk dan de meeste, zo niet alle, andere digitale optimalisaties. Probleem is dat het onmogelijk is om van de ene op de andere dag vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Autoriteit wordt verdiend en langzaam opgebouwd.

Het vestigen van een merk als autoriteit vergt geduld, inspanning en betrokkenheid, maar is ook afhankelijk van het aanbieden van een waardevol, kwalitatief hoogstaand product of dienst waarmee klanten een merk kunnen vertrouwen.

Hoe meer je pagina's en content op hoge posities in de zoekmachines staan, hoe groter de kans dat gebruikers je content kunnen zien en zich met je merk kunnen associëren.

SEO heeft een sterke invloed op de koopcyclus

Klanten doen hun onderzoek. Dat is een van de grootste voordelen van het internet vanuit een consumentenperspectief. SEO is de beginfase van een buyers journey.

Het gebruik van SEO tactieken om je berichtgeving door te geven voor: goede deals, baanbrekende producten en diensten en de betrouwbaarheid van wat je klanten aanbiedt, zal een game changer zijn.

Het zal ongetwijfeld ook een positieve invloed hebben op de koopcyclus wanneer het goed wordt gedaan.

Merken moeten zichtbaar zijn op de plaatsen waar mensen ze nodig hebben voor een waardige verbinding. Lokale SEO verbetert bijvoorbeeld de lokale zichtbaarheid en laat lokale klanten de juiste antwoorden vinden.

Vermogen om te concurreren met grote bedrijven

In de zakenwereld is er altijd wel een ander bedrijf dat beter is dan jij. Zelfs gigantische bedrijven kunnen lessen leren van hun concurrenten.  Als een klein bedrijf vecht voor marktaandeel in een industrie, is het belangrijk om gebruik te maken van alles wat kan worden ingezet om de groei te bevorderen.

SEO biedt kleine bedrijven de mogelijkheid om op grotere schaal te concurreren, zelfs zonder dezelfde financiële middelen als de grote bedrijven.

Een van de voordelen die kleine bedrijven hebben ten opzichte van grote bedrijven is hun vermogen om zich te concentreren op een nichemarkt en te werken op een lokale manier.

SEO kan helpen bij het optimaliseren van één of beide van deze sterke punten om de reputatie en relevantie van het bedrijf op te bouwen in je woonplaats of regio. Als een kosteneffectieve tool, biedt SEO kleine bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van hun sterke punten en te concurreren met een aantal van de grote spelers op hun gebied.

Betere SEO betekent niet alleen betere ranking maar het betekent ook een betere gebruikerservaring

Het staat buiten kijf dat gebruikerservaring nu een belangrijke ranking factor is. De zoekmachines willen een: mobielvriendelijk design, goede user signals en een goede integratie van relevante foto's en video's.

Deze elementen zijn allemaal belangrijk voor een geweldige ervaring voor je bezoekers. Deze elementen zijn allemaal belangrijk voor het bieden van een geweldige ervaring voor je bezoekers; met andere woorden, door je site te optimaliseren voor SEO, verbeter je automatisch ook je gebruikerservaring en een goede gebruikerservaring betekent meer conversie, meer vertrouwen en meer merkloyaliteit.

De overgrote meerderheid van de consumenten doet online onderzoek naar producten voordat ze naar een winkel gaan om het product aan te schaffen

Uit onderzoek van GE Capital Retail Bank blijkt dat 83% van de klanten online producten onderzoekt en vergelijkt alvorens een lokale aankoop te doen. Ander onderzoek brengt dit aantal op 92% voor B2B kopers. Het bereiken van de eerste vijf Google zoekresultaten met je bedrijf, diensten en producten is van cruciaal belang als je wilt dat consumenten die actief op zoek zijn naar je producten je kunnen vinden.

SEO is simpelweg de beste keuze

SEO is kosteneffectiever dan PPC ads (pay per click) en niet fraudegevoelig. Oneerlijke concurrenten kunnen immers op je betaalde Google advertenties klikken, dit heet klikfraude en PPC advertenties worden alsmaar vaker geblokkeerd door adblockers. SEO is het meest kosteneffectief en sluit de meeste leads van alle vormen van online marketing. SEO is daarom de beste keuze.

Ben je gereed voor actie of laat je liever je concullega's winnen?

Neem nu contact met mij op.

Contact
Doordat ik kantoor aan huis houd plaats ik vanwege privacyoverwegingen niet mijn privé-adres op mijn website.
Ik werk via een payroll constructie hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.
Vermelde bedragen zijn exclusief btw.
© Ekxo.nl 2014 - 2023
error: content is beschermd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram