Linkbuilding case studies

Linkbuilding case studies tonen succesvolle linkbuildingtechnieken dus als je opzoek bent naar manieren om je SEO inspanningen maximaal te laten renderen duik dan in de onderstaande case studies.

Gedreven leren over het succes van SEO en linkbuilding campagnes van andere bedrijven kan je veel waardevolle kennis en inzichten voor je bedrijf opleveren. Linkbuilding voorbeelden kunnen niet alleen een praktijkvoorbeeld zijn maar kunnen ook als leidraad dienen voor toekomstige linkbuilding strategieën.

Case studies zijn één van de beste manieren om nieuw onderzoek te stimuleren. Een case studie kan worden afgerond en als de bevindingen waardevol zijn, kunnen ze leiden tot nieuw en geavanceerd onderzoek in het veld. Er is veel onderzoek gedaan dat zonder case studies niet mogelijk zou zijn geweest.

Case studies hebben het vermogen om inzicht te geven in verschijnselen die op geen enkele andere manier kunnen worden geleerd.

Het lijdt geen twijfel dat case studies een waardevolle vorm van onderzoek zijn voor alle industrieën en vakgebieden die ze gebruiken. Hieronder kijken we naar linkbuilding case studies en wat ze kunnen betekenen voor je organisatie.

Backlinko: De skyscraper techniek

De skyscraper techniek van Backlinko is een bekende en befaamde linkbuilding techniek. Het toont dat het creëren van geweldige content niet voldoende is voor het verkrijgen van kwaliteits backlinks. De techniek in deze case studie garandeerd nagenoeg dat je hoogwaardige links krijgt met elk stuk content dat je creëert.

Link naar de case studie.

Search Engine Land: Gebruik brand mentions voor het verkrijgen van hoogwaardige links

De techniek in deze case studie is geniaal in z’n eenvoud en effectiviteit. De techniek is vooral bruikbaar voor bedrijven die gevestigd zijn en de grotere startups. Als je bedrijf meerdere malen in de media genoemd is dan kun je met deze techniek vrijwel garandeert vele waardevolle backlinks verkrijgen.

Een quote uit de case studie: “This project reinforced a philosophy I have believed in for some time: It only takes a handful of links to drive rankings, especially if you’re focused and strategic about which pages you secure links to. This model has shown success in improving visibility and traffic time and time again. Of course, we’re dealing with a smaller, fresh domain here. But you can imagine how this success could be extrapolated for a larger site.”

Link naar de case studie.

Moz: Bouw links naar je blog

Iedereen die bekend is met SEO kent Moz, het is een vertrouwde speler in de SEO branche. De techniek in deze case studie helpt je om effectief waardevolle backlinks voor je blog te krijgen. Een aantal links naar je blog helpen je om uitstekende rankings in Google te krijgen en daarmee vele bezoekers naar je blog leiden. Deze case studie toont je één van de beste technieken om dit te doen. De bonus in deze case studie is een e-mail template die je als je de template naar het Nederlands vertaald jarenlang succesvol kunt gebruiken.

Link naar de case studie.

Search Engine Land: Gebruik wedstrijden om links te verkrijgen

Ik vind de techniek in deze case studie de leukste linkbuilding techniek in deze lijst want met deze techniek kun je eindeloos creatief zijn. De techniek werkt in de moeilijkste branches waar weinig links te verkrijgen zijn. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat het je in staat stelt om gelijktijdig nieuwe zakelijke relaties aan te gaan. Deze case studie is een geweldig linkbuilding voorbeeld.

Als je het lastig vindt om een wedstrijd te bedenken mail dan je klanten of ze ideeën hebben voor een wedstrijd of plaats een post op social media en beloon het winnende idee.

Link naar de case studie.

Frankwatching: Duurzaam linkbuilden

Deze Nederlandstalige TRUST-methode case studie doet uit de doeken hoe je met één stuk content 162 goede backlinks kunt genereren. De techniek bestaat uit vijf stappen en genereert backlinks van goede kwaliteit. In Nederland zijn veertig kwalitatieve backlinks vaak voldoende om goed te ranken. Uitstekend ranken in branches met veel competitie zoals bijvoorbeeld: financiële dienstverlening of gezondheid en dating vereisen vaak meer dan veertig links.

Link naar de case studie.

The Upperranks: Hoeveel backlinks zijn er nodig om een nieuwe website te ranken

Omdat er in Nederland meestal minder links nodig zijn om een nieuwe website te ranken dan in Engelstalige landen is deze case studie vooral interessant voor international SEO. Als je een Engelstalige, internationale website bezit dan maakt deze recente case studie inzichtelijk hoeveel links je doorgaans zal moeten creëren om goed te ranken. Onderaan de pagina vind je als bonus een e-mail onderwerp cheat sheet waarmee je e-mails vaker geopend worden.

Link naar de case studie.

Moz: Creëer controversieel content voor honderden links

Om uitstekende resultaten te verkrijgen met je content marketing moet het content zijn dat besproken wordt. Deze case studie van Moz toont je hoe belonend het kan om controversieel content te produceren.

Link naar de case studie.

Search Engine Journal: Hoe creëer je content dat links creëert en traffic genereert

Deze bondige casestudie van SEJ toont hoe je makkelijk snel veel links en veel traffic kunt generen door het creëren van veertien stukken content en het vervolgens juist te promoten.

Link naar de case studie.

Search Engine Journal: Een casestudie over het outsourcen van linkbuilding

Verhoog je traffic met 34% in 18 maanden. Deze case studie van linkbuilding bureau One Page Power toont dat het absoluut rendabel kan zijn om de linkbuilding uit te besteden. Het outsourcen van linkbuilding kan een geweldige ROI realiseren.

Link naar de case studie.

Ninja Outreach: Hoe verhoog je significant de organische traffic met internal linking

Deze case studie toont hoe een goede interne linking je organisch verkeer met maar liefst 40% kan verhogen. Internal linking is laaghangend fruit dat makkelijk voor grote winsten kan zorgen.

Link naar de case studie.

Advanced Web Ranking: Creëer creatieve linkbuilding campagnes

In deze case studie worden de vele voordelen van creatieve linkbuilding getoond. Een onconventionele aanpak kan in het bijzonder absoluut lonen voor webmasters in branches waar conventionele linkbuilding lastig is, zoals bijvoorbeeld: online gaming, gambling en forex en binary options.

Link naar de case studie.

Prospect: Cold e-mail outreach voor linkbuilding

Deze case studie toont een uitstekende techniek om cold e-mailing succesvol in te zetten voor linkbuilding.

Link naar de case studie.

Seerinteractive: Ethische Wikipedia linkbuilding

Inbound Marketeers, SEO's wat je ons ook wilt noemen, we zijn op zoek naar relevante traffic en Wikipedia kan daar een geweldige bron van zijn maar ook linkwaarde. Wikipedia is een topbestemming voor onderzoek. Deze case studie toont je hoe je Wikipedia effectief kan inzetten voor het genereren van links en traffic.

Link naar de case studie.

Linkio: Een SEO casestudie hoe je je site in een authority site verandert

Een interessante casestudie hoe je een website in een grote authority website verandert.

Link naar de case studie.

Website Magazine: Blackhat SEO technieken zijn dood maar linkbuilding is springlevend

Blackhat SEO technieken zijn passé maar linkbuilding is nog steeds springlevend. Deze case studie toont hoe je effectief veilige SEO kunt uitvoeren zonder gevaarlijke technieken die je een Google penalty bezorgen.

Link naar de case studie.

FTF Agency: 313% meer organisch verkeer met echte voorbeelden

Deze case studie is één van de betere SEO casestudies, diepgaand en uitvoerig, precies zoals een case studie hoort te zijn. De case studie toont eveneens wat mensen willen lezen in een case studie en daarom is deze casestudie in het bijzonder interessant voor hen die hun eigen SEO case studies willen publiceren.

Link naar de case studie.

Citationslabs: Hoe je links werft door link prospects te bellen

De ultieme case studie telefonische outreach voor linkbuilding. In een wereld waar onze inboxen sneller vollopen dan een concert is e-mail een minder effectieve vorm van communicatie geworden. Deze case studie toont hoe je door te telefoneren vele waardevolle links kunt bemachtigen.

Link naar de case studie.

Moz: Offline is de nieuwe online linkbuilding strategie

Een bijzonder en zeer bruikbare case studie van Moz.com. De resultaten zijn verbluffend.

Link naar de case studie.

Junto: Een B2B linkbuilding case studie

De volgende linkbuilding case studie schetst de exacte linkbuilding strategie die vele B2B bedrijven hebben gebruikt om hun online aanwezigheid te schalen.

Link naar de case studie.

Matthewwoodward: SEO zonder linkbuilding

Hoe kun je SEO doen zonder linkbuilding. Linkbuilding is niet de enige manier voor online succes in deze case studie lees je hoe je online kunt winnen zonder tijdrovende linkbuilding.

Link naar de case studie.

Case studies zijn waardevol voor: linkbuilding, verkoop en mond-tot-mond reclame

Case studies zijn om verschillende redenen één van de belangrijkste instrumenten in je marketing arsenaal. Laten we een paar van de voordelen van het gebruik van case studies als marketingmateriaal doornemen en hoe case studies je kunnen helpen met linkbuilding.

Maak van je product een verhaal

Als je erover nadenkt, zijn case studies een soort verhalen. Je klanten zijn de helden van deze verhalen en je product of dienst is wat hen helpt de dag te redden. Dit maakt case studies boeiend en leerzaam.

Peer-to-peer invloed

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van case studies is dat ze de visie van je klanten vertegenwoordigen, niet je bedrijf. Blog posts, webinars, white papers en andere soorten content die rechtstreeks van je marketingteam komen, worden vaak gezien als zelfzuchtig, wat betekent dat mensen er sceptisch tegenover staan.

Case studies komen uit de mond van de consument, zodat ze fungeren als een objectieve goedkeuring van je merk. Het opnemen van testimonials kan nog meer geloofwaardigheid toevoegen.

TIP: Contacteer je huidige klanten en leveranciers en bied hen een testimonial aan in ruil voor een backlink naar je site en vraag hen je case studie op hun site te plaatsen.

Creëer nuttige resources voor verkoop

Case studies zijn een goed onderpand voor verkoop. Als je een marketing gebruikt, kan je case studies opnemen in de marketing- en linkbuilding campagnes om ze naar je prospects te sturen, zodat ze echte voorbeelden kunnen zien van hoe je product wordt gebruikt.

Ze zijn ook nuttig wanneer verkopers te maken hebben met prospects die zeer specifieke problemen of behoeften hebben. Als je een bibliotheek van case studies hebt om te tonen en te overtuigen kan de prospect verwijzen naar de case studies die het meest lijkt op hun situatie.

Ontdek je fans

Wanneer je een case studie maakt, benader je meestal meerdere van je klanten om hen te vragen deel te nemen. Dit proces zal je natuurlijk leiden naar de mensen die bereid zijn om je fans te worden. Het feit dat je klanten hebt die bereid zijn om voor je in te staan, spreekt boekdelen over de kwaliteit van je product of dienst.

Vaak kan het werken met een case studie op het juiste moment in de salescyclus helpen bij het sluiten van deals. Elke keer als je een verkoop hebt gerealiseerd vraag je een backlink aan je klant.

Ben je gereed voor actie of laat je liever je concullega's winnen?

Neem nu contact met mij op.

Contact
Doordat ik kantoor aan huis houd plaats ik vanwege privacyoverwegingen niet mijn privé-adres op mijn website.
Ik werk via een payroll constructie hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.
Vermelde bedragen zijn exclusief btw.
© Ekxo.nl 2014 - 2023
error: content is beschermd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram