Maak je WordPress website supersnel!

WordPress is een geweldig CMS dat je een enorme hoeveelheid controle geeft over je website, maar het zal je website niet vanzelf naar de eerste lokale Google pagina brengen. Laadtijd is een belangrijke ranking factor en met onderstaande tips en technieken wordt jouw WordPress website supersnel.

De basis

Zorg voor een goede vooral snelle hosting provider voor je website die ervoor zorgt dat je website goed presteert. Google wil dat websites het goed doen op mobiele apparaten, omdat de overgrote meerderheid van de zoekopdrachten op het web nu afkomstig zijn van smartphones en tablets.

Dit betekent dat als Google doorgaat met het genereren van de enorme hoeveelheid inkomsten uit hun belangrijkste inkomsten, search, ze website eigenaren zullen moeten overtuigen om van website prestaties een prioriteit te maken. Hoewel Google het Android OS heeft, rekenen ze geen kosten aan voor het gebruik ervan, wat betekent dat search nog steeds hun prioriteit is.

Gebruik een VPS voor je website als je kunt en zorg ervoor dat je de server zo optimaliseert dat deze goed presteert onder zware belasting. Idealiter moet je op zoek gaan naar een datacenter in de buurt van je locatie, omdat dit de latentie zal verminderen vanaf de locatie waar de persoon zoekt tot het punt waar het verzoek door de server ontvangen wordt en beantwoord wordt.

Kies een goed geprogrammeerde WordPress thema dat efficiënt is in de manier waarop het met code omgaat. Je wilt geen thema dat veel zware en dus trage javascript-bestanden en css-bestanden aanroept.

Minimaliseer het gebruik van plugins. Het is bekend dat het gebruik van te veel plugins de efficiëntie van je website zal verminderen.

Gebruik cache plugins en plugins voor database- en afbeelding optimalisatie die je helpen je doel van een goed presterende website te bereiken.

Hier is een lijst van een aantal echt geweldige local SEO tools voor een WordPress website.

Yoast: Deze plugin moet je hebben, het is een must have

Het helpt je op zoveel fronten. Één van de beste en meest gebruikte functies van de Yoast plugin is de mogelijkheid om "focus keywords" in te stellen. je kunt ook een voorbeeld van de zoekmachine snippet van je blog post bewerken. Je kunt je title tag en meta beschrijvingen aanpassen met gerichte zoekwoorden om de SEO boost van je berichten te maximaliseren.

Het All-In-One-SEO Pack is een alternatief voor SEO van Yoast.

Google Analytics

Het heeft eigenlijk niets met een WordPress website te maken. Maar elke website moet wel een Google Analytics account hebben. Hoe zie je anders hoeveel bezoekers je website ontvangt en hoe zij met je website omgaan.

Het stellen van "conversiedoelen" is een belangrijk aspect van de groei van je bedrijf. Google Analytics is daar uitstekend geschikt voor.

Pingdom - website monitoring makkelijk gemaakt

Weinig mensen richten hun aandacht erop, maar de laadsnelheid van je website is op dit moment één van de belangrijkste ranking factoren. De Pingdom site loading speed tool zal je helpen om de laadtijd te analyseren. Time To First Byte is eveneens onmisbaar om te controleren of je website aan de vereiste laadtijd voldoet.

Als algemene regel, moet je website binnen twee seconden laden. Als het langer dan twee seconden duurt, moet je er iets aan doen.

WP Super Cache

Het is een kleine maar zeer essentiële WordPress plugin.

Google Keyword Planners

Je moet je website richten op de juiste trefwoorden om je website te laten groeien.

De Google Keyword Planner is een gratis tool die je helpt bij het vinden van de zoekwoorden die gerelateerd zijn aan je bedrijf.

Pro Tip: Zoek op trefwoorden met een hoog zoekvolume maar weinig concurrentie. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Dus je zal je moeten richten op longtail zoekwoorden voor meer zoekverkeer, gemakkelijkere zoekmachine rankings en betere conversies. Keyword Finder (kwfinder.com) is een geweldige tool voor het vinden van waardevolle longtail zoekwoorden en toont het zoekvolume en de concurrentie.

EWWW Image Optimizer

Wat heeft afbeelding optimalisatie te maken met SEO tools?

In theorie maken grote afbeeldingen het laden van je website langzamer dan wenselijk is. Een beeld optimalisatie plugin kan je afbeeldingen voor het web optimaliseren en de laadsnelheid verbeteren.

Als gevolg hiervan laadt je website sneller en daarmee beter in Google en andere zoekmachines.

Pro tip! Upload je afbeeldingen naar Google Foto’s en klik rechtsboven de foto voor een deelbare link en plak de link in het invoerveld van CTRLQ.org (https://ctrlq.org/google/photos/) waarna je een ‘image embedded code’ kunt kopiëren die je op je WordPress pagina kunt plaatsen. Met deze techniek laadt je WordPress website veel sneller omdat de foto’s worden gehost op Google Foto’s en niet in je hosting account.  


Stap 1. Klik in Google Foto's op het icoontje met de drie cirkels om een deelbare link te kunnen kopiëren via de optie 'link maken' onderaan het venster dat verschijnt.


De link lijkt op de bovenstaande link. Kopieer de link.


Ga naar https://ctrlq.org/google/photos/ en plak de link in het witte invoerveld bovenaan de pagina en klik op generate code. De pagina scrolt nu vanzelf naar beneden waar je de bovenstaande twee velden ziet. Kopieer de code die onder 'Image Embed Code' vermeld staat.


Kopieer de image embed code in het tekstgedeelte van je WordPress pagina en klaar is kees. De afbeeldingen op je website worden nu gehost door Google Foto's en hierdoor laadt je website sneller.

Een andere pro tip is het gebruik van CDN’s

Wat zijn CDN’s (Content Delivery Networks)? CDN’s zijn een (wereldwijd) netwerk van servers. De CDN server die het dichtst gelokaliseerd is bij de gebruiker toont je website. Hierdoor zal de laadtijd afnemen omdat er simpelweg minder afstand is tussen de server die je website toont en de gebruiker. Een nadeel van CDN’s is dat ze enkel geschikt zijn voor internationale websites.

Als je enkel de Nederlandse markt bediend zal je niet veel profijt ervaren van een CDN. Je kan dan beter kiezen voor je website verhuizen naar een snellere Nederlandse webhoster en een goede caching plugin installeren. Domeinwinkel.nl biedt snelle WordPress hosting.

Mocht je van plan zijn een CDN voor je internationale website of webwinkel aan te schaffen verdiep je dan eerst in de materie en vraag advies.

Gebruikt HTTP/2

HTTP/2 is de laatste techniek die het laden van een website via een beveiligde verbinding nog sneller maakt. Een met SSL beveiligde website over HTTP/2 is sneller en veiliger dan een website zonder SSL. Om HTTP/2 toe te passen moet HTTP/2 worden aangeboden bij je webhost. Vraag jouw webhost of ze HTTP/2 aanbieden.

SEO Toolbox van SEOSiteCheckup.com

Het is geen SEO tool of plugin voor een WordPress website. Maar het is een uitstekend geheim wapen om in je arsenaal te hebben.

Wat doet het?

Het stelt je in staat om je website te analyseren vanuit het SEO perspectief en stelt verbeteringen voor op basis van die analyse.

Met deze tool kun je de laadsnelheid van je website zien, de backlinks die je ontvangt, de hoeveelheid en kwaliteit van die backlinks, de meta titels en nog veel meer. De rapporten zijn gedetailleerd.

Opmerking: Alle SEO inspanningen zullen alleen helpen als je kwalitatief hoogwaardige content op je website hebt. Zorg er dus voor dat het creëren van echt bruikbare en kwalitatief hoogstaande content voor je publiek de nummer één prioriteit heeft. SEO kan later worden verzorgd.

 

Ben je gereed voor actie of laat je liever je concullega's winnen?

Neem nu contact met mij op.

Contact
Doordat ik kantoor aan huis houd plaats ik vanwege privacyoverwegingen niet mijn privé-adres op mijn website.
Ik werk via een payroll constructie hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.
Vermelde bedragen zijn exclusief btw.
© Ekxo.nl 2014 - 2023
error: content is beschermd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram