Waarom is SEO belangrijk?

Het digitale landschap is de afgelopen jaren sterk veranderd, maar SEO blijft een effectieve en belangrijke digitale marketingstrategie. Hoewel er veel voordelen aan een goede SEO strategie zitten, heb ik de top tien geschetst om je te helpen begrijpen waarom je bedrijf SEO nodig heeft.

SEO zal zeker de algemene doorzoekbaarheid en zichtbaarheid van een website verbeteren, maar wat heeft zoekmachine optimalisatie nog meer te bieden? Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO biedt een aantal voordelen voor ondernemers en dat is wat ik hieronder zal bespreken.

Organisch webverkeer is de beste vorm van webverkeer en de voordeligste vorm van webverkeer

Zoals digitale marketeers weten, heeft Google een aanzienlijk groter aandeel van de zoekmarkt in handen dan concurrenten als: Yahoo, Bing, Baidu, Yandex, DuckDuckGo en vele anderen.

Er zijn meer dan twee miljard mensen online. 94% van de online activiteiten start op een zoekmachine. Er zijn 42.000 zoekopdrachten per seconde en 3,7 miljard zoekopdrachten per dag.

Er zijn miljoenen mogelijkheden voor je bedrijf om gevonden te worden op zoekmachines. Een van de belangrijkste voordelen van SEO is dat je klanten dagelijks gebruik maken van zoekmachines.

Top posities op de zoekmachine resultaat pagina's (SERP’s) ontvangen een meerderheid van de vertoningen en klikken, zodat ranken in deze topposities kan resulteren in een aanzienlijke toename van het zoekverkeer voor je website.

SEO richt zich ook op het creëren van informatieve en trefwoord relevante title tags en meta beschrijvingen, die in de resultaat pagina's verschijnen. Het hebben van geoptimaliseerde tags en beschrijvingen helpt om de click-through rate (CTR) te verhogen, wat ook de toename van gekwalificeerd web verkeer bevordert.

SEO bouwt langdurig vertrouwen en geloofwaardigheid

Consumenten hebben meer kans om een merk te vertrouwen wanneer het op de eerste plaatsen verschijnt wanneer ze zoeken naar een term in plaats van merken die geen goede aanwezigheid op het web hebben.

Mensen vertrouwen op Google. Ze gebruiken het elke dag om te vinden wat ze zoeken. Door hoog te scoren op zoekmachines, zal je bedrijf vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij je publiek. De eerste website op de Google resultatenpagina ontvangt 33% van de klikken.

Conversies buiten beschouwing gelaten, zal SEO ook je merkwaarde opbouwen. Met andere woorden, SEO zal mensen helpen zich bewust te worden van je merk. Bewustwording is belangrijk omdat je website bezoekers niet altijd klaar zijn om te kopen. Echter, door zich bewust te zijn van je aanbod, kunnen ze in de nabije toekomst kopen.

Je klanten gebruiken zoekmachines om onderzoek te doen. Zij gebruiken hun bevindingen om hen te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over de beschikbare opties. Hoge SEO rankings stellen je in staat om potentiële klanten op te leiden. Dit bouwt indirect vertrouwen op, maar helpt hen vooral om een weloverwogen beslissing te nemen.

SEO is goed voor social media

Een webpagina met een hoge ranking zal ook meer aandacht krijgen in de sociale media. De relatie tussen SEO en social media is bidirectioneel.

Social media populariteit is goed voor SEO doeleinden en SEO brengt meer social media zichtbaarheid.

In eenvoudige woorden, zoekopdrachten zijn meer kans om: likes en tweets te vergaren wanneer een pagina wordt gevonden op de eerste posities van de zoekmachine resultaten dan een pagina die niet beschikt over goede rankings.

SEO is een voordelige lange termijn strategie

SEO kan een merkbare impact hebben in het eerste jaar dat actie wordt ondernomen en veel van die acties zullen een impact hebben die jaren duurt.

Het is het beste om de trends en veranderingen op de voet te volgen. Maar zelfs een site die nog geen enorme hoeveelheid SEO aanbevelingen heeft gehad, zal verbeteren ten opzichte van de basis SEO best practices die worden gebruikt op een website met een degelijke gebruikerservaring.

SEO biedt een betere ROI (Return on Investment) dan betaalde advertenties

Veel bedrijven zullen Return on Investment (ROI) willen zien en SEO is in staat om dat te bieden.

SEO is relatief voordelig en de uitbetaling zal waarschijnlijk worden beschouwd in termen van de voordelen van SEO voor een merk en de omzet die SEO genereert.

SEO is een echte bedrijfsinvestering. Goede SEO implementatie zal jaren voordelen bieden.

SEO biedt traceerbare en kwantificeerbare resultaten, ongeacht of je een e-commerce of niet-commerciële site bezit. Een SEO bureau is in staat om bijna elk aspect van hun ingezette SEO strategie te volgen, zoals stijgingen in rankings, verkeer en conversies.

SEO is een van de meest kosteneffectieve marketing strategieën omdat het zich richt op gebruikers die actief op zoek zijn naar je producten en diensten online. De inkomende aard van SEO helpt bedrijven geld te besparen in tegenstelling tot uitgaande strategieën zoals cold-calling.

Merkbekendheid is een belangrijk voordeel

Naarmate het webverkeer op een site toeneemt, zullen gebruikers eerder vertrouwd raken met je merk. Naarmate gebruikers zich meer bewust worden van het merk, beginnen ze het te vertrouwen en associëren met bepaalde zoekwoorden vanwege SEO.

Maar het vaststellen van die autoriteit zal meer doen voor een merk dan de meeste, zo niet alle, andere digitale optimalisaties. Probleem is dat het onmogelijk is om van de ene op de andere dag vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Autoriteit wordt verdiend en langzaam opgebouwd.

Het vestigen van een merk als autoriteit vergt geduld, inspanning en betrokkenheid, maar is ook afhankelijk van het aanbieden van een waardevol, kwalitatief hoogstaand product of dienst waarmee klanten een merk kunnen vertrouwen.

Hoe meer je pagina's en content op hoge posities in de zoekmachines staan, hoe groter de kans dat gebruikers je content kunnen zien en zich met je merk kunnen associëren.

SEO heeft een sterke invloed op de koopcyclus

Klanten doen hun onderzoek. Dat is een van de grootste voordelen van het internet vanuit een consumentenperspectief. SEO is de beginfase van een buyers journey.

Het gebruik van SEO tactieken om je berichtgeving door te geven voor: goede deals, baanbrekende producten en diensten en de betrouwbaarheid van wat je klanten aanbiedt, zal een game changer zijn.

Het zal ongetwijfeld ook een positieve invloed hebben op de koopcyclus wanneer het goed wordt gedaan.

Merken moeten zichtbaar zijn op de plaatsen waar mensen ze nodig hebben voor een waardige verbinding. Lokale SEO verbetert bijvoorbeeld de lokale zichtbaarheid en laat lokale klanten de juiste antwoorden vinden.

Vermogen om te concurreren met grote bedrijven

In de zakenwereld is er altijd wel een ander bedrijf dat beter is dan jij. Zelfs gigantische bedrijven kunnen lessen leren van hun concurrenten.  Als een klein bedrijf vecht voor marktaandeel in een industrie, is het belangrijk om gebruik te maken van alles wat kan worden ingezet om de groei te bevorderen.

SEO biedt kleine bedrijven de mogelijkheid om op grotere schaal te concurreren, zelfs zonder dezelfde financiële middelen als de grote bedrijven.

Een van de voordelen die kleine bedrijven hebben ten opzichte van grote bedrijven is hun vermogen om zich te concentreren op een nichemarkt en te werken op een lokale manier.

SEO kan helpen bij het optimaliseren van één of beide van deze sterke punten om de reputatie en relevantie van het bedrijf op te bouwen in je woonplaats of regio. Als een kosteneffectieve tool, biedt SEO kleine bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van hun sterke punten en te concurreren met een aantal van de grote spelers op hun gebied.

Betere SEO betekent niet alleen betere ranking maar het betekent ook een betere gebruikerservaring

Het staat buiten kijf dat gebruikerservaring nu een belangrijke ranking factor is. De zoekmachines willen een: mobielvriendelijk design, goede user signals en een goede integratie van relevante foto's en video's.

Deze elementen zijn allemaal belangrijk voor een geweldige ervaring voor je bezoekers. Deze elementen zijn allemaal belangrijk voor het bieden van een geweldige ervaring voor je bezoekers; met andere woorden, door je site te optimaliseren voor SEO, verbeter je automatisch ook je gebruikerservaring en een goede gebruikerservaring betekent meer conversie, meer vertrouwen en meer merkloyaliteit.

De overgrote meerderheid van de consumenten doet online onderzoek naar producten voordat ze naar een winkel gaan om het product aan te schaffen

Uit onderzoek van GE Capital Retail Bank blijkt dat 83% van de klanten online producten onderzoekt en vergelijkt alvorens een lokale aankoop te doen. Ander onderzoek brengt dit aantal op 92% voor B2B kopers. Het bereiken van de eerste vijf Google zoekresultaten met je bedrijf, diensten en producten is van cruciaal belang als je wilt dat consumenten die actief op zoek zijn naar je producten je kunnen vinden.

SEO is simpelweg de beste keuze

SEO is kosteneffectiever dan PPC ads (pay per click) en niet fraudegevoelig. Oneerlijke concurrenten kunnen immers op je betaalde Google advertenties klikken, dit heet klikfraude en PPC advertenties worden alsmaar vaker geblokkeerd door adblockers. SEO is het meest kosteneffectief en sluit de meeste leads van alle vormen van online marketing. SEO is daarom de beste keuze.

Ben je gereed voor actie of laat je liever je concullega's winnen?

Neem nu contact met mij op.

Contact
Doordat ik kantoor aan huis houd plaats ik vanwege privacyoverwegingen niet mijn privé-adres op mijn website.
Ik werk via een payroll constructie hierdoor hoef ik niet over een KvK-nummer te beschikken.
Vermelde bedragen zijn exclusief btw.
© Ekxo.nl 2014 - 2023
error: content is beschermd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram